TORNAR

Esquerra portarà al proper Ple d’Igualada la proposta del referèndum d’Arenys

politica
Dijous, 10 setembre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Els regidors d’Esquerra a l’Ajuntament d’Igualada presentaran una Moció al proper Ple de l’Ajuntament per tal que el consistori aprovi donar suport a consultes populars sobre la independència com la que es farà a Arenys el proper diumenge dia 13 de setembre. La moció preveu quina ha de ser la reacció de l’Ajuntament en cas que una entitat la vulgui promoure a la capital de l’Anoia.

Els membres d'ERC a l'ajuntament

El contingut de la moció que planteja ERC demana a l’ajuntament igualadí que doni suport a aquesta iniciativa en el cas que es promogui a Igualada i que hi hagi “complicitat amb la societat civil” per part de l’Ajuntament.

El text que presenta Esquerra demana: “cal saludar molt positivament iniciatives com la consulta popular per la independència d’Arenys de Munt. Només des de la por a la llibertat es poden entendre les pressions i les amenaces que s’han exercit sobre aquesta, tant per part de grups de caràcter feixista com, i això és encara més greu, des del mateix govern de l’Estat. Tot plegat és una mostra de la baixa qualitat de la democràcia espanyola quan topa de ple, encara que sigui en un pla merament simbòlic, amb el dret a decidir del poble català.”

Entre els punts que caldrà sotmetre a votació inclou el de “defensar el dret del poble català a decidir lliurement el seu futur sense traves ni limitacions de cap mena”, “donar suport a la consulta per la independència d’Arenys de Munt com un saludable exercici de democràcia, obert a la participació de la ciutadania d’aquest municipi i també “exigir al govern espanyol el respecte més escrupolós al dret dels municipis catalans que així ho considerin convenient a celebrar consultes populars per a la independència.”

El proper Ple de l’Ajuntament d’Igualada se celebrarà el dia 15 de setembre, la data en que es preveu que es debati aquesta qüestió.


8 Comentaris

E

Ester

Igualada

10 de setembre 2009.14:30h

Respondre

Esquerra: Ara comencem a anar bé. Espero que Iniciativa i CiU hi donguin suport i s’aprovi. Cal guanyar petites consultes per després guanyar el gran referendum.

P

Pere

10 de setembre 2009.13:24h

Respondre

No cal que es faci una consulta a cada poble i a cada ciutat de Catalunya, el que s’ha de fer es un Referndum a TOT Catalunya on hi pugem votar TOTS els catalans. Per donar laa nostra opinió sobre... Llegir més les nostres relacion amb l’Estat espanyol.

j

jordi casademunt

Igualada

10 de setembre 2009.13:03h

Respondre

Esquerra vol aprofitar totes les armes que tenim com a país, ells com a partit tenen unes eines que utilitzen, però els militants d’esquerra també són ”societat civil” i poden fer... Llegir més manifestacions referèndums, i els votants d’esquerra podem també ser sindicalistes i pescadors de canya i anar a votar en un referèndum de la societat civil.
Endavant Esquerra i endavant la plataforma pro referèndum a Igualada. Bona diada a tothom i Estelada al balcó.

f

fontdelferro

10 de setembre 2009.12:48h

Respondre

ERC vol fer que la societat civil faci la consulta? Però ERC no representa l’independentisme al parlament? Per què no el defensa activament al Parlament català i espanyol? Per què els vam... Llegir més votar? Jo diria que ERC defensa més aviat la seva poltrona de poder, perpetuant l’espoli fiscal i l’actual sistema autonòmic que no pas la independència de manera activa i decidida.

p

pol

igualada

10 de setembre 2009.12:32h

Respondre

hola, uns apunts respecte el comentari del Patrici: sovint se sent el comentari que ”ens treguin de la crisi primer (i després ja veurem)”.

Primer de tot, no seran els polítics sols qui ens... Llegir més treguin d’una crisi, hem de ser tots els ciutadans qui hem de lluitar per superar els moments difícils d’un país.

I segon, plantejar un referèndum d’independència no deixa de banda la crisi, ja que si no estéssim amb Espanya seguríssim que la nostra economia seria molt més forta del que és ara. I en casos de crisi econòmica estariem molt més preparats per afrontar els problemes que tinguéssim.

En fi, que sense Espanya seriem més feliços!!

A

Aina

Igualada

10 de setembre 2009.10:41h

Respondre

Endavant ERC amb la consulta a Igualada!

f

fart de la politica

igualada

10 de setembre 2009.08:40h

Respondre

a mi m’agradaria que aquesta consulta es duguès a terme, i també altre tipus de consultes sobre projectes, etc. Però em dona la sensació, que ara aquests politics (tots, també els de ERC)... Llegir més començaran amb les seves tonteries de nen petits a esbarallar-se, a veure qui crida més, a fer-se la traveta els uns als altres, i a dedicar-se a fer el ridicul (segons el meu punt de vista). Su uns pesatas. Per exemple, si les lleis acuals (q espero q es modifiquin algun dia) només permeten a l’Estat espanyol fer consultes, cosa que ERC sap, crec que nomes es presenta aquesta moció per forçar a que es voti que no (si es que es vol seguir la llei) per així poder començar amb la cantarella, que desenganyeu-vos, convé tant a ERC per ”marcar paquet”, i convé al PSC per mostrar-se com a ”no radicals” devant dels votants.
Cada escú a la seva...
ERC, torneu a presentar al parlament espanyol (no se si ja ho heu fet) una proposició de llei que permeti a la resta d’administracions publiques fer consultes, en comptes de provocar situacions per a la varalla politica. Crec que a tot europa interessa que totes les administracions puguin fer consultes, i feu que el devat sigui intens al parlament espanyol, pq segur que als ciutadans extremenys, o canaris o balears els interesaria poder organitzar consultes.
Bé, es una opinió, es que a tots plegats (CiU, PP, PSC, ERC, ICV) us trovo tant infantils... i pesats...

Vull aclarir una cosa, per si ara em surt algu a dir: ah!!! Troves una tonteria de nen petit la independencia de la nostra patria??!! L’expoli fiscal i la opresió a la que espanya ens sotmet!!! etc...
La meva resposta, seria: NO!, noi, NO! No ho trovo infantil, pero el que trovo de nen petit es que, sabent que seria il·legal que un ajuntament dongui suport o orgtanitzi una consulta, la proposta sigui justament aquesta, en comptes de treballar per canviar una tronada llei al parlament espanyol, amb la finalitat de seguir amb les varalles politiques INFANTILOIDES i CANSINES de sempre.
SI es canvia la llei, no només es podran fer consultes als ajuntaments si no que també el govern català en podrà fer.
Una cosa es preocupar-se per una puta annecdota, la consultilla de un ajuntament, i una altra cosa es treballar i barallar-se per canviar les coses de veritat. Aneu al parlament espanyol a barellar-vos i provoqueu que es canvii la llei d’una fotuda vegada. Llabors podrem organitzar consultes.
Serà al parlament espanyol, que veurem quins partits volen abançar en la democracia i quins no.
Pero no em canseu els aymamis, puigros, gabarrons, castells i peperos de sempre... uff, quins pesats de gent...

P

Patrici Jorquera i Orgue

Igualada

10 de setembre 2009.08:30h

Respondre

Quina poca feina tenen aquests d’Esquerra. Que ens treguin primer de la crisi. Menys viatgets Carod, amb els calers de tothom !

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.