TORNAR

El govern de Vallbona aprova els comptes d'enguany amb el suport del PSC

En els pressupostos hi ha l’augment de la paga dels treballadors municipals en un 1,5%

politica
Dimecres, 9 octubre 2019. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'accidentat final del mandat anterior, amb un govern amb només tres regidors, va impedir que s'aprovessin els pressupostos d'aquest 2019. Ara, els comptes s'han aprovat, sense cap vot en contra i sols tres abstencions.

El ple de l'Ajuntament de Vallbona d'Anoia aprovava la setmana passada els pressupostos municipals per al 2019, amb els vots a favor dels grups que formen el govern -CUP Vallbona, Veïns amb Veu i el regidor no adscrit Jordi Rabell- i del grup del PSC. Els dos regidors de Junts per Vallbona i el representant d'ERC es van abstenir.

La sessió plenària de la setmana passada, en la que es va aprovar el pressupostEntre les partides més importants del pressuposst hi ha l'augment del sou dels treballadors municipals en un 1,5 per cent. En el capítol d'inversions s'ha donat llum verda alguns dels projectes que ja formaven part de l’anterior mandat i que d’aquesta manera es dona continuitat com els projectes aprovats a través del procés de pressupostos participatius: la instal·lació d'aire condicionat a la sala del gimnàs i la compra de material per l'Associació de Defensa Forestal (ADF). També es dona continuïtat al projecte de senyalització turística, apostant pel turisme de qualitat, cultural i de respecte a l'entorn.

Amb aquest pressupost, l'Ajuntament seguirà treballant per arranjar els quadres elèctrics del poble que es troben malmesos. Es començarà pels de Vallbonica i el del carrer doctor Puigmartí. L'Ajuntament també comprarà a l'ADF una altra cisterna de 500 litres, amb bomba i mànegues, considerant que l'entitat ha de comptar amb els millors mecanismes per poder fer front a possibles adversitats.

En els comptes, hi ha una partida a millorar la zona escolar, canviant el sistema de megafonia de l'escola, que actualment està en un estat molt precari. A la llar d'infants es canviaran finestres, per tal de millorar-ne el tancament i evitar pèrdues d'energia, sobretot a l'hivern. També es canviarà una part del terra del lavabo, que era molt lliscant i havia provocat algunes caigudes entre els infants. D'altra banda, s'han hagut de modificar partides pressupostàries que, a meitat d'any, ja estaven esgotades. Per exemple la de les despeses jurídiques i les de la recollida d'escombraries. També s'han hagut d'augmentar les partides de manteniment, ja que alguna ja estava esgotada a mes de juny.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.