TORNAR

ERC Igualada planteja aprovar els pressupostos si inclouen una rebaixa de l’IBI i altres impostos

politica
Dimecres, 20 juliol 2022. 16:38. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Enric Conill, cap de l’oposició i portaveu d’ERC Igualada, s’ha reunit amb la regidora d’Hisenda, Montserrat Duch, i s’ha posat en contacte amb l’alcalde, Marc Castells, per tal de facilitar l’aprovació dels pressupostos municipals.

Segons afirma Conill, el seu partit estaria “totalment predisposat” a aprovar els pressupostos 2023 amb algunes condicions. El líder d’ERC Igualada demana al govern municipal rebaixar l’IBI de forma progressiva i proporcional, rebaixar i congelar la resta d’impostos i taxes, augmentar la inversió en les escoles de la ciutat i polítiques d’habitatge i incrementar els ajuts contra la pobres energètica.

El partit de l’oposició considera que la proposta de pressupost municipal pel 2023 “s’ha presentat a correcuita per ser aprovats l’última setmana de juliol sense haver-se consultat amb els agents econòmics i socials de la ciutat”, fet que remarquen com a “molt important”.

Conill ha volgut fer èmfasi en la importància de la rebaixa de l’IBI al·legant que “Igualada és la ciutat mitjana amb els impostos més cars de Catalunya” i retreu al govern municipal que “haurien d’ajudar molt més les famílies igualadines que pateixen pobresa energètica, ja que amb l’encariment del preu de la llum i el gas moltes famílies no podran engegar la calefacció durant l’hivern”.

Finalment, Esquerra demana al govern que s’assegui a pactar uns pressupostos que apostin per la “rehabilitació d’habitatges i generar pisos de lloguer assequible per a tothom, especialment pels joves”.


2 Comentaris

M

Marià

Igualada

22 de juliol 2022.08:09h

Respondre

Enric, perquè no vas a la plaça Sant Jaume i apliques les rebaixes de impostos (el més elevats del estat)
Consejos vendo q para mi no tengo

P

Pep

21 de juliol 2022.00:31h

Respondre

Castells.debe estar encantado.
Tener una contrincante política para alcaldesa, con tan pocas tablas y preparación, es para el una gran oportunidad, para dejar patente, que la Sra. Alba, es una... Llegir més perita en dulce, y si excaevamos en sus obras y milagros.
Una CALAMIDAD..... Y

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.