TORNAR
PUBLICITAT

El govern de Cabrera tira endavant una moció per reprovar la gestió econòmica del mandat anterior

El PSC va abandonar el pla en desacord per la moció

politica
Dimecres, 4 març 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'equip de govern actual, que componen ERC i un regidor no adscrit, va aprovar una moció en un ple extraordinari marcat per la polèmica. El redactat exposa que l'anterior govern del PSC i Veïns de Cabrera (2015-2019) va "fer una mala gestió dels recursos públics i econòmics" del municipi.

La façana de l'Ajuntament FOTO: E. GonzálezEl dilluns va tenir lloc una sessió extraordinària del ple de Cabrera d'Anoia marcada per la polèmica. L'enfrontament entre els dos principals grups polítics del municipi, ERC i PSC, segueix ben viu i el govern que lidera el republicà Jaume Gorrea va aprovar una moció reprovatòria contra la gestió de l'anterior batlle, el socialista Salustià Monteagudo. El grup del PSC va abandonar el ple abans que es votés. Els republicans, per això, asseguren que "han sigut incapaços d'aprofitar l'oportunitat d'explicar les raons de la seva mala gestió".

Segons el govern actual, les diverses actuacions del govern de Monteagudo que cal revisar han provocat "perjudicis econòmics" a l'Ajuntament. En concret assenyalen "la cancel·lació del contracte ESE de Fulton que va comportar una indemnització a l'empresa de 270.222,22 euros". I que l'anterior govern va acordar que "es financessin durant cinc anys a raó d'un 6% anual". Afegeixen que el PSC i Veïns per Cabrera "van pagar 279.293,36 euros per diverses factures sense partida pressupostaria i pendents d'aplicació a 31/12/2018".

El govern de Gorrea també retreu "una subvenció directa de 128.582,39 euros per la reparació de la carretera i construcció d'un mur d'escullera al seu pas per Can Gallego que es va fer servir per pagar part de l'excés de factures sense partida pressupostària del 2018" o que no es va poder fer efectiva una subvenció de 50.000 euros atorgada per la Diputació de Barcelona per inversions en instal·lacions esportives "perquè el projecte presentat pel govern anterior era inassolible per la capacitat econòmica de l'Ajuntament".

Enumeren també un impagament de gairebé 15.000 euros del curs anterior per a l'escola bressol i més de 10.000 al Consell Comarcal. Per últim, entre les altres gestions que critiquen exposen que hi ha "una bestreta de 16.192,36 euros per a un projecte d'obres que es va destinar al pagament de factures ordinàries". Conclouen que "ens hem assabentat de manera extraoficial, ja que no hi havia informes ni a favor ni en contra de la secretaria i intervenció, a excepció del tema de Fulton".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.