TORNAR
PUBLICITAT

ERC, PSC i VdC-CUP de Capellades dubten de la proposta de l’equip de govern sobre la piscina

politica
Dimarts, 22 setembre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Els representants d’Esquerra, PSC i VdC-CUP han estat informats per l’actual equip de govern de la proposta d'obertura de la piscina per la temporada d'hivern 2009-2010. Aquesta es basa en obrir només les tardes de 14 a 21h i d'un augment de quasi el 100% de quotes, passant aquestes a ésser només individuals, desapareixent les modalitats de familiars i mantenint-se la diferenciació per edat.
PUBLICITAT

La piscina de Capellades, de nit - foto:capellades.net

La decisió presa sobre els horaris d'obertura no va ser compartida per la resta de forces i es va proposar que com a mínim hi hagués dos matins oberts i compensar-ho obrint més tard les tardes respectives, per tal de cobrir el sector de gent usuària del matí. Aquesta proposta va ser acceptada.

Tot i haver acordat uns mínims pel que fa a horaris, no treu que estiguem molt sobtats i en desacord pel que fa a la proposta d'augment de quotes, on aquestes pugen més del 100% respecte a l'anterior temporada. En aquest aspecte esperem arribar a un acord en la propera reunió convocada per al proper dilluns 14 de setembre.

D'altra banda també vàrem aconseguir reduir el cost per alumne que l'equip de govern proposava per als alumnes de les AMPA, augment que pujava de forma considerable i que es va establir de pujar progressivament en diversos anys i no de cop. Alhora es va pactar que els monitors responsables d'aquests cursets estiguessin dins el preu i no pas fora com proposava l'equip de govern.

També s'ha inclòs una reducció del preu per als capelladins/es empadronats a la vila, però per a ells l'augment serà de quasi 100% i per als no empadronats pujarà més del 130%. Aquesta mesura no sabem si pretén reduir despesa (que és el que l'equip de govern argumenta), o pel contrari farà que hi hagi encara menys usuaris per augmentar el dèficit i haver de tancar-la amb més arguments (que és el que pensant malament ve al cap).

Malgrat alguns avenços no veiem clara la proposta, sobretot l’econòmica. Esperem que des de l'equip de govern es sigui conscient dels temps adversos que passa la ciutadania i es sigui flexible en la negociació.

A més cal tenir en compte que en municipis veïns com Piera i Igualada els preus són gairebé els mateixos que tenia Capellades en la temporada anterior, i si s’acaba realitzant la puja que l’equip de govern proposa quasi duplicaríem les nostres quotes en comparació als municipis esmentats.

Volem remarcar de nou que entenem que disposar de piscina coberta al llarg de l’any no és cap luxe, sinó un benefici per a tots els capelladins i capelladines que en fan ús -en ocasions, fins i tot una necessitat-, per la qual cosa creiem que cal explorar altres alternatives i no prendre una solució tan dràstica com el tancament indefinit que pretenia l’actual equip de govern ni els augments desmesurats que pretenen ara.

Per tot l’argumentat, Esquerra, PSC i VdC-CUP continuarem treballant per redreçar la situació, intentant reduir dèficit, però en cap cas a costa de l'augment indiscriminat de quotes.

Esquerra, PSC i VdC-CUP

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.