TORNAR
PUBLICITAT

L'esquerra d'Igualada insta al govern a iniciar la gestió pública del servei de l'aigua

Acusen a l’Ajuntament de malbatar els recursos ”ja que l’empresa s’emporta cada any 577.000 euros de beneficis”

politica
Dimecres, 7 març 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En una roda de premsa conjunta, les quatre forces d'esquerra de l'Ajuntament d'Igualada, ERC, Socialistes, CUP i Decidim, han fet una valoració dels resultats de l'auditoria econòmica a Aigua de Rigat. Entenen que el cost dels actius és perfectament "assumible" i que cal iniciar el procés per fer una gestió pública de l'aigua.

Una vegada coneguts els resultats de l'estudi econòmic sobre els actius d'Aigua de Rigat, les quatre forces de l'arc esquerre de l'Ajuntament d'Igualada consideren que "és assumible" que el consistori iniciï el procés per fer una gestió pública del servei i també "estudiar una possible entesa amb els municipis veïns de la Pobla i Vilanova per si és possible associar-se". L'estudi de la Diputació fet públic fa unes setmanes situava els actius de les infraestructures de Rigat en 4.589.000 euros, que en el cas dels tres municipis que no tenen regularitzat el servei es podrien calcular, en base als cabals, en 3 milions d'euros a Igualada, uns 624.000 a Vilanova i 330.000 a la Pobla. El cupaire Albert Mateu remarca que "a més, el cost del rescat a Igualada podria ser menor, ja que l'Ajuntament posseeix un terç de les accions de Rigat".

Josep Maria Palau, portaveu dels republicans, assenyala que "cal que la ciutadania reflexioni com es gestionen els serveis. No pot ser gratuït mentir, aquest estudi desmenteix el que van dir de preu. L'aigua és un servei de primera necessitat. Allò del 'bon govern' es desmenteix amb aquestes xifres. Malbaraten recursos perquè cada any volen 577.000 euros de beneficis cap al Grup Agbar que es podrien revertir al servei. A més, hi ha molta facturació intragrup a dins l'empresa i hauríem de veure si es fa a preus de mercat". 

El líder municipal d'ERC creu que "el malbaratament s'estén a casos com el concurs d'idees del Rec o aplicacions com Tickdi. Amb aquest descontrol, és lògic que després hagin de pujar als impostos per sufragar-ho". Darío Castañé afegeix que "el rebut de l'aigua s'encareix si hi ha empreses que cerquen beneficis amb l'aigua. Els beneficis van a parar als accionistes". El regidor apunta la possibilitat d'un servei comú amb Vilanova del Camí i la Pobla de Claramunt.

Els grups polítics agraeixen el paper d'Aigua és Vida en "destapar aquesta problemàtica". Jordi Riba, portaveu socialista, parla de "regularitzar i a partir d'aquí decidir un model de gestió. I tots quatre compartim fer un model de gestió directa" amb la creació d'un ens públic que regulés "també la gestió en alta". Les forces opositores es mostren crítiques també amb les percepcions dels regidors que són al consell d'administració -Albert Mateu considera que "hi ha un greu conflicte d'interessos- i Palau conclou que cal "diligència" en aquesta problemàtica i remarca que "els preus que paga el consumidor van vinculats als beneficis de l'empresa".

 


3 Comentaris

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

15 de març 2018.08:46h

Respondre

Sobre la demanda no opino, doctors té l’Església, però el que em sembla de molta barra és la presència en la foto del PSC.

Si no recordo malament (i si és aixì que algú em rectifiqui)... Llegir més el Sr. Aymami va ser President i conseller d’Aigües Rigat i el Sr. Pamies conseller fins al Setembre del 2012.

En el període govern Municipal del PSC es va fer l’acord d’Agbar amb d’Aigües del Rigat empresa de la qual l’Ajuntament té el 33%.

Per més abonament al març del 2011 hi va haver una conversió de la pòlissa demandada pel Wolrd Trade Center, en un crèdit a 12 anys posant com a garantia el rèdit que donen les accions que l’Ajuntament té d’Aigües de Rigat.

Aquesta pòlissa que es va demanar per cobrir el cost del concurs arquitectònic d’aquest projecte (€ 2.500.000) i com que qui va guanyar el concurs volia cobrar, es va demanar un crèdit a llarg termini per poder pagar-lo.

El Sr., Riba era tinent d’alcalde en el temps d’aquests fets, obviar això i fer veure que fan costat ara, a la gent que protesten per la situació de la companyia, em sembla com a mínim d’un cinisme descomunal i una ofensa a la intel·ligència.

Que tingueu un bon dia.

A

Antoni

Igualada

7 de març 2018.20:24h

Respondre

Que bonic veure el senyor Riba, el que va posar els dividends d’Aigües de Rigat com a garantia per pagar el préstec per liquidar el merder del World Trade Center. Que per molts anys pugui... Llegir més conservar Sr Riba aquesta bona salut estomacal!

J

Joan Giner ITV

Igualada

7 de març 2018.13:18h

Respondre

Pensem sempre que ens governa Convergència, sigui quin sigui el nom que tingui ara.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.