TORNAR

El grup calafí de JxCat anuncia el seu trencament amb el PDeCAT

Citen la solidaritat amb els presos polítics i la reivindicació de l’Alta Segarra com a motius per escollir aquesta opció

politica
Dijous, 17 setembre 2020. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Els regidors de la força són la primera agrupació local de la comarca que dóna a conèixer el seu alineament amb Carles Puigdemont i el seu projecte. Fins ara, s'havien notificat adhesions a títol individual, però no de càrrecs electes. 

Els dos regidors de Junts, a l'esquerra, en un ple d'aquest mandatEl portaveu de JxCat a l'Ajuntament de Calaf, Joan Caballol, ha confirmat a AnoiaDiari que la seva agrupació local s'arrenglerarà amb el sector que lidera Carles Puigdemont i el seu nou partit, que precisament s'ha quedat amb el nom de Junts. Caballol, que va ser l'home fort del govern convergent durant dos mandats, assenyala que "lamentem molt la ruptura. Hi havia una guerra informativa. Hem parlat entre nosaltres i hem decidit que calia fer un pas en aquest sentit."

Dels dos regidors, de fet, només Caballol era membre del PDeCAT, però la decisió suposa un pas important ja que és la principal agrupació local al nord de l'Anoia i a la capital de l'Alta Segarra i "no es tracta d'una decisió individual, sinó de grup". Fins ara no s'ha fet públic cas cas més: "no és cosa nostra, cada secció té autonomia local, però creiem que altres agrupacions de l'Alta Segarra aniran per aquest camí."

Entre els motius que esgrimeixen, segons Caballol, és que "cal seguir als que han fet el principal sacrifici i s'han posat a davant", en referència als presos polítics i a Carles Puigdemont. "No volíem el trencament amb el PDeCAT, però les coses s'han precipitat." En el moviment d'aquesta agrupació, "hi ha també una qüestió de sensibilitat territorial. JxCat és més procliu a la nostra reivindicació de l'Alta Segarra i no volem dependre de Vilafranca, sinó de Manresa. Creiem que és una opció que ajudarà a corregir i esmenar la qüestió territorial", ara estancada.


4 Comentaris

F

Francesc

Conca d’Òdena

18 de setembre 2020.15:07h

Respondre

Ja és ben trist que l’única agrupació de la comarca que dona suport al MHP Puigdemont sigui la que precisament no hauria de formar-ne part de la comarca. Mentres, a la veritable comarca de... Llegir més l’Anoia s’entesten en donar suport als que volen seguir el camí que marcava CIU, enlloc del camí més ample de JXCat. Com a contrapartida els hi paguen trinxant encara més el territori a base de promoure més terreny industrial en detriment del terreny agrari que tant necessita la pagesia i els anoiencs en general.

P

Pere

CALAF

18 de setembre 2020.08:05h

Respondre

Sr Antoni:
Una i per mi molt important es el doble o mitat de kmts entre Calaf i Maresa 30 o entre Calaf i Vilanova 60.

A

Antoni

Igualada

22 de setembre 2020.07:45h

No em malinterpreti Pere. Jo no discuteixo que el sr Caballol com qualsevol altre calafí pugui ser més favorable a la Catalunya Central. Jo el que discuteixo és que aquest pugui ser un motiu per... Llegir més deixar el Pdecat i anar a Jxcat. Hi ha gent de la Catalunya Central que es queda al Pdecat i gent que deu anar a Jxcat. Com gent del Penedès que van a Jxcat i altres que es queden al Pdecat. De fet la gent de Calaf em diuen que és lògic que vagin al Jxcat , doncs es veu que l’estadística diu que qui està a l’oposició té tendència a anar més a Jxcat, i qui governa té més tendència a quedar-se al Pdecat

A

Antoni

Igualada

17 de setembre 2020.10:06h

Respondre

Caram. No ho sabia que la cosa anava per Vegueries. Segons això a Vilafranca tots cap al Pdecat, i a Manresa tots cap en Jordi Sànchez. Sr Caballol, no discuteixo la seva decisió, a no ser que la... Llegir més fonamenti en els motius que explica. A vegades per dir segons quin motiu, més val no dir-ne.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.