TORNAR

ERC demana a Marc Castells que atengui les demandes sobre seguretat de les entitats veïnals d'Igualada

ERC Igualada ha fet públic un comunicat on demana al batlle d’Igualada, Marc Castells, que ”atengui la petició que li han fet 12 entitats veïnals de la ciutat per reunir-se i abordar la problemàtica de la seguretat ciutadana.

politica
Dissabte, 30 octubre 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

ERC Igualada demanen a Castells que "s'assegui a escoltar les demandes dels ciutadans i els veïns d'Igualada, ja que és la seva feina escoltar a les associacions de veïns". La demanda sorgeix per la petició que han fet una dotzena d'entitats veïnals per reunir-se amb el batlle per tractar la problemàtica de la seguretat.

Enric Conill, portaveu d'ERC Igualada a l'Ajuntament d'Igualada, ha manifestat que "l'alcalde de la ciutat no pot tenir por de reunir-se amb les entitats veïnals", ja que "escoltar, parlar i debatre amb entitats, associacions i col·lectius que treballen en pro de la ciutat i de manera desinteressada mai es pot percebre com un problema, al contrari, és la seva feina i cal que ho faci tantes vegades com calgui".

Des d'ERC remarquen que "segons la llei 4/2003 sobre l'ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya, s'estipula explícitament en l'article 4 que els alcaldes són autoritats en matèria de seguretat així com les funcions que tenen de dirigir la política de seguretat en llur del municipi, presidir la junta local de seguretat o ordenar i dirigir les actuacions municipals en matèria de seguretat. L'alcalde no pot excusar-se amb el factor competencial per no assumir responsabilitats, ja que per llei és responsable de la seguretat ciutadana d'Igualada".

"No voldríem que això quedés en una simple polèmica de titulars que marqués un mal precedent, ja que el fet important de fons és que ara l'alcalde i el govern s'asseguin a parlar amb qui ho demani. Castells ja va protagonitzar la mateixa desídia amb les entitats culturals fa uns mesos, un fet que no es pot tornar a repetir perquè això comportaria que negligís del seu càrrec", reblen els republicans igualadins.


1 Comentaris

M

Marià

Igualada

30 d'octubre 2021.09:11h

Respondre

Enric, he de entendre q tu estaves en la Manifestación dels Mossos i policies a Barcelona el dissabte passa’t.
Perquè tu i jo estem d’accord en la manca de seguretat a Catalunya pro qui marca... Llegir més la pauta, regla o normativa no es el ajuntament d’una ciutat, és els de la plaça de Sant Jaume juntament amb als seus socis de la Moncloa.
Avans de fer comentaris mirat el melic, es important per no quedar amb al c.......

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.