TORNAR

El Govern desplega els serveis territorials al Penedès

Igualada, El Vendrell, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú acolliran les seus de vuit departaments de la Generalitat. Es posaran en funcionament entre aquest 2022 i el 2023

politica
Dijous, 31 març 2022. 21:13. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El Govern ha anunciat el desplegament dels serveis territorials a la vegueria del Penedès. Entre aquest any 2022 i el 2023, vuit departaments de la Generalitat tindran seu a Igualada, El Vendrell, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. La mesura dona, d’una banda, resposta a la reivindicació històrica del territori i, de l’altra, permet una interlocució més directa entre ciutadà i administració, apropant la Generalitat al Penedès.

PUBLICITAT

ESPAI PATROCINAT

El desplegament territorial va ser anunciat pel vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, i el delegat territorial al Penedès, David Alquézar, en un acte el dia 30 de març al Cava Centre de Sant Sadurní d’Anoia, que va comptar amb la presència d’altres representants de la Generalitat i del territori i en què es va posar de manifest l’aposta decidida del Govern pel Penedès. Un Govern que té una visió de país sencer però conscient que els matisos territorials permeten fer les millors polítiques públiques per al ciutadà.

Vicepresident, consellera de Presidència i Delegat del Govern al Penedès (Foto: @la_liquadora)Pel que fa al calendari previst, en els pròxims mesos es posaran en marxa els serveis territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, d’Educació, de Drets Socials i de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori. Mentre que entre l’últim trimestre de 2022 i principis de 2023 entraran en funcionament les seus territorials dels departaments de Cultura, d’Economia, d’Empresa i Treball i de Salut.

El Govern de la Generalitat compleix així amb el compromís adquirit a inicis de l’actual legislatura de desplegar els serveis territorials tant a l’Alt Pirineu i Aran com al Penedès, les dues vegueries de Catalunya on faltava tirar endavant aquest desplegament. L’anunci arriba després de nou mesos de treball conjunt de la Delegació del Govern al Penedès i els diversos departaments implicats de la Generalitat perquè aquest desplegament sigui una realitat.

La ubicació de les seus

Les  seus dels departaments de la Generalitat donaran servei a una població de gairebé mig milió de persones de l’àmbit territorial de la vegueria del Penedès. Aquest model de desplegament territorial descentralitzat s’ha tirat endavant amb el consens del territori i la complicitat de les capitals de comarca. I suposa la redistribució dels efectius de la Generalitat per tal de donar una resposta singularitzada pel Penedès.

Els vuit futurs serveis territorials del Govern al Penedès s’establiran a les quatre capitals de comarca creant un espai Generalitat a cada una d’elles. El departament Vicepresidència, Polítiques Digitals i del departament de Salut s’ubicaran a l’edifici IGNOVA a Igualada. Els departaments de Drets Socials i d’Empresa i Treball seran a El Vendrell, a l’edifici de la Biblioteca Popular. Els departaments d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i de Cultura s’instal·laran al centre Àgora, de l’Ajuntament de Vilafranca. I finalment, els serveis territorials d’Educació i Economia se situaran a Vilanova i la Geltrú, en un espai d’oficines al carrer Josep Llanza del municipi.

Foto de família de l'acte (Foto: @la_liquadora)Fita i punt de partida

La vegueria del Penedès és l’única nascuda del clam popular i en resposta a les reivindicacions del municipalisme, la societat civil i els agents socials i econòmics del territori. En aquest sentit, el desplegament dels serveis territorials de la Generalitat suposa una fita important perquè el Govern respon una reclamació històrica. Però a la vegada és un punt de partida per seguir fent camí per avançar cap a un desplegament ple del Govern al Penedès amb l’objectiu de ser una administració més eficient i més propera al ciutadà. I per afrontar els reptes i les oportunitats que té la vegueria per esdevenir un dels motors econòmics del país preservant allò que la significa, el paisatge i la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes.


6 Comentaris

M

Ma Carme

Igualada

4 d'abril 2022.19:49h

Respondre

Llegir aquest article em faria riure, si no fos que el país està patint una emergència en molts sentits.
Són els nostres polítics conscients de les necessitats de la gent i de les prioritats... Llegir més del país?
Estat, Generalitat, Diputacions, Vegueries, Consells Comarcals, Ajuntaments...aviat hi haurà més administradors que administrats: lloguers d’edificis, personal, càrrecs i més càrrecs, augment de la burocràcia...
Promeses, propaganda i fum.
Com a ciutadana em costa veure cap a on anem.

j

joan

8 d'abril 2022.12:19h

Fum, fum molt fum.
Totalment de acord Ma Carme.
Aixo ja no es pot aguantar, masses chupopteros cobran, i pocs trevallant

E

Eduard Ruiz

Igualada

3 d'abril 2022.09:49h

Respondre

https://anoiadiari.cat/politica/govern-desplega-serveis-territorials-penedes/

Una Administració més (amb els seus representats i càrrecs polítics i de confiança, funcionaris, seus, ... Llegir més despeses de tots tipus, etc. etc) i van:

1. ESTATAL
2. NACIONAL
3. PROVINCIAL
4. VEGUERIA (PENEDÉS)
5. COMARCAL (ANOIA)
6. MANCOMUNITAT (CONCA D’ODENA)
7. MUNICIPAL

... i “la casa sense escombrar” en molts aspectes de l’activitat econòmica i social del dia a dia (un PLA DIRECTOR URBANISTIC – PDUAECO - en els llims; una RONDA SUD a mitges, un EIX TRANSVERSAL Manresa – Igualada – Vilafranca, en cua, a pas de tortuga; Un CARRILET Igualada-Barcelona a 36 km/hora; una INFLACIÓ, com no feia dècades; una TASA DE DESOCUPACIÓ pels núvols; uns BANCS D’ALIMENTS molt concorreguts ...

S

Sandra

Capellades

1 d'abril 2022.23:26h

Respondre

”La vegueria del Penedès és l’única nascuda del clam popular...”, jajaja, no foteu conya! Ja no sabeu com endollar més gent amplificant l’administració i xuclar de la mamella per nodrir... Llegir més partits polítics i serveis que no serveixen per a res i són duplicitats.

E

Eduard Ruiz

Igualada

4 d'abril 2022.17:57h

Sandra, es pot dir més alt o més extens, però no tant eloqüent: se te entén tot !!!

M

Marià

Igualada

5 d'abril 2022.08:10h

Totalment d’acord Eduart i Sandra, pro et quedes molt curta, tenim moltes més coses que no funcionen i més endollats dels que pensem, els polítics creuen que obrin la cosa i parlam am nom dels... Llegir més ciudatants ja estan justificats i la resta a tragar.
Cada dia més pressió amb impostos i menys serveis.
Concluint més vividors de la política i menys gestors públics

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.