TORNAR

ERC pregunta "pel cost del carril bici fet a trossets" de les Comes

Els republicans qüestionen com s’ha construït arran del vídeo d’una usuària que se’n queixava

politica
Dimarts, 13 octubre 2020. 16:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els republicans emeten un comunicat crític amb el govern d'Igualada a propòsit del carril bici construït al polígon de les Comes. Critiquen "l'absència de Marc Castells a les comissions d'urbanisme."

ERC qüestiona el carril bici fet que "està fet a trossos de dos metres, de forma discontínua, i amb constants 'cediu el pas' als vehicles que entren i surten de les naus." Des d'Esquerra es considera "un nyap aquest desastre de carril bic "que s'emmarca en el projecte de reforma de les Comes que "té un cost de 2'2 milions d'euros". Demanen a Marc Castells, que ho expliqui en la Comissió d'Urbanisme de l'Ajuntament. Han emès el comunicat arrel del vídeo d'una usuària que criticava com estava confeccionat.

El grup municipal que encapçala Enric Conill considera "una broma de mal gust que aquest nou carril bici estigui fet a trossets de dos metres amb talls constants i amb cediu el pas en cada tall per l'entrada i sortida dels vehicles." Des d'ERC exigeixen "saber quant ha costat, exactament, fer el carril bici". Conill critica que "Castells no ha assistit a cap comissió d'urbanisme setmanal, on està obligat a anar i on justament ha d'explicar aquests projectes a la resta de grups municipals. En l'anterior mandat municipal el regidor d'urbanisme sí que assistia a les comissions i explicava els projectes, els posava en comú."

ERC creu que "el carril bici és l'exemple paradigmàtic d'una manca absoluta de planificació urbanística i d'improvisació constant, no hi ha projecte de ciutat i tampoc hi ha projecte urbanístic i això ho podem veure constantment en el nostre dia a dia." Indiquen que "el POUM actual data del 1986 i el govern municipal no el vol actualitzar perquè, de fet, no tenen un projecte de futur per Igualada."


6 Comentaris

A

Albert

Igualada

15 d'octubre 2020.10:32h

Respondre

“ Els republicans qüestionen com s’ha construït arran del vídeo d’una usuària que se’n queixava” Han hagut d’esperar al video per qüestionar-ho? Ells que tenen accés als projectes i... Llegir més decisions? El seu salari va destinat a reaccionar després de ser pensat, aprovat i construït, i finalment criticat a les xarxes socials? A posar-vos a pencar i donar exemple a la ciutadania és el que han de fer, des dels governs municipals a la generalitat. Només donen la sensació de que estem abocant els nostres imposts en un pou mort

Ò

Òscar

Igualada

14 d'octubre 2020.16:53h

Respondre

Que rancis que sou! Us queixeu per a tot!
Doncs jo trobo aquest carril bici bonic i molt original, això sí, poc útil...

D

David

Igualada

14 d'octubre 2020.16:37h

Respondre

Lo triste es que se haga tanto carril bici y no se respete, como por ejemplo; zona Maristas y siguiendo por el campo de fútbol donde entrena el Igualada.
La falta de aparcamiento no es una razón... Llegir més para invadir dicho carril.

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

14 d'octubre 2020.12:37h

Respondre

Bon dia!

S’ha de ser curos en quant es critiquen les coses, fer demagògia per fer-la, simplement per perjudicar el contrari te el que et puguin recordar coses del passat.

Els carrils bici,... Llegir més no els ha fet aquest Ajuntament, simplement els ha refet, ho sigui que ja existien abans de les obres del polígon i s’han repintat de nou amb els cedeixi el pas corresponent, que abans no hi eren.

https://aqualata.files.wordpress.com/2009/08/carrilbicipoligonigualada.jpg

Per tant potser hauríeu de preguntar als vostres bons amics progressistes capitanejats pel Sr. Cuadras, el perquè es van fer així i perquè són allí on són i com són.

El cert és que jo tinc molta informació al respecte, aquí en va una mostra.

https://aqualata.wordpress.com/2009/12/12/gestions-davant-la-sindica-respecte-les-zones-blaves-i-el-carril-bici-al-poligon/

Quan es fa un reportatge gràfic, primer s’ha de tenir informació del que i del com, no tot si val amb tal d’atacar al govern de torn i si no s’està prou ben informat el millor que es pot fer és callar.

Que consti que jo en sóc contrari a aquest i altres carrils bici que són perillosos pels ciclistes i alguns pels vianants, però ”al Cèsar el que és del Cèsar i ....”.
El motiu principal d’aquests carrils al voltant de les naus del polígon i a prop de l’hospital, van ser fets per treure llocs d’aparcament als costats de les naus i obligar els cotxes a aparcar al pàrquing municipal, que com tots sabeu, és deficitari i que es va fer amb uns càlculs de costos, que fan frisor, per mostra un botó, es calculaven € 24.000 al mes d’ingressos i la realitat van ser almenys durant uns quants anys d’unes deu vegades menys.

Quan els progressistes fan d’empresaris, el poble tremola i paga.

Si voleu més informació sobre el tema, en tinc molta més al meu bloc.

A veure si apreneu a parlar amb propietat, que ja em cansa tanta demagògia.

Apa, que tingueu un bon dia.

Josep M. Torras Payerol

M

Marcel

Igualada

16 d'octubre 2020.12:14h

Josep Maria,

La meva pregunta és, si l’anterior govern ja va fer un nyap amb aquest carril bici, perquè ara no s’ha intentat arreglar o millorar... a mi no em serveix... Llegir més l’explicació de que com això ja estava així, l’únic que ha fer l’actual consistori és ”refer” una cosa que estava malament...És com aquell que canvia un cartell doblegat per un de nou doblegat perquè l’anterior ja ho estava, no? O m’equivoco en el que dic.

Moltes gràcies!

Marcel

L

Llorenç Foixench

Igualada

13 d'octubre 2020.16:28h

Respondre

No es podria haver-se fet pitjor. El nou carril bici del polígon segueix sent tant poc amigable amb les bicicletes com ho era l’antic.

Per cert, algun dia multaran als cotxes que aparquen a la... Llegir més vorera del polígon?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.