TORNAR
PUBLICITAT

ERC insta al govern igualadí a no cobrar taxes a terrasses i restaurants "per evitar tancaments"

La formació proposa també que l’Ajuntament ofereixi un servei de repartiment gratuït als restaurants d’Igualada

politica
Divendres, 23 octubre 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El portaveu republicà critica que l'Ajuntament ha fet pocs retocs en el pressupost davant la crisi de la COVID-19. Posen sobre la taula diverses mesures i, entre aquestes, rebaixes sensibles en els tributs als establiments de restauració i la proposta d'un sistema de repartiment per als establiments que volen fer 'take away'.

Després de reunir-se amb el Gremi d'Hostaleria d'Igualada, el grup municipal d'ERC ha llançat una sèrie de propostes relacionades amb l'ajuda a aquest sector. El portaveu Enric Conill demana "no cobrar la taxa de terrasses, residus i l'IBI als bars i restaurants d'Igualada per evitar pèrdues molt importants, acomiadaments i tancaments." Segons ERC Igualada, ja hi ha 16 ciutats que estan duent a terme aquestes mesures cobrant uns impostos més baixos.

Una fotografia de l'equip d'ERC, abans de les eleccions municipalsTambé proposen que l'Ajuntament "ofereixi un servei gratuït de menjar per emportar als bars i restaurants" i expliquen que "aquestes mesures no ens les inventem nosaltres sinó que hi ha molts municipis, fins i tot més petits que el nostre i cobrant menys impostos que el nostre, que ho estan fent". Conill afegeix que "l'Ajuntament té un pressupost de 60 milions d'euros i només ha fet una modificació del 1'5% davant la crisi de la COVID-19. Un 1'5% del pressupost és insuficient per afrontar de manera sòlida la crisi econòmica i social que tenim davant."

ERC posa d'exemple "Amposta i Olot que han suspès els cobraments de terrasses mentre duri el tancament i ofereixen ajudes de fins a 500 euros per negoci amb fons municipals, Manresa que ha creat un servei a domicili gratuït a disposició de bars i restaurants, igual que Sant Fruitós del Bages. Valls no cobrarà les terrasses fins al 2022, Figueres no cobrarà la taxa d'escombraries ni l'ocupació de via pública, Badalona ha obert un pressupost extraordinari de 250.000 euros, Sant Cugat ha fet vals de descompte per gastar a comerços municipals o Martorell ajudarà 2.000 establiments amb 1.500 euros cada un amb fons municipals." Els republicans demanen que "s'activin les eines necessàries per atorgar ajudes al comerç local de la ciutat."

 


1 Comentaris

M

Marià

Igualada

23 d'octubre 2020.08:18h

Respondre

Em sembla perfecte, pro q fan els vostres superiors de la plaça Sant Jaume, tenim els impostos més elevats de totes les comunitats, si voleu q realment funcioni l’economia i si realment pinteu... Llegir més alguna cosa al vostre partit (cosa q dupto) digueu-li als vostres ”amos” q això q demaneu ho posin al DOG.
Men’s piula i més treballa

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.