TORNAR
PUBLICITAT

La Guàrdia Civil admet que cap agent va resultar ferit a Sesgueioles l'1-O

L’agent de l’operatiu reconeix que va dir ”Ficava la porra fins al fons com si no hi hagués un demà”

politica
Divendres, 5 abril 2019. 09:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Just dues setmanes després d'una de les declaracions sobre l'entrada de la Benemérita a Sant Martí de Sesgueioles, al judici de l'1-O, va tornar a comparèixer un agent al Tribunal Suprem. Malgrat totes les evidències gràfiques que mostren el contrari, assegura que ells van ser atacats "per la massa".

Davant del jutge Marchena, els presos polítics, la Fiscalia i els advocats van desfilar aquest dijous a la tarda diversos membres de la Guàrdia Civil que van actuar a diferents poblacions catalanes l'1-O. També declarava un dels agents que va ser a Sant Martí de Sesgueioles, on l'institut armat va fer càrregues que van acabar amb tres persones ferides. Aquest subjecte va admetre en la declaració que "cap agent" va resultar ferit en aquella actuació, tot i que parlava que "la massa" de persones que defensaven el col·legi els va atacar. 

Imatge extreta del documental 'La força d'un poble'En l'actual fase del judici no es permet la visualització de les imatges gravades en vídeo, que marcarien un important contrast amb les declaracions dels membres de l'institut armat. Els altres testimonis presencials de l'assalt han negat repetidament que les agressions fossin dels defensors del col·legi envers la Guardia Civil i els testimonis fotogràfics indiquen que els veïns i veïnes van plantar cara només davant de la Fàbrica. El declarant afirma que només va actuar quan va veure "violència" envers els seus homes. 

Aquest individu, però, en el mateix testimoni, va haver d'admetre que era l'autor de frases com "li ficava la porra fins al fons com si no hi hagués un demà", "si no li he trencat una costella, li ha faltat poc" i també el que va titllar els sesgueiolencs que defensaven el col·legi de "fills de puta". L'agent es va justificar afirmant que "eren declaracions fruit de l'estrés" fetes uns minuts després.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.