TORNAR

Esquerra afirma que "Igualada no pot avançar sense canvis estructurals, i calen amb urgència"

Enric Conill critica que ”som la ciutat mitjana amb menys despesa en serveis socials”

politica
Dimarts, 22 setembre 2020. 09:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En la primera compareixença davant els mitjans en l'actual curs polític, el cap de l'oposició Enric Conill atacava l'equip de govern per la seva gestió els darrers mesos, que qualifica de passiva. Considera que "seguim amb els mateixos que fa ja quasi deu anys que mantenen sense planificació aquesta ciutat."

A les portes que el govern de la ciutat prepari les ordenances fiscals i els pressupostos per al 2021, que s'hauran d'adequar a l'impacte socioeconòmic de la COVID-19, el primer partit de l'oposició manifestava en una roda de premsa "la necessitat de canvis estructurals amb urgència" en el model de ciutat. La recepta d'Enric Conill és "més planificació" i acabar amb la política "de pa i circ." La crisi actual evidencia, segons Conill, "com costa tenir el pa en aquesta ciutat i com s'ha hipotecat poder afrontar el futur amb garanties."

Entre les receptes que proposa el grup municipal d'ERC hi ha "apostar per la rehabilitació de pisos a canvi de lloguer accessible; pactar unes ordenances amb uns impostos més justos i progressius amb rebaixa de l'IBI", reprenen la proposta d'"un pla de rescat per al comerç local", un increment d'un milió d'euros en els serveis socials i encetar la planificació amb un nou POUM.

Crítiques a l'urbanisme

Els republicans apunten contra la persona del batlle Marc Castells, amb molta duresa, per "no haver portat cap empresa industrial després de quasi deu anys". Esmenten també que "no hi ha novetats en la planificació del Rec" i també fan una esmena a la totalitat en la política de comerç: "es porten fent les mateixes campanyes i polítiques comercials que fa vint anys per encarar un problema del segle XXI. No hi ha hagut ni una política comercial eficient en els darrers deu anys de mandat. I el resultat quin és? Doncs cada cop menys comerços, un centre més despoblat i els pocs que queden fent mans i mànigues per no tancar."

Les càrregues de Conill també assenyalen la política d'habitatge -"no s'ha fet ni un sol pis"- i entronquen amb una reivindicació que ja ve sent recorrent: "cal fer un POUM". ERC entén que "si s'hagués planificat i fet el POUM, el benefici seria doble. Tindrem parts de la ciutat regenerades i alhora tindríem sol públic disponible. Per això serveix planificar. Per desenvolupar ciutat i tenir beneficis públics. Tenim el centre històric envellit, ple d'habitatge buit i degradat. Hem perdut deu anys per recuperar aquests habitatges i alhora hi ha gent que no troba pisos per anar a viure."

La formació republicana indica també dos aspectes més en els que ja els darrers anys ha estat molt crítica: el cost de l'IBI i els índexs de reciclatge. En la qüestió de l'IBI, un dels cavalls de batalla dels darrers anys entre ERC i el govern, Conill ho contraposa a què aquesta recaptació no es tradueix en una inversió en serveis socials: "Igualada és la ciutat mitjana on menys recursos s'han destinat a serveis socials."


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.