TORNAR
PUBLICITAT

ERC Igualada critica que "durant els 12 anys de govern de Marc Castells no s'ha fet absolutament res pel barri del Rec"

Els republicans proposen ”un projecte transformador” per al barri adober

politica
Dimarts, 15 novembre 2022. 17:16. Redacció AnoiaDiari.

"L'obertura dels usos per tal que es puguin implementar noves activitats al Rec, així es permetrà el manteniment de les activitats industrials existents alhora que incorporem nous usos, com la indústria 4.0 i el disseny, però també usos no industrials com habitatge, restauració equipaments municipals i supramunicipals" és un dels elements del "projecte transformador" que ERC Igualada proposa per al barri igualadí. Una transformació que, per "la singularitat del Rec i la nova distribució d'espais ha de generar un pulmó verd per Igualada i especialment encarat a l'esbarjo dels infants i les famílies", assenyalen els republicans igualadins.

ERC Igualada ha fet aquestes manifestacions després de la celebració del Rec.0, al qual va assistir el President Pere Aragonés. I ho han fet criticant "els dotze anys d'inacció del govern municipal de Marc Castells" i que el barri estigui "totalment abandonat per l'ajuntament d'Igualada i sort en tenim que els organitzadors del RecStores el dinamitzin durant uns dies a l'any". Davant això, ERC Igualada assenyala que "cal dotar de nous usos i propostes el barri així com la ciutat, que compta amb un POUM de l'any 1986", remarcant que "és totalment antic i no tenim les eines suficients per transformar i fer avançar la ciutat. Som de les úniques ciutats mitjanes amb un POUM tan vell i desactualitzat".

D'aquesta manera, ERC Igualada proposa fer aquesta transformació "a través d'un planejament modificat en l'àmbit del Rec, a través del pla especial o d'un pla director per permetre una mixtura d'usos que el facin polivalent i una eina real d'oportunitats. Això permetrà transformar un barri, avui principalment buit, per un pol d'atracció d'oportunitats amb una mirada des de l'interior del barri, però també de ciutat. Un planejament específic que permeti la transformació del barri, l'obertura d'aquest i, per tant, de tota la ciutat al riu Anoia i que ajudi a exercir de ròtula entre la ciutat residencial més consolidada i el riu."

Els candidats republicans a les pròximes eleccions municipals, Alba Vergés i Enric Conill, van poder explicar en persona i in situ aquest projecte al President Pere Aragonès en la seva visita al barri adober. Aragonès va fer costat a aquesta aposta "per la recuperació d'un espai que forma part de la història del país i la ciutat". El president català també va fer costat a la candidatura d'Alba Vergés, assenyalant que "és essencial continuar treballant i transformant Igualada de la mà de l'Alba Vergés i del seu equip. N'estic segur que l'empenta de la societat civil que es demostra aquí al Rec pot venir complementada amb una empenta innovadora i transformadora des de l'ajuntament d'Igualada amb l'Alba Vergés, que comptarà amb tota la complicitat i ajuda dels que l'estimem i en sabem de la seva vàlua i de servei al país".


2 Comentaris

b

berto

22 de novembre 2022.13:10h

Respondre

Sous un tramposos...,cinics i hipocrites !!!!!!!
I vosaltres que heu fet ??????? A part de desfilar amb antorches....!!!!!!

E

Eduard Ruiz

Igualada

16 de novembre 2022.09:26h

Respondre

No 12 anys, si no que aviat farà 40 ANYS !!!, des de l’any 1986 en que es va aprovar el vigent POUM, durant els quals els diversos grups municipals, en alguns també amb... Llegir més participació de ERC en el govern o en l’oposició, no han sapigut, dotar-se de uns de nou PLA D’ORDENACIÓ URBANA MUNICIPAL per donar resposta a les noves exigències, econòmiques i socials, especialment desfermades des de els inicis dels segle XXI. malgrat que s’ha fet diversos intents (estudis, concursos fins i tot). per la qual cosa caldria posar al dia per fer compatibles diversos usos - els industrials tradicionals del barri, amb altres com habitatge, equipaments, etc. etc.. tal com, es va exposar, s’ha fet en diverses ciutats Europe que podrien servil de mirall.


Es un tema, que una vegada més, es va posar de manifest en la taula estarà moderada per la Cristina Domènech, cofundadora de Recstores. en el Museu de la Pell i la participació de

• Glòria Escala, directora del Museu de la Pell i Comarcal de l’Anoia, i impulsora del projecte RECorreguts.
• Gemma Estrada, llicenciada en Història de l’Art; sòcia del Centre d’estudis Comarcals d’Igualada i coautora de l’estudi socioeconòmic del Rec.
• Roger Mula, gestor cultural i coimpulsor de diversos projectes de transformació del barri del Rec.

(per cert, no vaig sàpigue veure , cap regidor, ni del equip de ni de l’oposició; em va complaure l’assistència, i participació en el debat de bastant jovent, a qui tant debò es pogués donar una resposta positiva a les seves inquietuds)

Es va posar de manifest que és UN TEMA “DE CIUTAT” QUE TOTS ELS PARTIT POLÍTICS EL TINDRIEN DE PORTAR EN LES SEVES PROPOSTES ELECTORALS, FENT UN ESFORÇ DE CONSENS, PER SUPERAR TOTES LES DIFERÈNCIES I INTERESSOS; em va agradar que varis joves (noies i nois) es van manifestar a qui i com es tindrien de dirigir per posar el seu “grau de sorra” i empenta per un futur millor.

De pas aprofito per demanar perquè aquest consens “de ciutat” se estenguí a la resta de barris i polígons i d’activitat d’Igualada i. també per la REINDUSTRIALITZACIÓ (MODERNA, COMPETITIVA I SOSTENIBLE, CREADORA DE RIQUESA I LLOCS DE TREBALL DE QUALITAT) per remuntar, en la mida de lo possible, el declivi de les darrers dècades i el fracàs del recent PDUAECO.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.