TORNAR

Esquerra emplaça a Castells "a fer més treball conjunt i menys electoralisme"

Els republicans es mostren dolguts per les crítiques constants del govern municipal a les conselleries d’ERC

politica
Dimarts, 26 maig 2020. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Hores després de la visita del President de la Generalitat Quim Torra a Igualada, acompanyat de la Consellera d'Empresa i Coneixement Àngels Chacón, els republicans han emès un comunicat on insten al batlle Marc Castells a que "deixi de fer electoralisme." Apunten que "el govern de la ciutat no mostra voluntat de diàleg ni consens."

El grup municipal d'ERC Igualada demana al batlle de la capital de l'Anoia que "deixi de fer electoralisme i propaganda" en l'actual gestió de la crisi. En un comunicat, demanen que "més enllà de la foto busqui el consens i el diàleg amb tots els grups de l'oposició per treballar conjuntament per refer Igualada". En aquest sentit Esquerra explica que "des del minut zero, des del primer dia i de manera reiterada, tots els grups de l'oposició ens vam posar a disposició del govern per treballar plegats i conjuntament".

Els republicans asseguren que "hem sigut absolutament lleials i respectuosos davant l'emergència que vivíem, però el govern només ha actuat amb menyspreu, amb una manca d'informació absoluta." Es mostren decebuts per "la permanent campanya de menyspreu, d'atacs constants a la Consellera de Salut Alba Vergés i de l'electoralisme absolut de JuntsxCat" i manifesten que "una mostra evident és que a l'acte amb el President Torra a Igualada només s'ha convidat a una consellera igualadina, casualment del mateix partit que l'alcalde, i en canvi no només no es va convidar a la Consellera igualadina Alba Vergés sinó que ni se la va informar, tampoc a la diputada Telechea i tampoc a cap grup municipal de l'oposició, a cap ni un. Una nova falta de respecte i de menyspreu."

"No té majoria absoluta"

Esquerra assenyala que "Marc Castells va perdre dos regidors i la majoria absoluta a la ciutat. No comptar amb els grups de l'oposició és apartar a més de la meitat d'Igualada, al 65% d'igualadins que no el van votar a ell i que tenen tot el dret del món de veure's representats en tot allò que afecta a l'ajuntament a través dels grups polítics que van votar".
Des d'ERC consideren que "l'article conjunt que vam fer totes les forces de l'oposició demanant diàleg i consens, mostrant-nos disposats a treballar junts i amb la voluntat de refer plegats la ciutat ha estat ignorat i es segueix exactament amb la mateixa tònica: menyspreu i manca de diàleg, informació i consens” combinat amb “dosis desproporcionades de propaganda i electoralisme".

Finalment els republicansdemanen "un tomb de 180 graus en la manera de governar la ciutat" tenint en compte que "Castells ja no té majoria absoluta, la va perdre, i no pot fer el que vulgui. Per salut democràtica cal que tots els grups, govern i oposició, construïm plegats el futur d'Igualada i que aquest sigui l'únic objectiu".


3 Comentaris

E

Eduard Ruiz

Igualada

28 de maig 2020.08:32h

Respondre

Els republicans asseguren que ”hem sigut absolutament lleials i respectuosos davant l’emergència que vivíem, però el govern només ha actuat amb menyspreu, amb una manca d’informació... Llegir més absoluta.”

i manifesten que ”una mostra evident és que a l’acte amb el President Torra a Igualada només s’ha convidat a una consellera igualadina, casualment del mateix partit que l’alcalde, i en canvi no només no es va convidar a la Consellera igualadina Alba Vergés sinó que ni se la va informar, tampoc a la diputada Telechea i tampoc a cap grup municipal de l’oposició, a cap ni un. Una nova falta de respecte i de menyspreu.”

No anem bé. Sempre havia entès que LA POLÍTICA ÉS L’ART DE ALLÒ POSSIBLE.

En aquest sentit recomano l’article https://www.centropsicoanaliticomadrid.com/publicaciones/revista/numero-32/la-politica-se-define-como-el-arte-de-lo-posible/ del psiquiatra Alfredo Espinosa, que conté afirmacions referides al seu pas pel parlament basc i que ben bé es pot aplicar ara:

“LA TÁCTICA SE HA ORIENTADO HACIA EL DESGASTE DEL CONTRARIO, EL ENEMIGO AL QUE COMBATIR, EN VEZ DEL ADVERSARIO CON EL QUE TRABAJAR DEFENDIENDO LA IDEOLOGÍA DE CADA CUAL PERO CON UN OBJETIVO PRIMORDIAL, EL BIEN COMÚN, Y ESTÁ PROLONGANDO UNA SITUACIÓN QUE ESTÁ CANSANDO A LA CIUDADANÍA.
.
Tant debò , en LA NOVA NORMALITAT, tots el polítics dels diversos grups tinguessin la segona orientació, LA DEL BÉ COMÚ, SI MÉS NO EL DE LA GRAN MAJORIA i especialment els col·lectius més vulnerable, independentment de les ideologies, en tots els nivells de governança, començant el més propers, els ajuntaments i en estreta col.laboració i lleialtat amb els òrgans superiors.

P

PEPE

26 de maig 2020.16:00h

Respondre

A un panal de rica miel, 100.000 moscas acudieron.
Marc obre els ulls!!!!!!

G

Guillem

igualada

26 de maig 2020.13:10h

Respondre

ja n’hi ha prou de tanta tonteria amb aquest alcalde que es pensa que és un influencer, se li ha de parar els peus d’una vegada. fum fum i fum. ha aprofitat el coronavirus per fer la seva... Llegir més campanya per ser conseller!!!!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.