TORNAR

Esquerra domina tots els districtes electorals d'Igualada menys tres

Carolina Telechea repeteix com a diputada i els republicans agraeixen als seus votants ”el millor resultat de la història”

politica
Dimarts, 30 abril 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els resultats del diumenge, analitzats col·legi per col·legi a Igualada, refermen les tendències dels darrers comicis, amb el centre d'Igualada dominat per les forces independentistes i els extrems nord i est amb predomini de fórmules d'esquerra o d'obediència estatal. 

ERC i Junts per Catalunya van quedar com a primera i segona força a la majoria de col·legis electorals d'Igualada. Només a tres districtes electorals hi ha un color dominant que no és el dels republicans, el vermell del PSC. Fàtima, el Centre de Dia Montserrat i el Centre de Salut Anoia -en aquest darrer cas, per diferència de set vots amb ERC- són els únics districtes on no va guanyar la candidatura republicana, amb la igualadina Carolina Telechea, que serà de nou diputada al Congrés.

A dos dels tres districtes on ha guanyat el PSC la segona força és C's: el Centre Cívic de Fàtima i el Centre de Dia Montserrat, mentre que en aquests llocs en tercera posició hi ha En Comú Podem. En el cas de Fàtima, tot i que menor, el resultat d'Esquerra és apreciable, passa per davant del PP i de Vox en número d'electors: 42 per 37 i 21.

Els resultats de 2016, col·legi per col·legi a IgualadaEn relació amb el 2016, Esquerra creix en més de 2.500 vots i arriba a 7.132, que surten no només de Junts per Catalunya o els Comuns -formacions pròximes als republicans en els respectius àmbits sobiranista i social- sinó també de l'abstenció. La candidatura liderada per Jordi Sànchez perd sols uns 300 vots, però tots els districtes on CDC va guanyar el 2016 i els 22 on Puigdemont va guanyar el 21 de desembre de 2017 es tenyeixen ara del color d'ERC. 

Els Comuns, que el 20 de desembre de 2015 van vèncer a cinc districtes i només a un sis mesos després, queden en aquestes eleccions sense cap triomf als col·legis. Amb tot, mantenen certa força a espais on el 2015 i 2016 van quedar primers -Montserrat i Fàtima- i on ara han cedit pas al PSC, que ha duplicat gairebé el número de vots: de 2.247 a 4.075. 

ERC "agraeix el millor resultat" de la seva història

Aquest dilluns, els republicans enviaven un comunicat d'agraïment. Segons el candidat a l'alcaldia Enric Conill "aquestes eleccions han estat la primera volta de les municipals" i assegura que 2milers d'igualadins han confiat en ERC pels valors que representa i per la nova manera de fer política, al costat de la gent i oferint solucions als problemes de la gent". En aquest sentit Conill assegura que "seguirem treballant amb tota la humilitat del món i alhora amb tota la fermesa per fer possible el canvi a Igualada" i assenyala que "aquest canvi el pot produir l'únic partit que pot ser alternativa a la ciutat, Esquerra Republicana de Catalunya. Estem fermament convençuts que podem fer una Igualada molt millor i que la gent confiarà en la nostra alternativa política". Finalment Conill explica que "qui vulgui que Igualada faci un salt endavant té a ERC al seu servir com a vot útil a les properes eleccions del 26 de maig”.

Es mostren "molt contents" perquè la candidata igualadina Carolina Telechea torna a ser diputada al Congrés. Conill assegua que "Telechea seguirà treballant i lluitant per Igualada i l'Anoia" i "és un honor que ens representi al Congrés".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.