TORNAR
PUBLICITAT

El govern de Montbui valora un primer any que ha girat entorn les polítiques socials i la participació

L’equip de govern ha reorientat el pressupost d’enguany per destinar 600.000 euros a ajudes socials

politica
Divendres, 19 juny 2020. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les eleccions municipals de fa un any van permetre un gir històric al municipi, ja que Ara Montbui va superar als socialistes en vots i va complementar-se amb ERC per formar una majoria de govern. La coalició va començar a desplegar el seu programa de govern però els darrers mesos s'ha hagut de bolcar gairebé al 100% en l'emergència social derivada de l'emergència sanitària.

El govern montbuienc que componen Ara Montbui i Esquerra ha fet balanç del seu primer any de govern. Amb el pacte assolit entre la formació que tenia com a número u Jesús Miguel Juárez -que englobava persones de diferents sensibilitats polítiques de l'espectre de l'esquerra- i ERC, amb Isabel Guerrero, es posava fi a una hegemonia socialista de tres dècades. En unes valoracions fetes als mitjans municipals, el govern assenyala que "hem desencallat temes que estaven sense resoldre; ens hem coordinat amb altres administracions per buscar solucions ràpides." Subratllen sobretot la nova orientació donada a la participació ciutadana: "hem treballat per teixir complicitats, per acostar la gestió municipal a la ciutadania, per fomentar la participació. Hem creat comissions de joves, de cultura, volem fer uns pressupostos realment participatius... Volem treballar a partir de les idees de la ciutadania. Volem saber què vol la ciutadania abans de decidir, per això treballarem per refer el POUM i que aquest document estratègic de planificació urbanística sigui plenament participatiu."

Una participació que també s'estendrà en l'àmbit de la Conca amb el Pla Director Urbanístic. La coalició de govern indica que, a més de la lluita ara prioritària contra els efectes socials i econòmics de la COVID-19, els objectius inicials -més participació i transparència- continuen ben ferms: "treballarem per fer un municipi més sostenible, amb serveis dignes i de qualitat per a la ciutadania. Hi ha coses en les quals podem millorar, i no defallirem perquè així sigui."

El govern manifesta "l'agraïment a tota la ciutadania per la seva comprensió, per haver respost de forma continuada, de la millor manera, a unes decisions complicades en molts casos. Per això la ciutadania pugui constatar la nostra forma de fer, que millori la qualitat de vida dels veïns i veïnes, en uns moments com els que estem vivint que són històrics i on caldrà que tots plegats donem el millor de nosaltres mateixos."

En l'apartat d'obres públiques, "hem tirat endavant actuacions d'impacte directe en la vida dels nostres ciutadans. La Plaça Europa, la plaça del Pi –amb problemes amb l'empresa-, la remodelació del talús del riu Anoia al barri del Pi, la caldera de biomassa a Mont-aQua, la remodelació de l'entorn de Can Passanals, la primera fase del carril bici entre el Nucli Urbà i la deixalleria, tasques de prevenció d'incendis forestals al Nucli Antic...".

Sobre com van afrontar la novetat de ser al govern, consideren que "a l'Ajuntament de Montbui s'han acumulat dèficits de personal al llarg de molts anys, amb situacions precàries i mancances. Quan vam entrar vam apostar per poder disposar d'un Secretari a jornada completa perquè ho consideràvem bàsic per agilitzar-ho tot, i treballarem per dotar a l'administració dels recursos humans i tècnics necessaris. També hi ha una Valoració de Llocs de Treball, que s'ha d'anar implementant, de forma negociada amb els representants dels treballadors, i adequada a les possibilitats temporals i econòmiques de la institució. Pensem que hi havia un fals imaginari sobre nosaltres de no tenir experiència, de la pluralitat d'idees, de la complexitat que podria esdevenir la gestió del dia a dia...i crec que hem demostrat que hem sigut molt eficients i que estem complint el que vam prometre de portar la nova política a l'Ajuntament de Montbui."

I la COVID-19

Aquesta setmana, el batlle 'Schummi' Juárez exposava les línies que s'han hagut de seguir, també en un treball conjunt amb la Conca, per atenuar l'impacte de la pandèmia. Entre les mesures, refer el pressupost municipal amb 600.000 euros nous derivats a finalitats socials. També "aprovar una línia de microcrèdits per valor de 100.000 euros, un import màxim de 5.000 euros, amb interès 0 i retornable en tres anys. Hem vist durant els moments més durs de la pandèmia com seria un municipi sense comerços de proximitat, i hem de treballar, conjuntament amb la Unió d'Establiments de Montbui (UEM), per garantir que aquest sector continuï sent un motoret de creació de riquesa i de creació de llocs de treball. Aquest projecte també l'hem treballat vinculat a la proposta Conca Comerç, conjuntament amb la resta d'Ajuntaments de la Conca."


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.