TORNAR
PUBLICITAT

ERC Igualada: "Som la segona ciutat més endeutada i la ciutat amb els impostos més cars de Catalunya"

Els republicans denuncien ”una gestió molt poc eficient per part del govern de Marc Castells”

politica
Divendres, 15 juliol 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

ERC Igualada ha manifestat, en un comunicat, que "segons va publicar el ministeri d'Hisenda, Igualada és la segona ciutat més endeutada de Catalunya amb un deute de 36 milions d'euros i 886 € de deute per habitant. Som la 2a ciutat més endeutada de Catalunya i alhora som la ciutat amb els impostos més cars de Catalunya. En els darrers anys el deute de la ciutat ha crescut i això demostra una gestió molt poc eficient per part del govern de Marc Castells".

Segons els republicans, "es fa molt difícil d'entendre com pot ser que tenint els impostos més cars de Catalunya i, per tant, ingressant més diners que ningú amb els impostos que paguem tots els igualadins i igualadines siguem la segona ciutat més endeutada de Catalunya" i apunten que "ciutats mitjanes com la nostra han reduït molt més el deute, han cobrat menys impostos i han invertit més que Igualada i això ho pot comprovar qualsevol ciutadà buscant-ho a internet".

Des d'ERC Igualada demanen al govern de Marc Castells "una gestió molt més eficient dels recursos públics i deixar de gastar tants recursos amb actes que no tenen retorn a la ciutat com per exemple una inauguració de 2 hores que va costar 35.000 € o un concurs d'idees pel barri del Rec que va costar 200.000 € i que no ha servit per absolutament res".

ERC Igualada posa alguns exemples de municipis "que han reduït més el deute que la ciutat d'Igualada i cobren menys impostos":

Esplugues de Llobregat: Ha reduït el deute un 50% i cobra un 30% menys d'IBI.

Figueres: Ha reduït el deute un 40% un 30% menys d'IBI.

Vilafranca del Penedès: ha reduït el deute un 47% i cobra un 36% menys d'IBI.

Olot: ha reduït el deute un 57% i cobra un 40% menys d'IBI.

Tortosa: Ha reduït el deute un 46% i cobra un 47% menys d'IBI.

Castelldefels: Ha reduït el deute un 70% i cobra un 40% menys d'IBI.


6 Comentaris

P

Pep

19 de juliol 2022.18:56h

Respondre

No se si som la ciutat més endeutada, lo que si crec, es que la Sra Alba, es la menys preparada, per ser la próxima alcaldesa..
Sols hem de recordar la seva penjada en sanitat.
Nefasta...... de... Llegir més jutjat de guàrdia...

M

Maria

Igualada

19 de juliol 2022.15:25h

Respondre

El Sr. Aguilera no pot opinar de forma coherent. Tots coneixem l’assetjament brutal que practica per totes les xarxes al Sr. alcalde. Ja és una obsessió malaltissa. I no sóc pas de la corda de... Llegir més l’alcalde... però trobo que és passa i molt. Algú li hauria de dir.

C

Carles Aguilera

Igualada

20 de juliol 2022.22:28h

Bona nit Maria, moltes gràcies pel comentari.
Una cosa, digues algún comentari meu sobre el Sr Marc Castells que no sigui veritat?

S’ha gastat 12 Milions en 5anys a... Llegir més l’Anella Verda? Veritat o mentira?
Deixa sense cap control de seguretat els nens i famílies que han de creuar el semàfor de l’escola Dolors Martí? Veritat o mentira?

Segueixo?

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

15 de juliol 2022.14:26h

Respondre

És de persones honrades, explicar la realitat, no emmascarar-la amb la finalitat d’enganyar a la gent amb mitges veritats o veritats interessades i tretes de context.

Primerament, si Igualada... Llegir més és una ciutat endeutada, segons diu una candidata a l’Alcaldia que ho ha trepitjat a tothom, inclosos als seus companys de partit per ser al davant de tot; si fos realment honorable, hauria de fer esment que el deute d’Igualada no s’ha creat durant el govern actual, sinó durant el govern d’esquerres, dels maldestres Aymami, Riba, Figueres i altres trinxeraires.

Al final del seu mandat van deixar un deute entre Ajuntament i Empreses municipals dels voltants més que menys d’uns €58 milions, als números em remeto.

Dir, que ara l’Ajuntament té un deute de €32 milions (que en realitat són €36 milions) i fer creure al poble que això es culpa del govern actual, és una manipulació de pocavergonya; perquè la veritat, és per algú que tingui el certificat de primària, que amb una simple resta es pot veure que el que hi ha, és una reducció de deute de €22 milions (un +/- 38%) i amb un pressupost minvat, ja que cada any tenia la càrrega de pagar interessos i deute del govern anterior.

Comparar IBI és una fal·làcia, perquè s’hauria d’explicar, com es pot reduir un deute i abaixar els ingressos al mateix temps, com ja he sentit dir a l’il·lustre “economista” d’ERC.

O sigui que el fet de pagar deute que han generat altres que es diuen d’esquerres, segon ella és generar deute, i fer més despesa pública, fent pagar menys impostos és la solució als problemes econòmics d’Igualada.

Deu ens agafi confessats, si mai arriba a l’Alcaldia, amb la seva peculiar manera de fer els números o d’enganyar al poble amb demagògia de pa sucat amb oli, però com vaig dir l’altre dia, potser és aquest el nivell que vol del seu electorat.

Au que tingueu un bon dia.

C

Carles Aguilera

Igualada

15 de juliol 2022.16:34h

El Sr Torras Payerol diu un a veritat i moltes mentires. Segurament el deure era molt gran. Pero sería interesant igualar amb el IBI que es cobraba anys enrera i veuriem el deute real que deixa el... Llegir més Sr Alcalde Marc Castells.

Ahh 12 Milions en 5 anys de l’Anella Verda i milions sense recaudar en multes no ajuden gens i gens a rebaixar el deure.

b

berto

15 de juliol 2022.12:26h

Respondre

I la sanidad catalana, quant a reduit el deuta ?
Sra Ex consellera de Sanidad !!!!!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.