TORNAR

ERC Vilanova vol una rebaixa de 55.000 euros en despesa de càrrec polítics, per la crisi de la COVID19

La proposta inclou una reducció del 50% de la indemnització per assistència a plens

politica
Dimecres, 29 abril 2020. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El partit que lidera Marc Bernáldez espera obtenir el suport de totes les forces del consistori en aquest punt. Segons la seva proposta, la reducció de sous i percepcions de càrrecs significaria un estalvi de 55.000 euros.

En la reunió virtual d'aquest dilluns, amb les 17 regidores i regidors del consistori de Vilanova, es van tractar les actuacions que el govern vilanoví està duent a terme davant la crisi sanitària de la COVID-19 i es van exposar propostes de futur. En aquest sentit, el grup municipal d'ERC va proposar tres accions per lluitar a nivell local contra la crisi social i econòmica. Entre aquestes, a més de reformular les partides aprovades en el pressupost 2020 i fer una partida econòmica d'emergència, la reducció de les percepcions dels càrrecs electes. 

ERC demana "l'aplicació d'una reducció de l'import del capítol 1 referent als sous i indemnitzacions que reben els regidors i regidores d'entre un 30% i un 50%, aconseguint generar un estalvi de 55.000 euros si la mesura s'apliqués durant un any". El portaveu del grup municipal, Marc Bernaldez, explica que "aplicar la mesura de la reducció de sous a càrrecs electes suposaria un gran estalvi que es podria reinvertir a les àrees de benestar social, promoció econòmica o bé en forma d'ajuts directes a la població més afectada del municipi". En aquesta proposta detallen que es redueixi a un 50% l'aportació que fa l'ajuntament als partits polítics a raó dels regidors que tenen, un 30% del sou dels regidors de govern que cobren retribucions per percentatge de dedicació i un 50% de les indemnitzacions per assistència a plens, comissions, òrgans col·legiats, juntes de portaveus i de govern.

Els republicans proposen inversions de 50.000 euros als tres centres escolars del municipi per invertir-los en equipament informàtic i, d'aquesta manera "lluitar contra la bretxa digital que moltes famílies i infants pateixen actualment". En aquest sentit han demanat també que es faci un estudi de l'actual cobertura de les antenes de connexió inhalàmbrica per tal de pressupostar una millora que permeti que tots els infants puguin gaudir de connexió a internet des del seu domicili en horari d'estudi. Parlen també de l'esmentada "partida econòmica d'emergència, destinada en exclusiva a les pimes, autònoms i comerços". És proposa generar una aportació econòmica directa conjuntament amb descomptes en les taxes municipals per facilitar la tornada i reobertura d'aquests.

Més informació sobre la COVID19 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.