TORNAR

Som-hi vol que "es convoqui una taula de planificació educativa"

El portaveu Jordi Cuadras acusa a Junts i ERC d’emprar les polèmiques a l’Ateneu i les Escolàpies com a arma llancívola

politica
Dimecres, 11 març 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Jordi Cuadras responsabilitza a Junts i ERC i els acusa de "fer partidisme" amb les diferents polèmiques en matèria educativa. Reivindica la tasca de l'Entesa i el Tripartit en matèria educativa a la ciutat, com la "taula de planificació educativa"

PUBLICITAT

Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta) ha emès un comunicat en el que demana a Junts per Catalunya i ERC que "deixin d'utilitzar l'educació per enfrontar-se i llençar-se retrets partidistes". La setmana passada, quan es va confirmar el pas a escola pública de l'Ateneu i es va fer el ple per demanar una línia de secundària de les Escolàpies, les dues forces van protagonitzar una sessió plena de retrets. Ara, el regidor portaveu d'Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, afirma que "no pot ser que ERC utilitzi l'Ateneu per a disparar contra Junts i no pot ser que Junts utilitzi les Escolàpies per a disparar contra ERC. Prou d'aquest espectacle, estem parlant de l'educació dels infants de la ciutat i això mereix molt més respecte".

Cuadras, en una roda de premsa del 2019Segons Cuadras "uns des de l'Ajuntament i els altres des del Departament d'Educació de la Generalitat, tenen a les seves mans fer el que no han fet: tornar convocar la taula de planificació educativa d'Igualada. Quan a l'Ajuntament hi governava l'Entesa i a la Generalitat el tripartit d'esquerres i progressista, es van convocar taules Ajuntament-Generalitat per a planificar l'educació de la ciutat. D'aquí en va sortir la creació de l'escola pública Dolors Martí, l'impuls de la xarxa d'escoles bressol municipals o la creació del nou institut públic Badia i Margarit".

Afegeix que "no van ser bolets, sinó que va ser fruit d'un treball de planificació. Si hi hagués hagut aquest treball de planificació, no ens trobaríem ara amb la polèmica de la falta d'acord Generalitat-Ajuntament en el tema de l'Ateneu o en la falta d'acord pel tema de les Escolàpies. Seguin, parlin i planifiquin. Una planificació que vagi als fonaments amb dades demogràfiques, d'alumnes que arriben a la ciutat i de l'evolució dels diferents barris i districtes. Deixin de fer batalla política amb l'educació i tornin a convocar la taula de planificació educativa d'Igualada".

El grup progressista considera que "més educació pública vol dir més igualtat d'oportunitats i per nosaltres això és motiu de celebració. Celebrem la sisena escola pública, demanem que Generalitat i Ajuntament tanquin un acord el més aviat possible i reclamem començar els tràmits per a que l'escola bressol sigui municipal. Catalunya té les competències en educació i que el govern de la Generalitat només dedica un 3,9% del PIB a educació, quan la Llei d'Educació de Catalunya aprovada pel Parlament obliga a dedicar-hi el 6%. Igualada Som-hi defensem el servei públic d'educació de Catalunya per una educació de qualitat, que vetlli per l'interès general i promogui la diversitat".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.