TORNAR

Esquerra proposa la creació d'un servei municipal gratuït d'atenció psicològica per als joves

politica
Divendres, 14 octubre 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

Coincidint amb la celebració del dia mundial de la salut mental, Esquerra Igualada proposa "incentivar un pla de xoc per la salut mental de jovent igualadí", amb la creació d'un servei municipal gratuït d'atenció psicològica adreçat als joves de la ciutat. També suggereixen impulsar, des de l'ajuntament, formacions bàsiques gratuïtes en salut mental per a professors, monitors de lleure, entrenadors esportius i altres professionals. Esquerra basa la proposta en les dades extretes del Pla Local de Joventut d'Igualada, presentat recentment, del qual es desprèn, entre altres punts i com apunten els republicans, que "hi ha un 66% dels joves de la ciutat que indicaven haver experimentat moments d'ansietat, angoixa, estrès o altres malestars psicològics en el darrer any."

En aquest sentit, ERC Igualada reivindica "la necessitat de fer polítiques públiques que ajudin a millorar el benestar emocional d'aquells joves que manifesten patir malestar", considerant "imprescindible que el govern de l'ajuntament d'Igualada formi part de la solució i no del problema". Per això, proposen "la creació d'un servei de psicologia públic, gratuït i municipal per atendre els joves de la ciutat que ho necessitin, i tinguin dificultats econòmiques per pagar-s'ho, a través d'una borsa municipal de psicòlegs i psicòlogues de la comarca per tal d'oferir el millor servei possible i fomentar així la contractació de joves de l'Anoia."

ERC Igualada apunta que des de l'ajuntament han de fer molt més enllà "d'organitzar xerrades" i consideren que "cal implicar el consistori local per convertir-lo en part de la solució".

Enric Conill, portaveu del grup municipal d'ERC i cap de l'oposició, ha explicat que "han confiat que fos el mateix Ajuntament qui assumís la responsabilitat de liderar el canvi i la posada en marxa d'accions destinades a pal·liar aquesta problemàtica" però que "davant la inacció del govern municipal, ERC proposa la creació d'un pla de xoc realista i necessari".

Esquerra creu que cal convertir Igualada en una ciutat referent en la lluita i el suport a la salut mental del jovent i per això opten per la creació d'un servei municipal de psicologia. Una mesura que altres Ajuntaments del país ja estan impulsant, com ara Barcelona amb el servei Konsulta'm o el Vendrell que ha obert un servei gratuït d'atenció psicològica per a joves de 15 a 30 anys.

Els republicans proposen impulsar municipalment unes formacions bàsiques en prevenció i detecció per tal d'actuar en la primera fase de la cadena. Esquerra recomana unes formacions orientades a entrenadors de clubs esportius, monitors de lleure, extraescolars i qualsevol professional que estigui constantment en contacte amb infants i joves i afavorir així la informació i detecció de les possibles patologies.


2 Comentaris

S

Sebastià

Igualada

17 d'octubre 2022.10:48h

Respondre

L’idea es bona, però l’ enfocament no.
Crec que seria millor que fèssim psicotècnics als polítics, segurament hi haurien moltes sorpreses.
Així tindríem joves sans, que poguéssim... Llegir més sentir-se útils treballant, construint i creant, no esperant rebre ajudes diverses. Aneu pel camí equivocat…

M

Marià

Igualada

15 d'octubre 2022.09:26h

Respondre

Que passa que et/us esteu carregant la sanitat pública i ara a carreg del pressupost municipal un servei que el teu partit al govern no sap gestionar com molts altres, pro possar més impostos si... Llegir més qu’en sabeu.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.