TORNAR

El govern de Cabrera denuncia a AntiFrau l'anterior alcalde

L’actual equip de govern, d’ERC, volen que Salustià Monteagudo retorni més de 37.000 euros

politica
Dimarts, 10 novembre 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El govern del municipi addueix que els cobraments per assistències de dos membres del PSC en l'anterior mandat a l'Ajuntament estaven per sobre d'allò estipulat pel reglament. Parlen també d'estudiar mesures legals  "per àpats sense justificar o regals".

El grup Municipal d'Units per Cabrera-ERC-AM, que ostenta el govern del municipi, ha emès un comunicat on exposa que ha denunciat a l'Oficina Antifrau de Catalunya a l'exbatlle, Salustià Monteagudo Hidalgo, per incomplir el compromís del Ple Extraordinari celebrat el 16 de desembre de 2016, "en el qual es comprometia a complir la llei, que obliga a tots els components d'un òrgan col·legiat a percebre les mateixes retribucions, indiferentment del càrrec que ocupen".

La façana de l'Ajuntament de CabreraHi hauria un altre regidor que percebia més que el tercer membre de l'equip de govern del PSC. En el comunicat, el govern d'ERC apunta que "malgrat estar advertit de la irregularitat que estava duent a terme, Monteagudo va cobrar fins el final del mandat, juny 2019, per sobre de la resta de membres de la junta de govern. Es per això què Units per Cabrera – ERC - AM posa en coneixement de l'Oficina antifrau aquesta situació".

Segons el comunicat, durant els quatre anys, "en concepte d'assistències a Plens, comissions informatives i Juntes de govern, Monteagudo va cobrar un total de: 84.697,25 euros". Pels mateixos conceptes, els altres dos regidors "van cobrar 53.654,25 i 47.028,00 euros". Assenyalen que "Monteagudo hauria de retornar a les arques de l'Ajuntament 37.669,25 euros i el seu número dos, Daniel Zorrilla, 6.625". Hi ha altres pagaments "que hem posat en coneixement dels advocats, perquè valorin si es tracta d'una possible mala praxis o que puguin ser considerats presumpta malversació de diners públics. Algunes factures fan referència a àpats sense justificar, repostar combustible a vehicles privats, regals, etc".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.