TORNAR

ERC denuncia "la prohibició" del govern igualadí de penjar uns cartells sobre l'IBI

Comparen la situació ”amb les sancions del govern de Vilanova als cartells de l’1-O”

politica
Dimarts, 28 setembre 2021. 08:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest vespre de dimarts s'ha de celebrar el ple municipal on s'aprovaran les ordenances fiscals i els pressupostos del 2022. Els republicans volien penjar uns cartells on exposaven que la rebaixa de l'IBI era "insuficient". 

En un comunicat, ERC assegura que el govern municipal "ha censurat" un cartell on exposaven "la situació fiscal d'Igualada, que és la ciutat mitjana amb els impostos més cars de Catalunya". En el cartell assenyalaven que "el govern de Marc Castells ha apujat 40 milions d'euros l'IBI als igualadins i igualadines". La formació política, primer partit de l'oposició, afirma que "és un cartell normal i corrent com molts altres. Hem demanat permís fins a tres vegades, se'ns ha denegat el permís per poder penjar-los". Els republicans anuncien que "penjarem igualment els cartells, ja que és una vulneració arbitrària, flagrant i inacceptable de vulneració de drets i de llibertat ideològica". Alhora assenyalen que la normativa és molt clara i ens permet penjar-los, ja que l'article 88.2 de l'ordenança municipal on es regula permet la penjada de cartells en el supòsit de "donar un servei d'informació i publicitat al municipi i satisfer les necessitats de promoció d'activitats socials, de campanyes d'orientació ciutadana i d'informació en general".

"Decisió arbitrària"

Consideren que la decisió és "injusta, arbitrària i sense cap fonament. Complim escrupolosament la normativa que regula poder penjar i col·locar cartells, no hi ha cap mena de dubte que podem fer-ho i de fet hem vist com durant molts anys tots els partits, entitats, associacions, empreses i fins i tot el circ ambulant ha pogut penjar cartells a la ciutat sense cap mena de problema".

Entenen que "és censura. El govern municipal vol amagar el que nosaltres destapem: que Igualada és la ciutat mitjana amb els impostos més cars de Catalunya. Si haguéssim fet un cartell afalagant al govern, no hi hauria hagut cap problema per penjar-los". Fan la comparativa amb el referèndum: "sancionar a qui penja cartells no és una actitud democràtica o tolerant, com ja vam veure durant l'1 d'octubre. Abans no s'ha sancionat cap organització política malgrat que des de fa molts anys que els partits polítics han penjat cartells de tota mena, no només electorals, anunciant infinitat d'actes".

Recriminen al govern que el PDeCAT Igualada "ha penjat molts cartells anunciant diferents coses fora de període electoral i no s'han censurat a ells mateixos. Durant l'1 d'octubre de 2017 vam penjar molts cartells amb contingut polític i no es va multar a absolutament ningú, com havia de ser. L'única que sí que ho va fer va ser l'alcaldessa de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte (PSOE), qui va multar a diferents ciutadans amb 500 euros. Actuarà el batlle com Trucharte?".


4 Comentaris

M

Maria

Igualada

28 de setembre 2021.18:49h

Respondre

Per ER ha començat la campanya electoral per a les properes eleccions municipals. Quina pena, uns i altres. Farien bé de mirar-se al mirall, uns i altres. Vergonya els ”putus” partits, de... Llegir més veritat. Tanta foto, uns i altres. No sé, però no seré jo la que us votarà, ni a uns ni als altres.

P

Paco

Igualada

28 de setembre 2021.10:01h

Respondre

Que lamentable el paper d’ERC. la gent estem farts de vosaltres, pengeu els cartells on toca als pirulins i cartelleres i no embruteu els fanals i no busqueu polemiques on no hi son

M

Mateu

Igualada

28 de setembre 2021.14:02h

Doncs que vols que et digui Paco, per denunciar que els igualadins paguem l’IBI més car de Catalunya, encara trobo que haurien de penjar molts més cartells i fer molt més soroll.

A

Arnau

5 d'octubre 2021.10:20h

Polemiques on no hi són?? mare de déu, aquest Paco deu ser ric

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.