TORNAR

Els grups municipals del PSC a Igualada i Vilanova aposten per excloure els imputats de les llistes

L’alcaldessa vilanovina, Vanesa González, i Jordi Riba votarien a favor d’una moció

politica
Dimecres, 10 desembre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La polèmica moció que ICV-EUiA i Veïns amb Veu van impulsar a Montbui va fracassar degut al pes del PSC amb nou regidors al ple. Però tant el líder del PSC a l'Ajuntament igualadí, Jordi Riba, com Vanesa González, alcaldessa socialista de Vilanova del Camí, hi votarien a favor 

"Sí" a la no presència de persones imputades a les llistes electorals de les municipals del 2015. Veïns amb Veu i Iniciativa per Catalunya-Verds van presentar en un ple a l'Ajuntament de Montbui una proposta per a un acord: que les candidatures de cara a les properes eleccions als ajuntaments "no incloguin en cap cas com a candidat o candidata persones que es trobin imputades formalment per causes de corrupció". L'alcalde Teo Romero (PSC) entraria en aquesta casuística, té càrrecs per les dietes del Fons Català de Cooperació. A Montbui, els regidors del PSC van fer costat a l'alcalde i van votar "no". Ara, Vanesa González, l'alcaldessa vilanovina del PSC, en un consistori on també hi ha Veïns amb Veu, ha avançat a Anoiadiari que "votaria a favor de la moció" perquè persones imputades no vagin a llistes. Jordi Riba, socialista i cap de l'oposició igualadina afirma que faria el mateix. Votaria a favor d'una moció d'aquest tipus.

González, al centre, votaria en sentit diferent al PSC montbuiencVanesa González no creu però que el grup vilanoví de VV ni el de ICV-EUiA impulsin una moció així: "aquí no hi ha cap cas. Veïns amb Veu de Montbui ho va fer amb Teo Romero com a objectiu". Per la seva part, l'alcaldessa -que ha perdut la pugna per presentar-se a la reelecció dins el PSC- assegura que "votaria a favor d'una moció així", perquè cap persona amb processos judicials oberts pugui anar a llistes electorals. En tot cas, fins al proper ple vilanoví, a finals de gener, no es podia votar una proposta així.

Jordi Riba, portaveu del grup municipal del PSC igualadí, estaria a favor de la proposta que van fer Veïns amb Veu i ICV-EUiA a Montbui. "No és un tema personal que tinguem amb Teo Romero. Dic que si la moció la votéssim a Igualada, jo hi estaria d'acord. Em sembla bé el plantejament de la moció" aclareix. 

González no fa explícit el seu futur

Pel que fa a l'alcaldessa de Vilanova de Camí, Vanesa González, exclosa de la candidatura del Partit Socialista pel 2015, afirma que "és aviat encara" per fer públic si continuarà en la política local i en el cas que continuï, amb quin paraigües ho farà. Noemí Trucharte és la candidata i no sembla possible conciliar els dos sectors del PSC vilanoví.


1 Comentaris

J

Juan

Igualada

10 de desembre 2014.22:59h

Respondre

Alguns grups municipals sols es representen a ells mateixos, ja no tienen cap credibilidad.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.