TORNAR

Els Hostalets queda per als socialistes

El Tribunal Superior de Justícia desestima el darrer recurs d’Esquerra

politica
Divendres, 26 juny 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La batalla electoral per l'alcaldia dels Hostalets de Pierola s'ha decantat pels socialistes després de quatre setmanes de recursos d'Esquerra Republicana. Els dos partits van quedar empatats a 439 vots, però Esquerra reclamava que una de les butlletes favorables al PSC era nul·la (i així havia estat declarada durant tres dies). Al final, es manté el resultat del sorteig, que somreia al PSC

La candidatura dels Socialistes Independents dels Hostalets de Pierola és, definitivament, la guanyadora de les eleccions municipals. Un mes després de les eleccions el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat el recurs electoral que el candidat republicà, Jordi Calpe, havia presentat. El darrer dels diversos que la candidatura d'ERC ha interposat després que la Junta Electoral validés, al cap de tres dies de les eleccions, una butlleta mig estripada d'un vot a Daniel Vendrell, el cap de llista socialista. El sobre tenia també una tarja censal que va ser destruïda per la mesa. Els tres integrants de la mesa van dictaminar que era vot nul, però els socialistes van fer un recurs. El dimecres 27 es validava el vot i es procedia al sorteig del cinquè regidor, davant l'empat a 439 entre PSC i ERC. 

Via lliure a Daniel Vendrell per reeditar l'alcaldiaDaniel Vendrell, fruit d'aquell sorteig, malgrat els recursos que ha fet Esquerra, serà ara l'alcalde hostaletenc i serà investit amb tota probabilitat el dia 3 de juliol. Serà el seu segon mandat, després de guanyar ja el 2011. Encara que republicans i socialistes es van reunir les darreres setmanes davant la igualtat en vots, no s'ha pogut arribar a un enteniment per repartir-se el govern. Calpe havia posat com a exigències la supressió de càrrecs de confiança.

Amb la dels Hostalets, els socialistes tindran quatre alcaldies aquest mandat a la comarca, dues més que l'anterior. El 2016, quan es produeixi el relleu a Vallbona d'Anoia, el PSC sumarà la seva cinquena batllia.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.