TORNAR

ICV, PP i PSC qualifiquen de partidista i de contrapoder l'elecció de Castells

Marc Castells és el nou president del Consell Comarcal

politica
Dimecres, 4 novembre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La polèmica estava servida i els tres grups a l'oposició han qüestionat i criticat a consciència el relleu de Xavier Boquete per Marc Castells. Tots tres grups han coincidit a qualificar l'elecció de Castells al capdavant del Consell Comarcal com una instrumentalització de l'ens amb finalitats partidistes. PSC i ICV han lamentat que el canvi sigui per donar visibilitat al cap de l'oposició de l'ajuntament d'Igualada. Castells ha passat per alt les crítiques recordant la importància de l'oposició constructiva.

Jordi Mercader fent el recompte

Marc castells és el nou president del Consell Comarcal

L'elecció estava prevista, el grup d'ERC, governar en coalició amb CiU ja havia deixat clar que votarien al candidat de CiU, ICV ha votat en blanc, Joan Agramunt, del PP, s'ha votat a ell mateix com a únic representant popular, i el PSC ha donat els 12 vots a Romà Casanovas. Tot sobre el previst.

Es preveien també les crítiques dels membres de l'oposició, però aquests, sobretot ICV i PSC s'hi han recreat. Tant en el torn d'intervenció prèvia a l'elecció com just després de la votació, tots ters grups han mantingut el discurs. Han lamentat que l'elecció es fes tan 'precipitadament, sense haver-hi hagut temps de fer reunió de junta de portaveus'. Eusebi Alonso (ICV) i Romà Casanovas (PSC) han exposat la lectura partidista i de contrapoder que al seu entendre té aquesta elecció, amb la qual 'l'únic que es pretén és promocionar a Marc Castells com a figura política per Igualada, no comarcal, al marge del Consell, instrumentalitzant l'ens'. El portaveu del PSC ha insistit que el govern actual del Consell és un govern d'oposició, ja que 'tots els representants són polítics a l'oposició dels seus municipis' afegint que no té experiència de govern.

Alonso ha reiterat els seus dubtes sobre cap on aniran els interessos de l'actual president i Casanovas ha insistit que aquesta elecció és fruit d'un pacte 'negat reiteradament des de CiU', on Agramunt ha afegit 'que s'ha posat en evidència per les contradiccions internes i el creuament de declaracions entre Guixà i Jorba'.

El grup de CiU i el d'ERC han sortit a la defensa del seu representant, dissipant dubtes estranys sobre la candidatura abans i tot que els grups a l'oposició els posessin sobre la taula. Joan Torras (ERC) ha defensat a Castells reiterant-li el suport de la coalició.

Per la seva banda, Marc Castells, en el seu primer discurs com a president del Consell Comarcal ha agraït la lleialtat a la institució que malgrat les crítiques anunciades, tenen els grups del PP, ICV i PP, recordant-los la importància de l'oposició constructiva. Castells ha tingut unes paraules de reconeixement també per a Xavier Boquete i ha insistit en el paper dels polítics i la necessitat de recuperar la confiança dels ciutadans amb la política. Castells també ha reiterat que el Consell Comarcal ha estat massa 'discret' i que cal 'donar a conèixer la tasca de conselleres i consellers'.


11 Comentaris

M

Marcel

Igualada

4 de novembre 2009.19:29h

Respondre

Reitero la pregunta de l’Angels... Quin és el paper, funció, responsabilitat i/o competències del Consell Comarcal?
Segons tinc entés els consellers amb plena dedicació tenen bons sous, els... Llegir més altres cobren per cada reunió que assisteixen, etc... Però quina feina fan? Què passaria si no existissin?

El Sr. Castells és un cadell de CiU, que feia anys que s’arrossegava pel Consell Comarcal abans de que CiU el presentés d’alcaldable...

El més trist de tot, és que tot i que la jugada sigui per rellançar-lo per les properes eleccions, la cosa els hi acabi funcionant... ja que quina és l’alternativa a Igualada? Hi ha algun polític amb cara i ulls amb prou ganes de treure aquesta ciutat (i Comarca) de l’eterna letàrgia? Ni els uns ni els altres!

P

Pere

4 de novembre 2009.19:27h

Respondre

ERC-Igualada no aixecarà mai el cap`. Jo interpreto que promociona el candidat de CiU al Consell Comarcal només per anar a la contra de l’Entesa que governa Igualada, però que s’estarà a... Llegir més l’oposició municipal igualadina in secula seculorum. ¿Algú més ho veu així?

m

marc

igd

4 de novembre 2009.19:14h

Respondre

Càrrecs de l’esposa del Sr. José Montilla, Sra. Anna Hernandez:

Regidora d’Urbanisme de L’Ajuntament de Sant Just Desvern. 1ª Tinent d’Alcalde de L’Ajuntament de Sant Just Desvern.... Llegir més Presidenta de PROMUSA. Presidenta de PROECSA. Gerent del Consorci de la Colonia Güell. Consellera del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat de la Diputació de Barcelona. Consellera Tunel del Cadí. Consellera Comissió Catalana Trànsit i Seguretat Viària. Consellera de Foment de Ciutat Vella de la Diputació de Barcelona. Consellera del Barri de la Mina. Delegada de L’Area d’Infraestructures, Urbanisme i Habitatge de la Diputació de Barcelona. Consellera de La Caixa. Consellera del Consell Comarcal del Baix Llobregat. Vocal del Consorci Sanitari Integral. Vocal de la Fundació Caviga. Consellera de L’Area de Salut de L’Area Metropolitana de Barcelona.

R

Ramon

Igualada

4 de novembre 2009.19:02h

Respondre

Potser o sap mes del que et penses Pere i precisament per això l’hi dona suport, ja que ERC + CiU pot sumar 11 i aconseguir l’Alcaldia

P

Pere

4 de novembre 2009.17:33h

Respondre

¿Ja sap ERC-Igualada que està donant suport i promovent la popularitat d’un futur alcaldable que competirà amb el Torras per a l’alcaldia d’Igualada? Em sembla que no.

A

Angels

Òdena

4 de novembre 2009.12:25h

Respondre

Algú em pot dir quines competencies te el consell comarcal i quines funcions fan els politics.
M’han dit que hi ha un grapat de vice presidents i consellers amb dedicació i que cobren molts... Llegir més diners.
I per ultim aquestos plens per canviar de president, ens costen diners als ciutadans ?

C

Climent

Montbui

4 de novembre 2009.12:09h

Respondre

Enhorabona Marc.
Les intervencions de l’oposició varen estar poc oportunes.
El canvi de president era un fet conegut (encara que algún opositor no ho volgués reconeixer) i sense sorpreses.
No... Llegir més es pot aprofitar un acte com el d’ahir per repetir una vegada i una altre el discurs de la negativitat, de la crìtica inutil.
Ahir la oposició va pendre una oportunitat de fer un discurs en positiu, de centrar les intervencions en l’esperança de que es possible millorar, que es moment de sumar-se als que ostenten les responsabilitats, per ajudar a sortir del pou en que estem tots ficats.
No es pot abusar de tenir un microfon a la ma per sembrar, desconfiança, despit (enveja?) cap al flamant president.
A la comarca necessitem politics amb ganes de treballar amb esperit de servei a tots, deixant d’una puyetera vegada els colors dels partits a casa.
Els que no responguin a aquest perfil, si us plau, plegeu d’una vegada.

c

c.m

igualada

4 de novembre 2009.11:59h

Respondre

Home, que els socialistes parlin ara de ”contrapoder” es com a mínim de poca vergonyes... O ja no se’n recorden del paper de la Diputació -que s’havien de suprimir!- com a ”contrapoder”... Llegir més poderossísim de la Generalitat de Pujol?... Una institució presidencialista i que també hauria de ser objecte d’investigació.

J

Jordi Ferrer

Barcelona

4 de novembre 2009.10:54h

Respondre

Els socialistes governen a Madrid, a la Generalitat, a la Diputació de Barcelona, a l’ajuntament d’Igualada i a la major part d’ajuntaments de l’Anoia...... i quan veuen que no poden... Llegir més governar el Consell Comarcal, tenen la barra de dir que serà un ”contrapoder” o un govern d’oposició. Quina barra!

El Marc fa molts anys que treballa al Consell, i per tant no li falta experiència. Deixeu-lo treballar i farà callar aquestes crítiques.

A

Antoni

Igualada

4 de novembre 2009.08:31h

Respondre

Enhorabona, Marc! Deixa’ls que cridin, i també els has de saber comprendre. A vegades quan no s’acaba de dormir bé o tranquil, és normal que a les vuit del vespre la gent deixi anar... Llegir més exabruptes. Són coses del cansament.

J

Jordi

Igualada

4 de novembre 2009.07:48h

Respondre

Felicitats Marc!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.