TORNAR

El govern pierenc aprova un pressupost de 13,8 milions d'euros

Entre les mesures que s’apliquen amb aquests comptes, ”el transport escolar gratuït”

politica
Dimecres, 17 març 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El govern pierenc conformat per la moció de censura del desembre ha aprovat el seu primer pressupost. A més dels vots de la majoria que forma (quatre representants del PDeCAT, quatre del PSC i la dels Comuns), hi va haver l'abstenció de PP i C's.

El darrer ple municipal de la corporació pierenca va aprovar els comptes per a l'exercici 2021. Segons el govern, "prioritzen l'atenció als col·lectius més afectats per la pandèmia i les inversions per a millorar els serveis i els equipaments". Són 13,8 milions d'euros, en el que defineixen com "un pressupost ambiciós i social que vol estar al costat dels col·lectius més vulnerables i garantir una bona gestió de la crisi sanitària i econòmica provocada per la COVID-19".

Pel que fa a les ordenances, "hem decidit no incrementar la pressió fiscal a la ciutadania". Entre els punts que en destaca el govern hi ha el reforç de la neteja i desinfecció dels equipaments municipals i escoles. Així mateix, són també una prioritat "la seguretat i el manteniment de la via pública amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels veïns i les veïnes de la vila".

Al llarg d'aquest curs 2020-2021, "el transport escolar serà gratuït" i s'obrirà una convocatòria d'ajuts per al transport destinats al jovent que faci estudis postobligatoris. Entre les inversions que més destaca el govern, les inversions pressupostades inicialment sumen un total d'1,57 milions d'euros. Entre els principals projectes hi ha les millores previstes al Camp Municipal de Futbol, amb l'adequació del mur de contenció i el canvi de la gespa, que es troba en mal estat des de fa anys. Altres inversions seran la urbanització del carrer del Parc, una obra llargament reivindicada pels veïns i les veïnes de la zona; l'ampliació del cementiri, que "permetrà donar resposta a la demanda existent; i la construcció d'un Bump Track, un circuit a l'aire lliure del qual podrà gaudir el jovent alhora que practica esport". També començaran de manera immediata obres d'asfalt, inicialment en els llocs més urgents, com l'Avinguda Igualada, carrer la Plana, carrer Òpera de Can Claramunt i dos trams de la carretera de Piera a Can Martí, i es preveu millorar l'asfalt més endavant en altres carrers de la vila. El volum d'aquestes accions, 1,57 milions d'euros.

El govern de Josep Llopart (Junts per Piera-PDeCAT) va assumir aquesta posició després de la moció conjunta amb PSC i Comuns contra l'antic soci del junter, Jordi Madrid (ERC). Els únics vots contra el pressupost, justament, van ser dels cinc regidors republicans i de la CUP, mentre que les altres dues forces, PP i C's es van abstenir en la votació.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.