TORNAR

La Fiscalia demana vuit anys de presó per l'ex regidor electe vilanoví Carlos Navarro

El ’Yoyas’, candidat estrella de Decide el 2015, acusat de presumptes maltractaments

politica
Dissabte, 9 novembre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El que va ser resident a Vilanova del Camí i regidor electe del municipi, Carlos Navarro, no s'escapa del focus mediàtic. Resideix a Canàries des de fa uns anys i ara l'acusen de maltractar a la seva parella, Fayna Bethencourt.

El popular 'Yoyas', el 2015La Fiscalia Provincial de las Palmas, a les Illes Canàries, demana vuit anys de presó a Carlos Navarro. Conegut per ser concursant del programa 'Gran Hermano', Navarro també va ser regidor electe de Vilanova del Camí el 2015. Poc temps després, la família va desplaçar-se a Canàries, territori d'on és originària la seva parella (i víctima d'aquests presumptes maltractaments), Fayna Bethencourt. El ministeri fiscal ha presentat un informe demolidor on exposa que Bethencourt era víctima d'abusos físics des d'anys enrere, també durant l'etapa en la que vivien a l'Anoia. La Fiscalia demana també deu anys sense la pàtria potestat dels seus fills i 14 anys d'allunyament respecte a la seva ara ex parella. 

Amb el sobrenom de 'Yoyas' -un eufemisme de cops violents que feia servir en la seva etapa en el subproducte televisiu-, Navarro es va fer famós l'any 2001 per la seva participació a 'Gran Hermano' junt a la seva aleshores parella. La seva aparició intermitent a la televisió i als programes del 'cor' va anar de la mà de les seves incursions en la política, com en un anunci de Ciudadanos (la formació d'on sorgiria Imma González, la vilanovina que el va reclutar per Decide). 

El 2015, quan la família tenia domicili a Vilanova del Camí, va saltar la sorpresa. Era la carta amagada del partit municipalista Decide per encapçalar la candidatura (amb Imma González no van treure cap regidor el 2011 i tampoc l'aconseguirien el 2019). La fundadora del partit afirmava que "és un ciutadà com qualsevol altre i jo l'he conegut com a veí de Vilanova del Camí" i "està compromès amb les mateixes idees que jo". Navarro va aconseguir la regidoria a les eleccions, però immediatament va renunciar-hi. Va donar pas a Imma González, que s'havia situat com a segona.

Ja l'any passat, Navarro va ser detingut per violència domèstica i aleshores, des de Decide, es va tenir prou cura de fer un comunicat desmarcant-se del que havia estat el seu candidat. Ara, s'obre el judici oral: els càrrecs són de maltractament habitual, quatre de maltractaments en l'àmbit familiar, un de vexacions i un d'amenaces continuades. De fet, el 2001, el 'Yoyas' ja havia estat expulsat del casalot de 'Gran Hermano' per agredir a Bethencourt. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.