TORNAR

ERC Anoia reclama ostentar la presidència del Consell Comarcal

El president del partit a l’Anoia, David Alquézar, afirma que s’analitzaran els pactes ”poble a poble”

politica
Dimarts, 4 juny 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'escenari que deixen les eleccions del 26 de maig, amb la victòria d'ERC per uns centenars de vots, implica canvis també en els equilibris a les institucions on no hi ha elecció directa. El Consell Comarcal, presidit des de 2007 per membres de CiU, és l'exponent d'un dels llocs on hi podria haver un relleu,

Els alcaldables republicans, en la seva presentació fa dos mesosDes de la seva creació, el 1988, el Consell Comarcal de l'Anoia només ha tingut presidents de CiU (després PDeCAT) i socialistes. Pel mandat 2019-2023 tot fa pensar que serà d'ERC, primera força a la comarca per primer cop en aquest període de democràcia representativa. El president dels republicans a la comarca, David Alquézar, declara a Anoiadiari que "en anteriors mandats, encara que Unió i CDC fossin dos partits diferents vam cedir la presidència del Consell Comarcal al candidat de CiU; ara, no hi ha discussió, i com a primera força ens pertoca a nosaltres la presidència". ERC i CiU -ara Junts per Catalunya- porten aliats al Consell Comarcal des de 2007. De 2003 a 2007, el pacte al Consell havia estat entre ERC i PSC amb Joan Vich de president. Les darreres presidències, des de 2007 -amb l'excepció de dos anys- han estat pel batlle de Masquefa Xavier Boquete. 

Alquézar mostra la seva satisfacció pels resultats d'ERC a l'Anoia: "ens presentàvem als 33 municipis i hem tret representació a 32 d'aquests. Tenim majories absolutes a 10 pobles i a sis més som primera força". Afirma que encara no s'ha discutit qui ocuparia els llocs de diputat provincial i president del Consell. Tampoc quina línia hi haurà de política de pactes i si se cenyiran només a acords amb formacions independentistes: "cal analitzar municipi a municipi, i què volen els veïns". 

"La política demana mirar endavant i que no hi hagi batalles del passat" afegeix, tot i que "preferim pactes que afavoreixin el sentiment pro-República". El primer cas és el de Piera, on ja han pactat ERC i Junts per Piera. A Capellades, ERC és primera força i podria reeditar el pacte amb la CUP. A l'expectativa hi ha cap on s'inclinarà a Igualada, la Pobla, Vallbona o Masquefa. Entre les majories absolutes més importants hi ha les que ha assolit a Calaf i Tous. 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.