TORNAR

ERC Igualada denuncia la "inacció municipal i la falta de previsió" del govern igualadí davant l'onada de calor

Els republicans proposen avançar l’obertura de les piscines municipals, oferir bons gratuïts, habilitar zones de descans refrigerades, entre altres mesures

politica
Dimecres, 15 juny 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

ERC Igualada critica la falta de previsió del govern igualadí davant l'anunci i arribada d'una onada de calor, amb altes temperatures. Els republicans lamenten que no s'avanci l'obertura de les piscines municipals, prevista per al 20 de juny, "com han fet en altres municipis". ERC proposa una sèrie de mesures, com l'avançament de l'obertura de les piscines; oferir bons gratuïts als majors de seixanta-cinc anys, menors de dotze anys, dones embarassades, persones amb algun tipus de discapacitat i malalts crònics; habilitar espais de descans en llocs refrigerats de la ciutat en llocs i edificis públics i donar recomanacions a la ciutadania.

"És impensable que les úniques accions municipals siguin restriccions de l'accés a l'aigua quan el que cal és ser proactius en protegir la salut de la gent davant l'onada de calor" han assenyalat des d'ERC Igualada. La recentment elegida candidata a l'alcaldia, Alba Vergés, ha explicat que "hi ha municipis com Òdena que van obrir portes a principis de juny, o Vilanova que durant tota la setmana obrirà gratuïtament la piscina pels col·lectius de risc. Malauradament, tornem a veure com Igualada es queda enrere en pensar una ciutat que posa les persones al centre", avisant que "aquesta setmana tindrem episodis de calor desmesurats que requereixen mesures excepcionals".

Propostes

Els republicans critiquen la "inacció municipal i la falta de previsió" del govern igualadí, davant la qual plantegen una bateria de mesures: "demanar accelerar l'obertura municipal de la piscina i per oferir bons gratuïts als majors de seixanta-cinc anys, menors de dotze anys, dones embarassades, persones amb algun tipus de discapacitat i malalts crònics. Una mesura que hauria d'aplicar-se sempre que hi hagi previsió d'altes temperatures. En segon terme, habilitar espais de descans en llocs refrigerats de la ciutat, uns anomenats "punts de descans" en biblioteques, centres cívics i edificis públics on poder permetre la hidratació i refrigeració dels veïns". Els republicans també remarquen que "la calor també entén de diferències socials i que no tothom disposa d'aire condicionat, per això és fonamental formar els ciutadans i assessorar-los perquè coneguin les recomanacions que ajuden a mantenir fresc l'habitatge així com per fer-los arribar els principals consells d'hidratació, sobretot pels col·lectius de risc."

"En aquests casos la prevenció i la planificació són claus" assenyala Vergés, exconsellera de Salut, afegint que "en el departament de Salut actuàvem sobretot d'acord amb preveure escenaris, i no pot ser que un govern municipal no hagi previst una onada de calor quan fa mesos que sabem que aquest estiu serà particularment calorós a causa de l'emergència climàtica". En aquest marc, demanen activar un "pla local contra les altes temperatures" amb un seguit de mesures que no dubten que seran de consens entre les famílies d'Igualada.


5 Comentaris

j

joan

22 de juny 2022.13:20h

Respondre

I de la INACCIO GUVERNAMENTALL, en amb mils de avis morts per la covit, no hem parlem, ????
Cinics, falsos i liantes.
On eres Alva, On ereu Srs de ERC.
VERGONYA!!!!!

maria-helena-tarrats-alonso

Maria Helena Tarrats Alonso

Igualada ( Les Comes)

16 de juny 2022.08:28h

Respondre

Ja fa anys que al mes de Juny s arriven a temperatures superiors als 30 graus.
Al Juny totes les piscines ja deurien estar obertes.

N

Nati

Igualada

15 de juny 2022.11:42h

Respondre

Si que comença bé la candidata Vergés...,. el Jordi Cuadras fa molts dies que va dir i demanar exactament el mateix. N’esperem alguna cosa més d’erc que copiar les idees dels altres..

J

Joan

Igualada

17 de juny 2022.09:30h

Bon comentari, Jordi

M

Marià

Igualada

15 de juny 2022.09:31h

Respondre

Alva, l’Ajuntament obrira les picines amb unes hores o uns pocs dies de retard o més aviat obrirà quant estava previst ?
Pro tu com a responsable de la sanitat de tots el catalans vas tanca... Llegir més l’accés als CAP’s i encarar dura, vas despreocupate de les residències dels avis, un servei de la sanitat pública cada dia pitjor i ara vens d’Àngel de la guarda.
Se’t veuen les plomes, dedica’t a treballar per compte aliè i deixa la poltrona

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.