TORNAR

ERC desembarca a Igualada amb tots els seus pesos pesants per catapultar la candidata Alba Vergés

Vergés va remarcar que vol ser la primera batllessa d’Igualada, on vol raslladar la seva experiència al Govern

politica
Divendres, 3 juny 2022. 11:14. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Quan falta poc menys d'un any per a les eleccions municipals ja hi ha, almenys de manera oficial, un nom per a la cursa per a la batllia d'Igualada. Després de la validació, dilluns, de la candidatura per part de la militància –amb polèmica i oposició incloses– aquest dijous es va presentar davant la ciutadania la candidatura d'Alba Vergés per convertir-se, com va manifestar, en "la primera alcaldessa d'Igualada". La presentació es va fer a la plaça de l'Ajuntament, davant l'edifici consistorial, on l'exconsellera de Salut va estar acompanyada per la cúpula d'Esquerra: el president del partit, Oriol Junqueras, els consellers Tània Verge, Roger Torrent i Joan Ignasi Elena, i el candidat a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall. També van acompanyar-la el delegat territorial del Govern al Penedès i batlle de Sant Martí de Tous, David Alquézar, batlles i batllesses d'Esquerra a l'Anoia i els regidors d'Esquerra a l'Ajuntament d'Igualada, inclosa la regidora Montse Argelich, amb qui la formació ha viscut una intensa polèmica les darreres setmanes

Alba Vergés entra a l'escenari acompanyada per Oriol Junqueras (Foto: @marcpuigperez)Després d'unes intervencions, en directe i en vídeo, de diversos ciutadans que van donar el seu testimoni sobre la candidata Alba Vergés, l'actual líder del grup municipal d'Esquerra i cap de l'oposició a l'Ajuntament d'Igualada, Enric Conill, va presentar la candidata, amb qui formarà tàndem als comicis municipals.

En la seva intervenció, Alba Vergés va manifestar, com ha fet en diverses ocasions, que ha fet "aquest pas per ser la primera alcaldessa d'Igualada" i que vol traslladar a Igualada la seva "experiència de govern i gestió pública" al Govern com a consellera de Salut i al Parlament, on actualment és vicepresidenta primera de la mesa. Vergés va recordar, emocionada, l'experiència de l'esclat de la pandèmia i el confinament de la Conca d'Òdena.

Oriol Junqueras escoltant la intervenció d'Alba Vergés (Foto: TCM)Vergés també va reivindicar la capitalitat d'Igualada i l'autoestima de la ciutat, que "ha de ser una ciutat capdavantera".

L'habitatge, les comunicacions, la reindustrialització, o convertir Igualada en una ciutat on els joves no hagin de marxar van ser, entre altres, uns dels reptes que Vergés va apuntar com a prioritaris per a la ciutat.

El president d'ERC, dirigint-se als assitents (Foto: TCM)Al seu torn, el president d'Esquerra, Oriol Junqueras, després de recordar els seus vincles amb Igualada, va manifestar que Vergés ha de liderar Igualada i el seu territori per sortir del seu "aïllament", afegint que el seu és l'únic partit "capaç de transformar els àmbits territorials on sempre han manat els mateixos, els de sempre, i que volen negar-nos les nostres oportunitats com a país. Els únics que som capaços de canviar-ho som nosaltres. Som capaços de guanyar a l'Anoia i per això posem al capdavant de les llistes els millors dels nostres, com l'Alba Vergés".

Un grup va desplegar dues pancartes amb el lema "No us tornarem a votar" (Foto: TCM)Al llarg de dia es va escampar per les xarxes que algun grup podria rebentar l'acte. Finalment, amb una important presencial policial, diverses persones van desplegar dues pancartes amb el lema "No us tornarem a votar".


3 Comentaris

J

Josep

3 de juny 2022.22:03h

Respondre

El oráculo ha hablado,
Havemus Papista...
La desgracia está hechada.....

M

Maria

Igualada

3 de juny 2022.15:25h

Respondre

Paraules buides de candidats/es i de partit polític per acabar no dient res. La mateixa cantarella de sempre. Només voleu tocar poder. Què pesat se’ns farà aguantar-vos.

p

pitus

3 de juny 2022.12:35h

Respondre

Si la Alba , es de lo millor de ERC, en Igualada.Apaga y vamonos.
Tambe es veritat que un politic, sempre necesita gent mediore per que lo li facin hombra.
Que bajo esta cayendo , el ” gran... Llegir més lider ”

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.