TORNAR

L'Espai pels Somnis veu bé Cal Badia però declina participar-hi

Afirmen en un comunicat que no entraran en la gestió

politica
Dijous, 8 gener 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El col·lectiu que hi ha al Casal Interparroquial assegura que les necessitats dels grups que ara són i participen de l'immoble són diferents i que Cal Badia és un bon projecte, però que no prendran part en el procés participatiu

"No són dos projectes incompatibles". En un comunicat, l'Espai pels Somnis s'ha posicionat a favor de la iniciativa que està duent a terme el Departament de Joventut a la torre de Cal Badia, el nou casal de joves, però no hi entrarà. Cal Badia, que tindrà un model de gestió compartida de diversos col·lectius de joves, és en "la fase d'empoderament" i es definiran en breu els usos dels diversos espais de la finca. L'Espai pels Somnis entén que ara, que al Casal Interparroquial hi ha activitats no exclusivament juvenils, com les reunions de la PAH, ja ha entrat en una fase on les necessitats que cobriria Cal Badia no són les mateixes. 

El comunicat lloa "que des de la regidoria de joventut s'hagi pres la decisió valenta d'iniciar un canvi en les polítiques juvenils fent-les més participatives i obertes al jovent de la ciutat". Els pressupostos participatius i Cal Badia en serien les mostres. Ara bé, el mateix document enumera els grups, associacions i col·lectius que són a l'Espai pels Somnis i les activitats que s'hi despleguen (PAH, CUP, altres partits, sessions de cinema, Coral...). Així "cada dia són més els projectes que tenen la necessitat d'aquest
espai de treball i confluència de projectes. Calculem que són al voltant de 250 persones les que fan ús cada setmana de l'Espai pels Somnis". 

En aquest sentit, l'objectiu inicial de l'ocupació de l'immoble del Casal Parroquial, un edifici per a desenvolupar activitats per a joves i fetes pels propis joves, seria només una de les funcions: "és un projecte de codi obert, en constant mutació i transformació, i lluny de pensar que aquest ha deixat de ser un espai d'autoorganització juvenil, diem que a aquesta funció se li han sumat moltes d'altres, que no resten, sinó que complementen i ens enriqueixen". 

Dubtes sobre la idoneïtat de Cal Badia

Malgrat que se celebra l'aposta de l'Ajuntament per Cal Badia, ara l'Espai pels Somnis addueix que també hi ha mancances a la nova ubicació: "creiem que l'edifici per les
seves característiques i situació no respon a les necessitats de molts col·lectius, per una banda perquè està situat a un extrem de la ciutat". Aquesta posició "difícilment esdevindrà un lloc de trobada i confluència per al jovent, i per altra banda perquè l' estructura de l'espai tampoc permet cobrir moltes de les demandes i les necessitats d'entitats i col·lectius". Assenyalen que "no es disposa per exemple d'una sala gran on poder realitzar activitats on es necessiti un espai ampli".

Documents adjunts

comunicat-badia1.pdf



0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.