TORNAR

ERC retreu a Junts el pacte amb els socialistes al Consell després de la sentència

El portaveu republicà David Alquézar considera ”incongruent” que el pacte es mantingui

politica
Dimecres, 23 octubre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les forces sobiranistes van mostrar la mateixa harmonia que a Igualada en la votació de la moció contrària a la sentència del procés al Consell Comarcal. Amb tot, ERC retreu als junters que segueixin al govern amb els socialistes després de la condemna als consellers.

Després de la polèmica sentència del judici pel referèndum de l'1 d'octubre de 2017, els ajuntaments de la comarca han tractat i aprovat la moció de rebuig al dictamen del Tribunal Suprem. El text demana l'amnistia per a ells i per a totes les persones exiliades. La moció també es va aprovar al Consell Comarcal, però amb el govern dividit: Junts, que ostenta la presidència en aliança amb el PSC, es va alinear amb el grup d'ERC i la CUP. Els republicans, en un comunicat, demanen que els junters trenquin el seu pacte amb els socialistes després de la sentència.

Els republicans parlen "la incoherència" del portaveu d'Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, que "va votar de manera diferent la moció contra la sentència pel referèndum de l'1-O a l'Ajuntament d'Igualada i el Consell Comarcal de l'Anoia". Apunten que "en poques hores, Cuadras, cap de llista de Som-hi Igualada i vicepresident del Consell Comarcal, va passar de l'abstenció a l'Ajuntament d'Igualada a la no votació al Consell Comarcal". 

Els representants dels partits sobiranistes al Consell, amb una pancarta davant la seuDavid Alquézar, batlle de Tous i líder dels republicans a l'ens comarcal, retreu "la incongruència del pacte entre JxCat i el PSC-PSOE –grup en què està integrat Igualada Som-hi– que es posa clarament de manifest en una qüestió tan sensible com la resposta a la injustícia de la sentència del Suprem". La moció també defensa del dret d'autodeterminació i s'havia aprovat a l'Ajuntament d'Igualada amb els vots a favor de JxCat, ERC i Poble Actiu, i l'abstenció d'Igualada Som-hi (PSC). Al Consell comarcal es va aprovar amb els vots a favor de JxCat, ERC, coalició Alternativa Municipalista - Amunt, i amb l'abstenció d'Ara Montbui, i la no participació en la votació (sense abandonar el ple) de la coalició Candidatura de Progrés (PSC-PSOE – Igualada Som-hi). La representant de Ciutadans no va assistir al ple.

Rèplica del PSC

Al seu torn, els socialistes replicaven a ERC que "aquesta mateixa moció vostès l’han presentat i la presentaran als plens dels diferents municipis a cada un dels Ajuntaments. En cada municipi les persones que representen el nostre grup han fet el seu posicionament per això no serem redundants i no participarem de la votació".

 


2 Comentaris

P

Paco

Igualada

23 d'octubre 2019.19:55h

Respondre

Algun dia ERC fara alguna cosa util o nomes es dedica a debats buits?.,

N

Nati

Igualada

23 d'octubre 2019.12:18h

Respondre

Ai, senyors d’ERC, vagin a plorar a un altre lloc.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.