TORNAR
PUBLICITAT

Som-hi insta al govern a que el projecte del carrer Santa Anna inclogui habitatge social

Proposen fer del Rec ”el primer barri verd i sostenible de Catalunya”

politica
Dimecres, 5 febrer 2020. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El que ha estat fins ara un aliat estratègic del govern de Junts en aquests primers compassos de mandat, Igualada Som-hi, ha demanat que es repensi un dels projectes que es vol impulsar al Rec, el parc del carrer Santa Anna.

El grup municipal que reuneix PSC, Comuns i Igualada Oberta afirma que "ens oposem frontalment a la política d'urbanisme del govern de Marc Castells". Ho apunten en relació a la creació d'un parc en una zona de propietat municipal al carrer de Santa Anna, quan també s'està en procés d'un pla urbanístic a la zona. El portaveu d'Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, insta a que "es deixi d'inventar ocurrències urbanístiques al barri del Rec i planifiqui d'una vegada la ciutat amb l'única eina que les ciutats tenen per a fer-ho: el Pla d'Ordenació Urbanística". Els progressistes proposen que en aquest solar "hi hagi habitatge públic, equipaments i serveis" a més d'un corredor verd.

Cuadras creu que la proposta de que fa el govern "hauria de ser fruit d'un procés de planificació i no fruit d'una ocurrència per part de l'alcalde que alhora és el regidor d'Urbanisme. Recordem que fa només quatre anys, Castells plantejava construir  un centre comercial quilòmetre zero en aquest espai. Potser si esperem una mica més, ens presenta una tercera proposta. No pot ser. L'urbanisme d'aquesta ciutat no pot continuar-se gestionant d'aquesta manera. Cal rigorositat, planificació i transparència". 

L'adquisició de les propietats del carrer de Santa Anna per part de l'Ajuntament "són un esforç  econòmic que no es pot llençar. En aquest solar volem que s'hi creï habitatge públic, equipaments i serveis. I si cal fer-hi un corredor verd per a connectar amb el barri, també hi cap. Hi ha espai de sobres. Ens agraden molt els parcs però al carrer de Santa Anna no toca fer-hi un parc perquè el passeig de les Cabres i la plaça de la Creu ja fan que sigui una zona esponjada. El solar propietat de l'Ajuntament és molt gran i pot tenir moltíssimes més possibilitats amb un retorn social a la ciutadania".

Per la seva part, la regidora Montse Montaña demana "quines compensacions de zona verda s'imposaran als propietaris del Rec quan es faci la transformació urbanística si en un solar municipal ja es crea una zona verda important com proposa Castells". Volen que s'esperi a fer la planificació urbanística perquè amb una anàlisi detallat "s'ubiquin les zones verdes on facin falta i planteja com unir els patis del Museu amb la plaça del Doctor Joan Mercader o obrir l'espai buit de davant de Martí Enrich poden fer una gran funció de zona verda sense hipotecar els terrenys municipals del carrer de Santa Anna".

Barri verd

La formació proposa que "el barri del Rec sigui el primer barri 100% sostenible de Catalunya. Amb aquest objectiu treballaríem si estiguéssim al govern i amb aquest objectiu treballarem, també, des de l'oposició perquè aquest és el nostre model de ciutat. És una oportunitat per a posicionar Igualada en la lluita contra l'emergència climática per a ser una ciutat capdavantera en sostenibilitat. El Rec és una oportunitat per a fer-ho". Afegeix Cuadras que "hem estudiat l'exemple de Friburg, a Alemanya, que es defineix com la ciutat ‘més ecològica i sostenible del món'. Imaginem un Rec sigui el nostre Friburg i que sigui un barri que serveixi d'exemple a tot Catalunya". 




0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.