TORNAR
PUBLICITAT

FCC serà el soci privat per a gestionar la recollida de brossa a Igualada

Es reduirà un 9,8% la taxa d'escombraries

politica
Dimecres, 27 octubre 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
En el ple ordinari d'aquest dimarts, l'Ajuntament d'Igualada va adjudicar provisionalment a l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas SA el contracte per formar societat mixta, amb el consistori, per gestionar la recollida de brossa, la neteja viària i el reg del municipi. FCC, que és l'empresa que actualment presta aquest servei, és l'única que s'ha presentat al concurs.

La regidora de Medi Ambient, Conxa Castells, exposa el contingut de l'oferta de FCC

La regidora de Medi Ambient, Conxa Castells, va explicar que la proposta de FCC implica 'millores en la recollida en zones com el Pla de la Massa i en el preu del transport, i aporta vehicles addicionals de la seva propietat'. Segons Castells, l’oferta de FCC ‘significa un important estalvi que repercutirà en un descens del 9,8% en la taxa que paguen els ciutadans, les empreses i els comerços'.

Millor mancomunat

Des de CIU, Jordi Pont va lamentar de nou que el servei no s'hagués pogut mancomunar, però va aplaudir el model de societat mixta. Segons el regidor, el fet que només s'hagi presentat una empresa a concurs i que a més sigui la concessionària actual 'genera dubtes', però va anunciar el vot del partit a favor perquè les deficiències i mancances reflectides en els informes tècnics 's'han incorporat al contracte'.

Joan Torras va explicar l'abstenció del seu grup perquè, segons ell, l'oferta és més aviat poc realista: 'si l'empresa promet millores en el servei, més contenidors i vehicles i a sobre baixa el cost, els números no quadren'. Torras també va lamentar que no s'hagi arribat a acords amb els altres municipis de la Conca per mancomunar el servei, 'cosa que segurament hauria revertit en un millor acord'. Finalment, el republicà va qüestionar que en la proposta de FCC es parli de portar els residus a Tivissa, 'quan es troba a 160 km d'Igualada i això sembla més aviat poc sostenible'.

Per la seva banda, Pere Calbó (PP) va dir que el nou contracte és del tot necessari, ja que 'actualment hi ha importants deficiències que s'han de subsanar: la maquinària, per exemple, és obsoleta. I tot això és fruit d'haver-ho allargat en el seu moment'. Els populars van votar-hi a favor, advertint, això sí, 'que és cosa de l'equip de govern el fet de vetllar per l'estricte compliment de les condicions del contracte'.

El punt, per tant, es va aprovar amb 18 vots a favor (dels regidors de l'Entesa, CIU i el PP) i amb 3 abstencions, corresponents al grup municipal d'ERC.

Baixa la taxa d'escombraries

Finalment, es va aprovar per unanimitat de tots els grups la rebaixa de la taxa de recollida de la brossa, que modifica les ordenances per al 2011 aprovades ja al mes de juliol. Així doncs, es passa dels 105,4 € previstos per al 2011 per als rebuts domèstics, als 95 € —un estalvi de més de 10 euros.

La moció sobre els circs, sobre la taula

En un altre ordre de coses, finalment no va admetre’s a consideració del ple la moció presentada per ERC, per declarar Igualada ciutat lliure de circs amb animals. Segons un informe del secretari, el ple no té la competència per pronunciar-se sobre aquesta qüestió, encara que Joan Torras va fer notar que sí que l’han aprovada municipis com Barcelona o Mataró, entre d’altres.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.