TORNAR
PUBLICITAT

ERC Igualada proposa una "rebaixa del rebut de l'IBI per fer-lo més progressiu"

Els republicans també proposen una rebaixa de l’IBI per a la rehabilitació de pisos

politica
Dijous, 30 juny 2022. 16:17. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Davant l'arribada del pagament del primer rebut per a aquells propietaris que tenen fraccionat l'impost sobre béns i immobles (IBI), ERC Igualada torna a denunciar "que el govern de Marc Castells cobra l'IBI més car de Catalunya, un fet que no es tradueix en més i millors serveis respecte a les altres ciutats mitjanes de Catalunya, totes elles amb impostos més baixos".

Els republicans assenyalen que l'IBI "castiga a les famílies igualadines, ja que tenen unes despeses municipals molt més altes, les més altes de Catalunya" i afegeixen que "a més a més, davant l'augment desenfrenat de preus i del cost de la vida, tothom està perdent poder adquisitiu". Per aquest motiu ERC demana "a l'ajuntament que tingui sensibilitat davant les famílies igualadines que "tenen molts problemes per fer front al rebut de l'IBI més car de Catalunya".

Des d'Esquerra proposen "una rebaixa de l'IBI per fer-lo progressiu, de tal manera que qui té més paga més i qui té menys paga menys". "Totes les altres ciutats com Igualada tenen uns impostos municipals més baixos que els nostres. Si ells ho poden fer, per què a Igualada no?", afegeixen, apuntant que "hi ha ciutats que han reduït més el deute, que han invertit més i que han cobrat menys impostos. Això sí que és una gestió eficient i diligent dels recursos públics".

Des d'ERC assenyalen que "el govern està a la cua dels serveis socials, sent una de les ciutats mitjanes que menys recursos destinen per la lluita contra la pobresa energètica i que, per tant, hi ha moltes famílies que necessiten suport de l'administració davant la crisi energètica i de preus que està patint Europa".

Rebaixes de l'IBI per als propietaris que rehabilitin pisos

D'altra banda, els republicans també proposen fer una rebaixa de l'IBI "per aquells propietaris que vulguin rehabilitar els seus pisos en cas que es trobin buits i/o degradats. D'aquesta manera, mobilitzarien el parc d'habitatge buit de la ciutat i alhora incentivarien a rehabilitar els pisos que es trobin en mal estat."


4 Comentaris

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

5 de juliol 2022.09:13h

Respondre

Francament, ja sé que alguns polítics han de parlar de generalitats per fer-se veure, perquè és tot el que donen de si, però a vegades hi ha explicacions que ofenen la... Llegir més intel·ligència.

Aquesta frase n’és un exemple: ”hi ha ciutats que han reduït més el deute, que han invertit més i que han cobrat menys impostos….”

Potser hem descobert la quadratura del cercle, però en el món real, això és una verdadera estupidesa i més sense aportar cap dada.

Parlar de gastar més i cobrar menys impostos i de passada reduir deute, per molt bona gestió que es faci, és dir simplement una bajanada.

S’hauria de tenir més cuita amb el que es diu, tanmateix, el que podria ser, és el que es busca, és el vot dels estúpids, i aleshores pot ser sí que podria ser un bon@ representant.

Que tingueu un bon dia.

P

Pep

9 de juliol 2022.19:50h

Totalment d’acord.
Ja politiquillos, i politiquetes.... Que no tenen credibilitat per criticar res...
Siguesin Inteligens, no obririan la boca.....
La gent té memòria....

A

Antoni

Igualada

1 de juliol 2022.06:34h

Respondre

Proposen baixar el principal ingrés que és l’IBI. Proposen augmentar la despesa social, però no diuen com ho volen quadrar. Quina banda! Com a mínim ara ja no tenen la indecència de posar-hi... Llegir més xifres inassumibles com fa 4 anys. Només es queden amb eslògans. Senyors polítics, siguin del color que sigui,no facin cap proposta sense dir com la pagaran. Teòricament, si no són mentiders, hauria de ser relativament fàcil aconseguir-ho.

M

Maria

Igualada

2 de juliol 2022.11:25h

D’acord amb tu, Antoni! Només fan populisme pur i dur. Els deixebles del partit diuen amén a tot encara que sigui impossible de realitzar. On és el projecte estrella de l’Enric Conill i el... Llegir més passeig? Ja ha caigut del cistell? Quina tropa per favor!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.