TORNAR

La fragmentació del vot deixa el nucli de Montbui sense representant a l'Ajuntament

Teo Romero continua coma a líder absolut amb 9 regidors dels 13 possibles

politica
Dimecres, 25 maig 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El mapa polític a Santa Margarida de Montbui després del 22M  va quedar de nou encapçalat per Teo Romero, l'alcalde socialista que és al capdavant de l'Ajuntament des del 1995. Després dels 9 regidors obtinguts per la llista del PSC, Veïns amb Veu va ser la segona força més votada, amb 2 representats al consistori. ICV i PxC van aconseguir 1 regidor cadascun. ERC va perdre el regidor que tenia dins l'Ajuntament, deixant escapar així la representació que Jordi Mercader, líder d'ERC, significava per al nucli antic de Montbui. Tenint en compte que Gent Nostra, la candidatura 'popular' encapçalada per Josep Castelltort, tampoc va obtenir cap representant, el nucli antic ha quedat sense veu a l'Ajuntament.

Teo Romero és a l'alcaldia de Montbui des de fa 16 anys, i va tornar a guanyar les eleccions amb una majoria de 9 regidors -dels 13 que configuren l'Ajuntament de Montbui-. Dels 8 partits que concorrien a les eleccions, només la meitat van aconseguir més del 5% de vots necessari per obtenir representació. Així, deixant de banda el PSC, Veïns amb Veu (VV), amb 2 regidors; Iniciativa per Catalunya, amb 1, i PxC amb 1 altre regidor configuraran el govern d'oposició. ERC, CiU, Gent Nostra (GN) i PP no van poder arribar a assolir la representació al consistori.

En aquest sentit, tant ERC com GN asseguren que continuaran treballant perquè els electors vegin clares les seves polítiques. Mentre Jordi Mercader, candidat d'ERC, assumeix que el seu partit no va fer un bon paper, Josep Castelltort, cap de llista de GN, qualifica de bons els resultats obtinguts: 'Tenint en compte que només ens dirigim a un 10% del cens -a la gent del nucli antic- vam aconseguir un 42% de vots-

Gent Nostra va obtenir un total de 220 vots, un nombre que per poques dècimes no li va permetre arribar al 5% de vots necessaris per obtenir representació.

ICV es manté

La regidora d'ICV a l'oposició, Coral Vázquez, declara 'estar satisfeta amb els resultats, perquè hem estat l'única força que s'ha mantingut'. De fet, les pèrdues d'ERC i dels dos regidors del PSC van significar un canvi en la tendència de vot de l'electorat, que s'ha repartir entre VV i PxC. Per altra banda, Vázquez valora 'molt negativament' l'entrada de PxC al municipi, on no hi va fer 'cap tipus de campanya política'.

La candidata ecosocialista fa una anàlisi semblant a la del republicà, i és que els partits es plantegen analitzar internament com fer que els seus missatges arribin a més persones. En concret, Vázquez es manté a l'espera de veure com serà el fet d'estar a l'oposició amb PxC, amb qui 'no serà fàcil entendre's', i amb VV. Per la seva banda, Jordi Mercader avança que ERC 'ha de seguir treballant i plantejar-se, de cara al futur, que potser val la pena abandonar el debat de les sigles i el color polític i treballar conjuntament amb els partits petits'.

Eufòria de Teo Romero

Malgrat que el candidat socialista va perdre dos regidors en relació als anteriors comicis, la nit del 22 va ser una festa per a l'actual alcalde del municipi i va qualificar els resultats de: 'victòria contundent'. De fet, Teo va aguantar la davallada socialista que van patir els seus homòlegs a la conca. Teo Romero ja no serà el diputat provincial del territori, ja que el seu partit ha perdut la plaça en pro d'un convergent.

Gent Nostra pretén una Entitat Municipal Descentralitzada (EMD)

Tot i que la política-ficció avançava que si Gent Nostra s'hagués presentat amb ERC haguessin obtingut 1 regidor, que hagués anat en detriment amb el de PxC, el candidat de GN, Josep Castelltort, assegura que 'unir-se amb ERC no té sentit, ja que els objectius són extraordinàriament diferents'. Castelltort explica que GN aspira a aconseguir una EMD i que, per aquest motiu, 'ja no ens plantejàvem guanyar les eleccions'.

Castelltort, però, no havia descartat altres pactres preelectorals: 'Potser havíem d'haver-nos plantejat el fet d'unir-nos amb Veïns amb veu, però ens va semblar que ens complicaria les coses perquè ens allunyàvem del nostre electorat', afirma Castelltort. En aquest sentit, i a títol personal, el cap de GN explica que probablement es va tenir una visió tancada, perquè 'sí que és veritat que haguéssim pogut desplaçar el regidor PxC.

El nucli antic ha quedat sense representació a l'Ajuntament

Sigui com sigui, la situació real és que el nucli de Santa Margarida de Montbui s'ha quedat sense representació a l'Ajuntament ja que ERC s'havia posicionat com a força que defensava els interessos del nucli.

Josep Castelltort avança que, personalment, considera que és possible que, en una propera legislatura, es doni algun tipus de col·laboració, sobretot tenint en compte el despotisme practicat a Montbui.

De fet, tant ICV, com VV o ERC han mostrat la seva disposició a col·laborar i a unir-se. I el candidat de GN espera que 'a partir d'ara, segueixi així; perquè hi ha una actitud constructiva, i això és positiu'.

L'entrada de PxC a l'Ajuntament provoca cert descontent entre els polítics

El fet que PxC també entri a l'Ajuntament de Montbui ha suposat reaccions per part dels polítics. Josep Castelltort creu que l'entrada d'aquest partit 'és la símptoma d'una malaltia social. Impedint que apareixés la símptoma no hauríem curat la malaltia'. Per altra banda, considera que si es gestiona bé, a través de bones polítiques de convivència, podrà dir-se, d'aquí uns anys, que ha servit per obrir la consciència social. 'Però si no es coordina bé, pot ser desestabilitzador', afirma Castelltort.

En aquesta línia també parla Vázquez, la regidora d'ICV, que ja avança que serà complicat entendre's a l'oposició amb el regidor de PxC.


12 Comentaris

A

Alex

Montbui

26 de maig 2011.11:56h

Respondre

La meva opinió com a Montbuienc. El Teo Romero ho ha fet molt bé en molt àmbits. Bé corregeixo. el que ha fet es dotar al municipi de millors equipaments. En aquest ambit un 10 abans no fes el... Llegir més MONTQUA (per a mi, a partir d’aquí comença el pitjor TEO) Anteriorment els serveis ja hi eren. Ja teniem un ambulatori (lleig i claustrofic). Va fer les obres de la Vinícola. la piscina, el camp de futbol....etc. M’aturo aquí un moment. Tot subvencionat, molt respectable. Gràcies Teo Romero! Moltes gràcies. Paral·lelament a això, no recordo res més. Res sobre joves, gent gran, associacions, AMPAS a les llar d’infants... i sí pujada impostos després de guanyar. OK... segueixo. Als montbuiencs no els importa, ara fem bona cara. Fa una nova llar d’infants (això va estar molt bé també), i arregla els instituts una mica. També tot subvencionat. Es comença a introduïr a Diputació...i ja passeja més orgullós pel municipi. Normal. Les politiques i la relació amb els del Nucli Antic com sempre. Ignorats. Les polítiques i la relació amb els joves al Nucli Urbà com sempre, ignorats i utilitzats puntualment en els concerts (ja ni tan sols porta als grups que decideixen els joves, tria ell mateix i no te miraments costi el que costi). Això sí...moltes gràcies pel Boulevard, de veritat (la gestió discutible, doncs li calen reparacions sovint, hi han coses que no s’han acabat mai i ni tan sols el regidor d’Urbanisme les veu). Quedi clar m’encanta el que ha suposat el Boulevard pel municipi, però em molesta (doncs el ”municipi” també és meu) que en cap d’aquestes iniciatives ens hagui consultat res als veïns, sempre pel dret. Llavors entre d’altres coses, arriba el bou gegant, un poliesportiu gegant (amb una piscina ridícula). Una pista de frontennis, llicencies als constructors per fer pisos estàn buits, fa fora a la famíla que portava La Tossa, i a gastar i gastar en publicitat de si mateix. Els joves i els avis...estàn igual que estaven quan he començat a escriure. I ell encara vol crèixer. I ara venen dos MACRO edificis més. Diners de la llei de barris que eres per fer altres coses...van camí d’una altre MONT!!! Mentrestant tot segueix igual.... i afegeixo ni tan sols està ben senyalitzat on és el Nucli Àntic. Ho deixo aquí, estic cansat.....

S

Santiago

Montbui

26 de maig 2011.09:42h

Respondre

Si en les pitjors condicions possibles (govern nefast del PSOE a Madrid, ressaca desastrosa del tripartit, desencís general, crisi econòmica galopant), el PSC Montbui ha tret majoria absoluta en... Llegir més vots i regidors, em sembla que a qualsevol se li traurien les ganes de fer oposició. Potser és que el Teo i companyia no ho fan tan malament. Potser és que Montbui ha millorat molt més que els altres municipis de la conurbació durant els darrers anys. Potser és que la gent quan vota valora si realment han millorat les seves condicions de vida i sobre tot si les persones en qui confien valen la pena. Em sembla que discutir la vàlua del Teo Romero, quan porta 16 anys com a alcalde i sempre guanyant amb majoria absoluta a Montbui em sembla una mica agosarat.

S

Santi

Montbui

26 de maig 2011.09:30h

Respondre

Fragmentat o no el nucli antic, el cert és que Gent Nostra ha fet un ridícul majúscul. Van anar sempre amb prepotència, sense calcular el mal que feien dividint el vot al nucli antic i, el que... Llegir més és pitjor, rebutjant els altres 6000 votants que hi ha al barri. Certament els impulsors de l’EMD han quedat ben retratats. La batacada ha estat històrica. Ha estat un fracàs monumental. Per què no dieu que el Teo va treure més vots al nucli antic que ERC ? El problema de voler dividir és que la gent t’agafa la matrícula, i molts veïns del nucli antic van preferir votar PSC o ERC davant aquesta aparició tan extranya. Ha fracassat l’EMD, la visió més sectària i excloent. Ara passaran quatre anyets més, i dubto molt que es tornin a presentar. Confio que aprenguin la lliçó i siguin menys prepotents al 2015.

x

xavier

montbui

25 de maig 2011.21:44h

Respondre

Veig que encara queden demòcrates com l’ FX, que no valoren la davallada del PSC a la comarca, però si la Victoria contundent del PSC a montbui, em sembla que l’ efecte soberbia, no et deixa... Llegir més analitzar que 600 Veins han votat Veins amb Veu, que el nucli antic te representacio a l’ajuntament, que a partir d’ ara haurem d’unir forçes per superar aquesta crisi, que no podem viure de subvencions tota la vida, que intentem ser una capital de comarca en serveis, però 4 alcaldes del PSC a la comarca durant tants anys, tirant cadascu cap a la seva ciutat, Mancomunitat? jo crec que els interessos personals eren mes importants que sortir tots junts del forat. Pero clar aquesta és la meva opinio, com sóc antidemocrata i llegeixo anoiadiari, no tinc dret a opinar.

F

FX

25 de maig 2011.18:41h

Respondre

Pot ser hi haurà algun demòcrata que llegeixi aquest diari i reconeixerà la victòria del Teo a Montbui,especialment quan ha estat tant rotunda. Els VEÏNS han parlat AMB la seva VEU a les urnes i... Llegir més ho han deixat novament molt clar.

A

Anna

Montbui

25 de maig 2011.14:07h

Respondre

El triomf de Veïns amb Veu, que ha aconseguit dos regidors al consistori és notable i lloable tenint en compte que són vots que fins ara eren socialistes ja que són els dos que n’ha perdut el... Llegir més PSC. Formació nova i assembleària que acava d’engegar i que ha estat molt ben rebuda pels electors. Per tant, tot i que ERC i GN no hagin acoseguit cap representant el nucli antic no es queda desproegit. Tots al mucnicipi som veïns.

A

AM

25 de maig 2011.13:55h

Respondre

Montbuienca. El teu comentari es el consol de molts, poder veure el super Teo sense la clau de la caixa de la diputació, però ho pagarem entre tots. S’ha fer molta obra però ara s’ha de... Llegir més mantenir i temps al temps, això s’acabarà amb presió fiscal, amb pujada d’impostos i ves a saber si n’inventarà de nous.

C

Climent

Montbui

25 de maig 2011.13:51h

Respondre

Si Jaume, tens rao. La divisió ja s’ha vists, una vegada més que ens a portat a regalar els vots.
El gruix dels habitants de Montbui es ben conegut que està en el nucli urbá. En el nucli... Llegir més antic, som pocs ... i mal avinguts.

M

Montbuienca

25 de maig 2011.13:00h

Respondre

Contenta de veure com el Teo Romero ha perdut dos regidors i que ja no s’embolsarà cada mes els diners que cobrava per ser diputat provincial del territori.

Tot i els missatges que es va dedicar... Llegir més a enviar als montbuiencs via mòbil (agafant-lo de qui sap on), ha deixat dos regidors pel camí...

J

Jordi

Igualada

25 de maig 2011.11:57h

Respondre

Home manel.
No te res a veure unes eleccions locals amb unes autonòmiques, per tant no es poden comparar.

M

Manel Sert

Igualada

25 de maig 2011.10:35h

Respondre

UOO!!!!!!!

Quim Romero t’han tornat a passar la mà per la cara !!
El partit Gent Nostra en aquestes eleccions a tret 220 vots a Montbui.
Tu tan sols vas ser capaç de treure 56 vots a Igualada... Llegir més amb aquest partit a les últimes eleccions al Parlament de Catalunya.

j

jaume rodriguez enrich

igualada

25 de maig 2011.08:05h

Respondre

Divideix i guanyaras,o dividex-te i perderas , es de manual.
La senyalitzacio de la carretera de Valls en l ultima rotonda o deixa ben clar el nucli antic no existeix.
I aixi a sigut..

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.