TORNAR
PUBLICITAT

ERC afirma que s'ha evidenciat que "Igualada és un cromo més del tracte entre CiU i PSC"

Insisteix que ”paguem l’IBI més car de Catalunya per les polítiques de pa i circ del govern municipal”

politica
Dimecres, 9 octubre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els republicans feien balanç dels 100 primers dies de mandat a Igualada seguint la línia que van mostrar al ple, molt dura contra el govern actual. El primer partit de l'oposició manifesta que "se segueix sense afrontar la modernització".

PUBLICITAT

El regidor i portaveu, encerclat pels seus companys, en una trobada amb els mitjansEnric Conill, portaveu d'ERC a l'Ajuntament d'Igualada, carregava contra les polítiques del govern Castells en el seu balanç després dels 100 dies 'de gràcia' des de la seva constitució a mitjans de juny: "s'ha seguit amb la política de pa i circ". En una compareixença amb els altres regidors del grup municipal i membres de la seva llista, va retreure aspectes com la política fiscal o "uns pressupostos continuistes". I sobre els comptes, de fet, és on més sever es mostra, ja que "hi havia partits que venien a fer un pas endavant" (referència implícita a Igualada Som-hi) però "han votat uns pressupostos de continuïtat". Conill considera que els moviments d'Igualada Som-hi "fan evident que Igualada és una peça més d'un pacte a gran escala entre el PSC i Junts, establert a la Diputació, un cromo més com el Consell Comarcal o Vilanova". 

La valoració més tèbia que fan els republicans és la del Pla Director del Rec, del que esperen veure els resultats. Conill apunta que "no és una solució definitiva i ja hem vist que no funcionen les solucions màgiques: el Concurs de Projectes ha servit de ben poc, ens van dir que calia esperar a un canvi en la normativa per part del Parlament també, sense oblidar que el govern Castells també va parlar d'un Pla de Mobilitat que havia de servir com a part del futur pla urbanístic". 

"Auditories dubtoses"

El portaveu de l'oposició també assenyala dos debats en els que ERC ha insistit els darrers anys. En primer lloc, critica "que a més de les problemàtiques en matèria de neteja, habitatge i urbanística, on hi ha moltes mancances, els igualadins i igualadines paguen un IBI que se situa en el 'top ten' de l'Estat espanyol, entre els més cars. I, malgrat que ho vam oferir, per donar suport als pressupostos, no van voler rebaixar el gravamen de l'IBI" i que, així, "no hi ha una fiscalitat progressiva". "Paguem l'IBI més car de Catalunya i no va a parar a millors serveis, sinó a polítiques de pa i circ" ressalta.

Conill fixa com a segon focus de les seves crítiques, el servei de la Hispano Igualadina. En aquest cas, clama contra la gestió de la Generalitat i sobretot la qualitat del concessionari que "no està oferint un bin servei". Considera que l'auditoria que es va fer (i que va portar al fallit procés de rescissió) era de "dubtosa qualitat. A més, hi ha una manca d'informació, ja que el contracte entre la Hispano i la Generalitat és quelcom que s'entesten a no aclarir". 

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.