TORNAR

Un grup de pierolencs signa un manifest en contra del projecte de la residència

Jordi Calpe, alcalde d'Hostalets, ho atribueix a una estratègia política

politica
Dimecres, 19 gener 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Des de fa dos anys l'Ajuntament dels Hostalets de Pierola treballa per fer realitat una residència de gent gran i donar resposta a una de les necessitats demogràfiques del municipi. A falta de cinc mesos per a les eleccions municipals, un grup d'onze veïns han signat un manifest en el qual declaren la seva disconformitat amb alguns dels aspectes de l'equipament, com ara el baix nombre d'habitacions individuals, la massificació del centre o la distància entre aquest i el nucli del poble. Jordi Calpe, alcalde d'Hostalets, ha afirmat que el projecte s'ha presentat públicament per atendre els suggeriments veïnals i creu que el manifest respon més aviat a voluntats polítiques dels signants.

Maqueta del complex residencial per a la gent gran d'Hostalets de Pierola

El manifest signat per onze veïns dels Hostalets de Pierola, alguns dels quals antics regidors de l'Ajuntament del municipi, conté la protesta per alguns dels aspectes que preveu el projecte de la residència d'avis, el centre de dia i els habitatges annexos previstos en el municipi. Els signants no veuen amb bons ulls que la residència tingui un total de 80 places i que la majoria d'habitacions siguin dobles. De la mateixa manera no creu que el poble necessiti un total de 18 habitatges triples per a la gent gran amb dificultats econòmiques i afirma que aquesta massificació respon a criteris de rendibilitat més que de necessitat. A més a més, també es posa en qüestió la ubicació del nou equipament —al costat de l'escola i la llar d'infants— ja que consideren que està massa lluny del centre del municipi.

Jordi Calpe ha respost a algunes de les afirmacions que es llegeixen en el manifest apuntant que la residència preveu 60 places i que la majoria d'habitatges annexes són dobles i no pas triples. De totes, maneres Calpe exposa que l'Ajuntament, que fa dos anys que treballa en aquest projecte, compta amb dos estudis que verifiquen la viabilitat de l'equipament, i considera que no és possible construir una residència petita limitada a la gent del poble perquè el municipi no té fons per assumir-ho.

L'Ajuntament ja compta amb la propietat dels terrenys i el concert de les places

Actualment el projecte es troba en una fase avançada; després de dos anys l'Ajuntament ja ha adquirit els terrenys i ha aconseguit el concert de les places. A dia d'avui l'equip de govern està treballant per convertir el terreny que fins ara era residencial en un terreny d'equipaments. Els diversos passos que s'han fet han estat a exposició pública i s'han sotmès als períodes d'al·legacions corresponents. Calpe no entén perquè aquest grup de veïns no ha presentat les seves reclamacions fins ara i ho atribueix a una maniobra política en contra d'ERC.


2 Comentaris

j

joan

hostalets de pierola

19 de febrer 2011.22:41h

Respondre

Una altre manegada del Sr Calpe. Hi ha tanta porqueria en aquest Ajuntament ara que , aquest diari aniria ple. Només pregunteu a la gran part dels treballadors del concistori i ja teniu feina.

M

MARI PAU

21 de gener 2011.21:08h

Respondre

Com que la residència no preveu 80 places? I tant que preveu 80 places, ho podeu comprovar, que és una memòria pública i ho posa ben clar.
Aquest Alcalde sembla ser que ara retalla places a la... Llegir més seva conveniència.
Com que és una maniobra política? visc en aquest poble i conec molt bé la història, ja que m’ ho han demostrat amb papers, i hi ha gent afectada que porta quasi bé un any amb aquesta lluita.
I si, el projecte es va presentar el dia abans de que acabés el termini d’al.legacions, i quina casualitat,al dia següent l’ Ajuntament estava tancat. Quina llàstima no haver-hi sigut a temps!
Avui s’ha publicat en un altre medi de comunicació comarcal: ”La Generalitat suspèn la Modificació Urbanística dels Hostalets de Pierola i frena la residència”
Un suggeriment pels periodistes: Busquin l’inici de la història !!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.