TORNAR

ERC Igualada qualifica de 'tacticisme electoral' l'anunci del PP de no pactar més amb l'Entesa

Joan Torras afirma que 'aquests set anys de pactes no ens han portat enlloc'

politica
Divendres, 3 setembre 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El grup municipal d'ERC a l'Ajuntament igualadí, encapçalat per Joan Torras, opina que l'anunci del PP de no pactar més amb l'Entesa és un pur moviment tàctic, en vista de les properes eleccions catalanes. Els republicans afirmen que els set anys de suport al govern per part dels populars 'només ha contribuït a sustentar un projecte polític esgotat'.

Pere Calbó anunciava fa uns dies que el seu partit no donaria a partir d'ara suport a l'Entesa, afirmant que el motiu era la recent voluntat d'ICV d'imposar les seves polítiques. L'alcalde, Jordi Aymamí, responia que la voluntat del govern seria la de continuar buscant el pacte fins que s'acabés la legislatura.

Per la seva banda, ERC Igualada qualifica de 'pacte contra natura' els acords que hi ha hagut durant aquests set anys entre l'Entesa i el PP, i pensa que és a causa de la proximitat de les eleccions que els populars ara se'n desmarquen.

Joan Torras declara que 'aquests set anys no ens han portat enlloc com a ciutat: hem perdut dinamisme econòmic, i projectes 'estrella' del mandat —com el World Trade Center— no s'han materialitzat'. El republicà posa com a exemples de 'fracassos de la legislatura' el POUM —'que, recordem-ho, va ser tirat endavant primer amb el suport del PP— o la imposició de les zones blaves.

Zones blaves

Precisament sobre aquest assumpte, ERC Igualada és del parer que se n'ha de tornar a parlar seriosament —hi ha previst un ple monogràfic per debatre el tema—, i que s'han de reconsiderar un seguit de situacions, com per exemple la de la zona de l'Hospital. 'La gent no hi va per gust', diu Joan Torras, 'i es podrien estudiar solucions com la que ha proposat una ciutadana a la Síndica de Greuges: quan es programa una cita mèdica, preveure l'estona que pot comportar per al pacient i donar-li l'estada establerta a la zona blava de manera gratuïta'. ERC Igualada tampoc està d'acord amb la proposta de CIU de fer pagar un cèntim, ja que sortiria més car pagar els vigilants de la zona que allò que es recaptés. També afirma que seria important reduir el nombre de zones blaves davant de l'antic Hospital, al passeig, ja que ara ja no hi ha les consultes externes i gairebé mai no hi aparca ningú.


2 Comentaris

L

Lectora

Anoia

3 de setembre 2010.23:56h

Respondre

En aquest sentit, aplaudeixo a CIU el haver prescindit d’aquests càrrecs en èpoques de crisi. Endavant interessos municipals i no personals.

j

josep

anoia

3 de setembre 2010.11:36h

Respondre

Tothom sap que el pacte per la governabilitat del sr. calbo es el pacrte de la càrrec de confiança i cal que duri.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.