TORNAR

Esquerra ofereix la dimissió de l'alcalde de Piera per trobar un govern alternatiu

Els republicans, en tot cas, consideren ”irresponsable” la moció de censura dels seus socis durant deu anys

politica
Dilluns, 23 novembre 2020. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Hores després que Junts anunciés que impulsaria una moció de censura contra el batlle Jordi Madrid (ERC), els republicans han fet una contraoferta. Proposen la dimissió del batlle, si serveix per trobar una alternativa de govern.

El batlle Jordi Madrid, en un ple d'investiduraEsquerra i Junts per Piera són socis de govern des del juny del 2011, amb les diferents fórmules per les que ha optat l'espai postconvergent. Ara, aquest matrimoni és a un pas de trencar-se, ja que Junts (encapçalat pel tinent de batlle Josep Llopart, afí al PDeCAT) ha anunciat una moció de censura per la qual es desfaria d'ERC com a soci de govern i pactaria amb PSC i Comuns. Els republicans entenen -a través de les converses amb els altres grups- que "el principal motiu de la crisi són algunes de les actuacions per part del cap de govern, Jordi Madrid" així que el batlle es compromet a presentar la seva dimissió aquest dimecres "si això permet aconseguir un acord de governabilitat" (amb Junts o l'oposició) que permeti l'estabilitat del municipi.

L'agrupació local d'ERC ressalta que, tanmateix, donen suport a les decisions que ha pres el fins ara batlle. La crisi "ens agafa per sorpresa" ja que Llopart i Madrid eren companys de govern des de 2011. Afirmen també que "ens sembla una greu irresponsabilitat" fer aquesta moció "en plena pandèmia, on la gestió municipal és cabdal".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.