TORNAR

ERC ataca l'actitud de Junts per l'Escola de l'Ateneu: "no volen pagar el sou del conserge"

Els republicans critiquen la resposta del govern igualadí a l’anunci de la Generalitat

politica
Dimecres, 4 març 2020. 08:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El cap de l'oposició Enric Conill (ERC) critica a l'equip de govern i considera una "irresponsabilitat" la seva posició en el tema del pas de l'Escola de l'Ateneu a la xarxa pública. Assenyala que el grup municipal de Junts "són els únics que s'hi oposen".

Una vegada la Generalitat anunciava aquest dilluns que el curs vinent l'Escola de l'Ateneu s'integraria a la xarxa pública, l'Ajuntament d'Igualada va criticar amb duresa la Generalitat per "la precipitació" de l'anunci ja que, segons el govern, no s'havien tancat serrells econòmics d'aquest moviment. El govern de Castells afegia que "no garanteixen que el canvi de titularitat no comporti cap cost per als igualadins". Els republicans d'Igualada replicaven al cap de poques hores: "estem perplexos per l'oposició del govern municipal d'Igualada, que es mostra contrari a aquesta passa endavant". Conill afirma que "es posicionen en contra quan és la mateixa escola qui ho ha demanat". Ho atribueix a que "el govern municipal no vol pagar el conserge de l'escola, és absolutament increïble i molt irresponsable".

Conill argumenta que "a totes les escoles públiques de Catalunya, a totes, el conserge el paga l'ajuntament del municipi. De fet, l'article 164 de la LEC diu que la conservació, manteniment i vigilància a les escoles ho ha d'assumir Ajuntament. Castells vol incomplir la llei?". Segons el cap de l'oposició "l'Ajuntament té un pressupost de 60 milions d'euros, de debò que l'alcalde no vol pagar el conserge de l'escola?".

ERC ataca el govern per "gastar molts diners amb festetes i màrqueting, com aquella inauguració de tres hores que va costar 35.000 euros,i això ho paguem tots els igualadins amb l'IBI més car de Catalunya. Ara, quan és hora de gastar els diners en l'àmbit educatiu, llavors s'hi nega amb rodó. Amb què s'han d'invertir els diners de l'ajuntament sinó en educació? De debò que el govern municipal posarà en risc la petició de l'escola de l'Ateneu i dels seus pares i mares per ser una escola pública perquè no vol pagar el conserge? És d'una irresponsabilitat absoluta!" Afegeix que "malgrat que el govern posi en risc la conversió de l'escola Ateneu, nosaltres lluitarem perquè sigui possible malgrat l'oposició del govern municipal".


2 Comentaris

M

Maria

igualada

7 de març 2020.00:04h

Respondre

No voldria ser mal pensada amb el moderador/a... però potser no realitza bé la seva feina... potser milita en algun partit?

M

Maria

Igualada

6 de març 2020.17:49h

Respondre

Sincerament, a Igualada els polítics feu pena. Podríeu unir forces i treballar plegats pels igualadins? Tot el dia us tireu els trastos per les xarxes socials per guanyar punts pel partit i per les... Llegir més properes eleccions. Sempre hi ha un cap de cada partit que piula i tot seguit un exèrcit de funcionaris partidistes a fer la feina encomanada. Us paguem el sou de regidors perquè treballeu i no només per competir en l assistència als actes i la seva corresponent fotografia. Mireu-vos al mirall i observeu què sou. Tot això també va per l’alcalde i el seu partit. Menys fotos i més feina.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.