TORNAR

ERC proposa que es rehabilitin pisos a Igualada perquè n’hi ha “entre 2000 i 3000 de buits i degradats”

politica
Dimarts, 23 febrer 2021. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

ERC assenyala que "hem fet moltes propostes en aquest àmbit, com per exemple un programa de rehabilitació de pisos buits i degradats encapçalat per l'Ajuntament a canvi d'una cessió temporal del pis per posar-lo en lloguer social". ERC recorda que "hi ha propostes d'aquesta mena que han estat realitats a altres ciutats".

Els republicans han publicat un vídeo "on es veuen desenes de pisos buits a Igualada". Afirmen que "hi ha entre 2.000 i 3.000 pisos buits i degradats" i insisteixen en "un programa seriós i eficient de rehabilitació de pisos buits per posar-los a lloguer accessible". Des d'ERC asseguren que "en 10 anys de govern de Castells no s'ha generat ni un sol pis municipal de lloguer social".

Afegeixen que "ara estem pagant una manca de planificació i les inexistents polítiques d'habitatge que s'han fet a Igualada". Un programa de rehabilitació de pisos buits i degradats "permetria mobilitzar el parc d'habitatge buit, generar més oferta accessible i aconseguir millors preus, sobretot per la gent jove i famílies que tenen dificultats". Els republicans també proposen "bonificacions d'IBI, com ja fan moltes altres ciutats, per tal d'incentivar el lloguer accessible” així com “sancionar els bancs que tenen pisos buits, com fan en moltes altres ciutats".

Els republicans exposen "propostes que ja són realitat en altres ciutats i que han funcionat molt bé, i en tenim molts exemples, com l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, que destina 37.600 euros per cada pis rehabilitat, Vic destina 220.000 euros per rehabilitar pisos buits i degradats i destinar-los a lloguer social, Mataró que ha aplicat bonificacions del 70% de l'IBI i fins al 95% de la plusvàlua, Sitges destina 2'1 milions d'euros de fons municipal en ajuts al lloguer, Reus destina 450.000 euros en rehabilitació de pisos per destinar-los a lloguer accessible".

També enumeren els exemples de Mataró, Valls o Figueres i que "hi ha molts municipis que també prenen més mesures en matèria d'habitatge com l'ajuntament de Santa Susanna (3.500 habitants) que construeix 30 pisos de lloguer social per a joves, Salt (30.000 habitants) signa la compra de 33 pisos per destinar-los a ús social, la Sareb cedeix 17 pisos a l'Ajuntament de Granollers durant quatre anys per a lloguer social". Demanen al batlle que "s'expliqui públicament" i que digui "perquè en altres ciutats s'ha actuat i a Igualada no s'ha fet res, malgrat tenir els impostos més alts de Catalunya".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.