TORNAR

ICV-EUiA pregunta al Govern sobre els deutes de l’Institut Català de les Dones amb les entitats

Des del partit a l'Anoia es denuncia un retard en el pagament de subvencions

politica
Divendres, 31 maig 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
A petició de les prepresentants comarcals del partit, el grup parlamentari d’ICV-EUiA, i en concret la diputada Marta Ribas  ha traslladat recentment al Govern de la Generalitat la pregunta sobre “Quin és el deute de la Generalitat amb les entitats de dones i feministes pel que fa als pagaments de subvencions i convenis de l’any 2011?”. Denuncien retard en el pagament i incertesa en la convocatòria de nous ajuts.

Coral Vázquez i Maribel Nogué, representants de la coalició ICV-EUiA a l'Anoia, amb la diputada Marta Ribas

El passat divendres 17 de maig amb motiu de la visita dels parlamentaris d’ICV-EUiA a l’Anoia, Marta Ribas diputada del grup i Presidenta de la Comissió d’Igualtat del Parlament, va trobar-se amb militants d’ICV i d’EUiA de la comarca.

Responsables comarcals de la formació política van traslladar el malestar de les entitats de dones dels municipis de l’Anoia amb l’Institut Català de les dones, pel retard en el pagament de les subvencions atorgades en 2011 i 2012 (ajuts atorgats al seu dia i justificades les despeses corresponents en l’exercici reglamentari), així com la incertesa de convocatòria de nous ajuts per al 2013.

En aquest sentit, des del grup parlamentari d’ICV-EUiA, la pròpia diputada Marta Ribas va traslladar recentment al Govern la pregunta sobre “Quin és el deute de la Generalitat amb les entitats de dones i feministes pel que fa als pagaments de subvencions i convenis de l’any 2011?”. En la petició escrita també es requereix al Govern “informació amb el detall de les entitats que se’ls hi deu i els imports. Quin és el calendari de previsió de pagament d’aquests deutes?” així com si “Té previst la Generalitat obrir convocatòria de subvencions per a entitats de dones i feministes per l’any 2013? Quan?”.

La coalició denuncia que mentre el govern de la Generalitat diu que no hi ha diners, si que té diners per pagar a les grans concessionàries d’autopistes com Abertis amb imports milionaris, però no per respondre als pagaments de 500€ o 1000€ que és el import mitjà de subvencions a les associacions de dones, provocant l’ofegament econòmic i amenaçant la sostenibilitat d’aquestes entitats imprescindibles en els territoris pel seu treball en favor dels drets de les dones.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.