TORNAR

El govern igualadí referma la seva aposta per les zones blanques amb el futur aparcament de l'asil

Les obres de l’aparcament, que tindrà cabuda per a 150 vehicles, començaran el mes de setembre

politica
Dijous, 30 juny 2022. 16:49. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest dimecres, el batlle d'Igualada, Marc Castells, ha presentat el projecte de construcció d'un aparcament gratuït al descampat situat davant de l'Asil del Sant Crist. Davant les veus en contra que han sorgit les darreres setmanes de formacions polítiques i entitats ambientals, el govern igualadí referma la seva aposta "per aquest model de zones blanques que afavoreixen el comerç i la pacificació del trànsit", a la vegada que "dona resposta a "una llarga demanda de veïns, comerciants, empreses, escoles i equipaments de l'entorn d'aquest eix d'activitat de comercial i de serveis". Les obres començaran al setembre i seran completament finançades per la Diputació de Barcelona.

El futur aparcament gratuït tindrà una capacitat per a 150 places -amb zones blanques i zones taronges- i donarà servei a l'activitat comercial de l'avinguda Balmes, l'eix més important de botigues de fàbrica a Igualada, i a diversos equipaments, com la policia espanyola, l'Escola Pia, l'escola Àuria o el mateix asil, "que generen un important moviment de persones que necessiten estacionar a la zona per fer tràmits o visitar familiars", han assenyalat des de l'ajuntament igualadí.

Aquest projecte s'emmarca dins la política de zones blanques que des de fa deu anys impulsa l'Ajuntament d'Igualada "amb l'objectiu de crear espais d'aparcament propers al i als eixos comercials i de serveis per fomentar que s'aparqui el vehicle i s'accedeixi a aquestes zones a peu, pacificant d'aquesta manera la circulació i garantint una millor rotació en els estacionaments". Castells ha afirmat que aquest "és el projecte de ciutat comercial que volem i pel que hem treballat els últims deu anys", una feina que "ha permès que l'eix Igualada-Manresa sigui l'eix comercial amb més vitalitat i creixement de Catalunya tal com demostra l'estudi del mapa d'eixos comercials que acaba de publicar la Generalitat de Catalunya", ha reblat Castells.

El batlle igualadí també ha destacat que l'objectiu primordial d'aquesta zona és "evitar les tones de CO₂ que actualment emeten els vehicles que busquen aparcament en aquests carrers i no en troben, aquesta nova àrea d'aparcament permetrà reduir la contaminació i pacificar el trànsit de la zona".

Des de l'ajuntament han detallat que el projecte contempla des d'un inici que sigui un espai amable i a ple de natura. Es plantaran vint espècies d'arbres i arbusts diferents i el terra es cobrirà amb grava per tal d'assegurar el drenatge quan plogui. La il·luminació de l'espai s'incrementarà i serà més eficient energèticament. A banda, també s'ampliaran les voreres adjacents i es faran totalment accessibles, donant resposta a una llarga demanda dels veïns del barri. "El projecte millorarà notablement l'entorn fent-lo adequat per les obres modernistes de l'Asil i l'Escorxador, amb espècies que encaixen i que s'integraran de forma natural amb el paisatge", ha explicat Marc Castells.

Les obres començaran el mes de setembre i seran finançades al 100% per la Diputació de Barcelona. En aquest sentit, Castells ha assenyalat que "només es financen totalment aquells projectes que compleixen amb els objectius desenvolupament sostenible, com és el cas d'aquesta àrea d'aparcament que integra vegetació i sostenibilitat".

L'aposta per aquest model es referma amb aquest projecte i amb dos més que s'estan projectant als barris del Sant Crist i de Set Camins, i que es presentaran al llarg d'aquest any.

Aquest dimarts, al Ple ordinari de juny de l'Ajuntament d'Igualada, la formació Igualada Som-hi va presentar una moció no resolutiva per a destinar a l'ús de parc verd els horts de l'Asil i ubicar l'aparcament darrere l'Escorxador. La moció ha comptat amb els vots favorables d'Igualada Som-hi, el vot contrari de Junts per Igualada i les abstencions d'ERC, Poble Actiu i Ciutadans.


5 Comentaris

Q

Quim

IGUALADA

3 de juliol 2022.12:51h

Respondre

Quina falsedad quan alguns polítics parlen de ciutats verdes i sostenibles! Amb això em refereixo que es parla de convertir zones verdes, que podien ser llocs d’esbarjo per a tothom, en zones... Llegir més d’aparcament per als cotxes. A més, és injust que hagi ciutadans que paguin impostos per les places de parquig i que paquin per poder aparcar i, en canvi, altres facin servir les places de les zones blanques com les seves places de parquing particular..

J

Josep

Igualada

8 de juliol 2022.17:03h

No cal anar a les zones blanques per trobar-te això que dius.
A mi en un carrer de Les Comes m’han posat un paper al vidre del cotxe que deia ”si no vius aquí, no aparquis aquí”.... Llegir més /> Increible però cert.

b

berto

2 de juliol 2022.11:35h

Respondre

La proposta fa bon pinta. !!!!!!

T

Teresa

Igualada

1 de juliol 2022.14:32h

Respondre

Quina ciutat tan sostenible tota plena de vegetació ...quin paisatge .!!
Ciutat per als cotxes o pels habitants que ens agrada passejar i gaudir dels seus espais?
Tal com diuen ” es el projecte... Llegir més de ciutat que volem comercial que volem” ?
Per una Igualada més agradable i verda per als seus ciutadans !!

K

Kim

Igualada

1 de juliol 2022.05:41h

Respondre

Aquests aparcaments estan sent uns dels millors projectes que està duent a terme l’Ajuntament d’Igualada, tant per als propis habitants de la ciutat d’Igualada com per a totes les persones de... Llegir més la comarca que ens visiten diàriament (que són moltes) per a comprar o fer tràmits. Aquest, concretament, és un dels més necessaris.
Totalment a favor.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.