TORNAR

Hi haurà POUM a Igualada?

Diverses entitats, favorables a la retirada d’aquest pla

politica
Dijous, 11 febrer 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’anunci fet aquest dimecres pel grup municipal del PP d’Igualada, que ara demana la retirada del POUM, ha despertat reaccions entre els partits, associacions i col·lectius que havien sol·licitat un allargament del termini d’al·legacions. En general, però, tots ells reben de manera positiva la possibilitat que el Pla no tiri endavant, tal com passarà si el ple de l’Ajuntament així ho decideix. Per la seva banda, CIU ha sol·licitat també la retirada immediata del POUM; si no es rep resposta durant aquest dijous, el grup presentarà una sol·licitud de ple extraordinari per forçar-ne la retirada.

‘Celebrem el canvi de postura del PP’

Marc Castells (CIU) explica que ‘la quantitat de modificacions que s’haurien de fer a aquest pla el feien incompatible amb el fet de votar-hi favorablement. Per tant, estem d’acord amb la retirada perquè, després d’analitzar-lo, hem vist que és inviable’. Segons Castells, es tracta d’una ‘mala gestió de govern, que ho ha tirat endavant sense haver-ho consensuat amb la ciutadania ni amb els sectors socioeconòmics ni els partits, només amb el vot a favor del PP’. El grup ha sol·licitat aquest dijous la retirada del POUM, i pensa sol·licitar un ple extraordinari per a aquesta qüestió si no es té en compte. Segons Castells, el motiu és acabar amb la incertesa de tota aquella gent que preparava al·legacions i que ara no sap què passarà amb el pla.

Falta de consens

Afirma Joan Torras (ERC) que un POUM s’ha de recolzar necessàriament en dues bases: el suport del teixit social i econòmic de la ciutat i el consens polític necessari suficient per dur-lo a tràmit. ‘Ni una ni l’altra s’havien aconseguit en aquest cas, ja que s’ha topat amb el rebuig frontal de la ciutat d’Igualada i l’oposició ja des del principi d’ERC i CIU. A més, el PP, que al principi sí que recolzava Entesa, ha vist la polèmica que comporta i finalment se n’ha desmarcat’. Torras també diu que l’equip de govern ha actuat de manera ‘irresponsable’, i que la presentació i posterior retirada del POUM té conseqüències per a diverses empreses afectades (perquè han tingut problemes per renegociar les pòlisses de crèdit) i pot tenir-ne també per al barri del Rec, ja que deixa sense protecció diversos edificis de valor patrimonial. En aquest sentit, insta ‘l’Entesa a no concedir llicències d’enderroc a tots aquells edificis que s’haurien de catalogar, segons el POUM’.

El Rec

Precisament aquest barri igualadí és la raó de ser de l’associació Amics del Rec. Manel Caro ha opinat que ‘rectificar és de savis, i que és una bona oportunitat per replantejar la qüestió, introduint els canvis que siguin necessaris per al planejament’. Sobre si la possible suspensió del POUM pot afectar certs edificis del Rec, Caro explica que ‘se seguirà amb cura cada pas’, però que de fet ‘el POUM tampoc catalogava el patrimoni del barri amb garanties’.

No, en aquest context econòmic

Segons Ramon Felip, de la Unió Empresarial de l’Anoia, ‘la suspensió del POUM és un tema clarament polític’. És conscient ‘que qualsevol territori requereix planificació’, i ha dit que la UEA hauria estat d’acord amb un POUM que fos consensuat. També ha afirmat que ‘amb la situació econòmica actual, segurament hi ha d’altres prioritats’.

Des de la Cambra de Comerç, Josep Vallès s’ha mostrat ‘satisfet’ pel fet que es replantegi el POUM, que segons ell ‘presenta una quantitat tan gran de problemes que és molt difícil aplicar-lo’. Vallès és partidari de ‘fer una bona feina encara que es tardi més’, incorporant les mostres de participació i les propostes de la societat. Afirma, també, que el POUM ‘no té en compte el context econòmic actual’.

Inviable

En aquest sentit es manifesta també Francesc Sabaté, president del Gremi de Constructors i Promotors d’Obres de l’Anoia, que està d’acord amb la retirada del POUM. Segons explica, el pla s’hauria de ‘presentar amb una situació equilibrada i basat en els preus actuals’. Sabaté diu que el pla se sustenta en valors econòmics del 2006, i que en l’actualitat això no és viable de cap manera. Sobre el fet que no hi hagi POUM i que Igualada continuï amb el planejament de 1986, Sabaté diu que no és pas tant obsolet: ‘el nou pla pretenia arribar als 50.000 habitants; actualment Igualada en té 37.236, i si es construeix tot el sostre residencial que està previst al pla del 86 i s’ocupa, es pot arribar als 56.532.’


17 Comentaris

P

Pau

Igualada

13 de febrer 2010.16:24h

Respondre

Evidentment que cal un nou POUM, l’actual és de fa quasi 25 anys, però no un POUM com el que s’ha presentat: amb prepotència, sense escoltar a la gent, amb afany especulador i menystenint al... Llegir més món industrial.
Alguns enlloc d’anar endavant ens volen fer anar enrera ... els seus interessos deuen tenir.

P

Pau

Igualada

12 de febrer 2010.00:34h

Respondre

Pol, segon intent:

1- En Pàmies, l’Aymamí i l’altre Jordi que fa molt i molt temps que vol ser alcalde i no li arriba mai al dia. Potser, fins i tot, algun músic pagat que fa dies que no... Llegir més toca.
2- Qui és el president de l’UBIC ? Ara ho tenim més clar ?
3- Indústries ? Perquè volem indústries ... vinga: funcionaris, serveis i ciutat dormitori !

E

Ester V

Igualada

11 de febrer 2010.22:55h

Respondre

Pol, primer intent.

1- A favor només hi ha el Pàmies (que passarà a la història pel nyap del POUM), Aymamí i Riba. Alguns regidors de PSC i ICV en privat ja admetien que era un gran disbarat.... Llegir més

El noi del PP era favorable fins ahir, però veient que li anava el lloc de treball ha rectificat ràpid. Viu de la política, ell i la dona. De dos sous a cap, la solució és fàcil.

2- La UBIC és un dels desastres més grans que hi ha a Igualada. Només serveixen per fer convenis amb l’Entesa en campanya electoral.

3- No ho sap ningú perquè l’Aymamí no parla amb el Teo d’aquestes coses.

P

Pol

Igualada

11 de febrer 2010.21:56h

Respondre

Tres preguntes, a veure si algú me les sap respondre:
Hi ha algú a favor d’aquest POUM?
Per què l’UBIC no s’ha posicionat?
A quin polígon es traslladaran les indústries afectades?

Gràcies

R

Ramon

Igualada

11 de febrer 2010.15:45h

Respondre

Josep si el PP i l’Entesa segueixen a aquest ritme suposo que aviat serà per 3. El que ha passat és gravíssim. on vius?

X

Xavi

IGD

11 de febrer 2010.15:34h

Respondre

Evidentment que cal un nou POUM Josep. Però no un POUM basat en l’especulació i fet amb prepotència. Creus que escoltarien les al·legacions ? El fet de tenir un govern que no escolta a la gent... Llegir més (demostrat en molts d’altres casos presents i passats) acabarà enfonsant, encara més, la ciutat. Rectificar és de savis, però els de l’Entesa no coneixen la paraula ”rectificació”, ells es creuen perfectes, MAI han dit que s’hagin equivocat.

E

Eduard

Igualada

11 de febrer 2010.15:13h

Respondre

Qui pagarà tot el que ha costat aquest lamentable projecte del POUM ? ... els que sempre paguem la prepotència i ineficiència del govern de la ciutat: els igualadins de peu a qui ningú ens... Llegir més consulta, però sense els diners dels quals alguns polítics (que no saben ni que vol dir empresa privada) passarien gana.

P

Pau

Igualada

11 de febrer 2010.15:05h

Respondre

Tenir un POUM assegura que els edificis no estiguin en ruïnes ? per la simple aprovació d’un POUM s’aixecaran sols ? Un POUM que parla de construir més de 6000 habitatges quan encara en tenim... Llegir més més de 3000 de buits. POUM o especulació ?
La Ronda Sud no té res a veure amb l’ajuntament d’Igualada, fins i tot no passa ni per terme municipal igualadí.

J

Josep

A noticia per dia x2

11 de febrer 2010.14:47h

Respondre

El que no s’aprovi el POUM pot suposar a Igualada estar ancorada a un pla redactat i aprovat fa molts anys, crec que els temps son molt diferents des del pla actual... No aprovar aquest POUM... Llegir més suposara condemnar Igualada a les realitats de l’antic pla... Catalunya avança no fem que Igualada no, prou malament que està, com per permetre’ns aquestes frivolitats. Si algú te alguna cosa a cambiar pot fer-ho presentant alegacions però no tirant-lo enrera, ens anclaria al passat.

Pels amics del REC el que és fa és un PMU el qual tot el que està grafiat no te perque dur-se a terme, simplement és una possible distribució, pot quedar-se tal i com està ara quan s’executi el plà, això ho pactaran els propietaris dels terrenys, amb unes normatives de mínims. Si tant us preocupen certes construccions podeu fer esmenes per ampliar les construccions protegides, el que crec que no es de rebut es no millorar-lo, que és el que es proposa...

Per cert per amb el tema de sabiesa o no sabiesa i ser neci o no...
”Todo hombre es tonto de remate al menos durante cinco minutos al día. La sabiduría consiste en no rebasar el límite.” dit per Elbert Hubbard

E

Eduard

Igualada

11 de febrer 2010.13:39h

Respondre

Fer moltes coses no vol dir fer-les bé. Alguns sembla que tinguin massa presa a ”arregalar” alguns temes.
Aquests que fan tantes obres, també han fet el ”magnífic” pàrquing de... Llegir més l’Hospital, les zones blaves dels voltants de l’Hospital, no canvien les rajoles del Passeig, no eliminen barreres arquitectòniques de carrers tan importants com l’Avda. Barcelona, tenen mig abandonat el Parc de l’Estació Vella, han fet un carril bici al polígon més que perillós, no tapen els pasos de vianants i senyals d’obres quan ja fa més de 4 mesos que han inaugurat les obres, volen impedir el pas al pàrquing públic de davant de l’estadi atlètic si no ets usuari de l’Infinit que gestiona una empresa amiga, etc. Sí, sí, n’han fet moltes de coses. I PIMHA, SIMA, ...
Tonet, passa pel Passeig de les Cabres núm.3 a recollir el sobre.

T

Tonet

Igualada

11 de febrer 2010.12:21h

Respondre

Que bé!, tots contens, ara podrem tenir 30 anys més els edificis en ruïnes sense que se hi pugui fer res, llàstima que s’ha netejat el riu i s’ha fer la ronda sud.

Aquesta es la Igualada que... Llegir més alguns retrògrads volen, i desprès ens queixarem.

L

Lídia M.

Igualada

11 de febrer 2010.12:16h

Respondre

Com a votant d’ICV exigeixo trencar l’Entesa i el pacte amb el PP. Aquest socis ens portaran al desastre. Ho va dir el Baró fa temps i serà realitat. Obriu els ulls siusplau!

M

Montse L.

IGD

11 de febrer 2010.11:54h

Respondre

L’Entesa ha volgut el PP de soci i ara el PP els deixa tirats. No s’ho podien imaginar, que el PP no és un soci de fiar?

R

Ramon

Igualada

11 de febrer 2010.11:08h

Respondre

Els costos d’aquest circ que van muntar PSC, ICV i PP són molt alts. No es pot fer un projecte d’aquest tamany (un POUM!!! que es fa cada 30 anys) amb la prepotència i actitud que s’ha fet. I... Llegir més ara resulta que volien escoltar els veïns!

c

caxa

igualada

11 de febrer 2010.09:29h

Respondre

Que lleig i facil decidir desde el despatx que fas amb la propietat d’un altre sense ni tans sols comentarli.

P

Pep

L'Espelt

11 de febrer 2010.08:51h

Respondre

Noticies de la setmana que ve:
PSC-PSOE: nosaltres tiraríem el POUM endavant, però si el ple municipal el vol retirar no serà culpa de l’Entesa. Haurem perdut el tren.
PP: Gracies a nosaltres... Llegir més el POUM serà el que vol la ciutat, és la nostra responsabilitat.
CiU: Nosaltres sempre ho hem dit que s’havia de retirar.
ERC: La força dels ciutadans. Muntarem una assemblea per decidir.
ICV: Ni mu.
Tots diran que cal consens.
M’agradarà veure com es defineix el CONSENS que cal tenir, de quins grups, entitats, associacions i ciutadans. Per que ja se sap que ningú defineix igual la paraula consens.

E

Ester Vich

Igualada

11 de febrer 2010.08:27h

Respondre

Ens governen uns irresponsables. Ara diuen que ho van aprovar per poder ”escoltar el poble”. Quanta demagògia!!!!!

Que no hi havia un fase de participació ciutadana oberta sobre el POUM el... Llegir més 2008? que no van escoltar llavors? que no van escoltar ERC i CiU, Gremi de Blanquers, UEA, Amics del Rec, etc??

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.