TORNAR
PUBLICITAT

IGDecidim, neix una plataforma per organitzar la consulta sobre la independència

'No farem campanya ni pel SÍ ni pel NO'

politica
Dijous, 24 setembre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La iniciativa popular d'Arenys de Munt va despertar consciències en molts municipis catalans; també a la comarca, on alguns ja s'han postulat partidaris de convocar una consulta. En altres s'està fent feina. A Igualada s'està constituint IGDecidim, un grup de persones i entitats amb la mateixa inquietud i la voluntat de portar a terme aquesta iniciativa a Igualada i ajudar als altres municipis anoiencs que ho requereixin, tot i la decisió del ple. Sota l'aixopluc d'Òmnium Cultural i en coordinació amb altres plataformes nacionalistes treballen en ferm per tal de tenir-ho tot enllestit pel 13 de desembre, data que s'ha escollit per fer la consulta en diversos municipis a la vegada.

Les urnes i les butlletes a Arenys de Munt

Sí o No a la independència

Arenys, el precedent

Diverses persones i entitats d'Igualada i comarca que van seguir de prop el procés de la consulta d'Arenys, amb la mateixa inquietud nacionalista han començat a treballar. Coordinats amb diverses plataformes nacionalistes com la Plataforma pel Dret de Decidir o la Comissió Organitzadora de la Consulta a Arenys, aviat començaran a buscar adhesions entre els ciutadans i les entitats de la ciutat, amb la mirada posada en el 13 de desembre, data en la qual està previst que diversos municipis duguin a terme la consulta popular.

IGDecidim i la comarca

El grup ha decidit aixoplugar-se sota el paraigües d'Òmnium Cultural, qui a nivell nacional ja acull, a nivell legal i formal, altres plataformes i entitats que tenen la mateixa finalitat en els seus respectius municipis. Des de l'incipient IGDecidim expliquen que ja s'han anat reunint i han creat uns grups de treball per buscar adhesions, buscar voluntaris, la logística i l'a informàtica, una comissió de seguiment del procés... de manera voluntària i sense cap estendard polític.

Els portaveus de la 'plataforma' asseguren que 'és una organització de persones i entitats, completament apolítica en el sentit dels partits; és una plataforma ciutadana, plural i oberta, sense cap sigla, i volem aglutinar elm màxim d'adhesions, sigui quin sigui el color polític, l'origen o l'edat'. En aquest sentit han afegit que a l'hora de buscar adhesions es fixaran especialment en els joves, un puntal fort de la consulta d'Arenys, i també en els immigrants empadronats i arrelats al territori.

'No farem campanya ni pel SÍ ni pel NO'

IGDecidim reitera la importància que la ciutadania entengui que no hi ha color darrere aquesta plataforma, ni la intenció d'apostar per cap resultat concret. 'No farem campanya ni pel SÍ ni pel NO' reiteren, ja que el que defensa aquesta plataforma és el dret a decidir sobre la realitat i el futur del país. No es tracta d'una campanya per aconseguir el vot afirmatiu, sinó per aconseguir el màxim d'adhesions possibles i que siguin els ciutadans els que decideixin. En aquest sentit els portaveus han lamentat que el debat que hi va haver en el darrer ple, on es va presentar una moció del grup d'ERC, la discussió 'es centrés en el fet de ser independentista o federalista i no en el fons de la moció que era la defensa del dret a decidir'.

13 de desembre

Després de diversos debats i sobretot arran de la trobada amb algunes de les plataformes que s'han començat a moure, s'ha cregut convenient que aquest procés fos unitari, que els municipis vagin alhora i aconseguir així més presència i més força. En aquest sentit s'ha escollit el 13 de desembre com a data perquè el màxim de municipis interessats, i que puguin a nivell organitzatiu, facin la consulta. IGDecidim així ho preveu.


25 Comentaris

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

29 de setembre 2009.16:57h

Respondre

Sorry,
El comentari: www.igualadi.com/2009/07/criteris-de-seleccio-de-personal-de.html

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

29 de setembre 2009.16:53h

Respondre

Lola,
A vegades et veig molt més pragmàtica i realista que jo, els teus termes son quasi mèdics i uses el bisturí lingüístic com un cirurgià.
En el fons estic d’acord amb tu que potser el... Llegir més resultat no serà l’espera’t i porti més inconvenients que avantatges, al muntar mini referèndums d’aquesta manera. Els enemics son molts i es mouen d’e seguida que senten soroll, d’altra banda tal vegada les consultes aixequin la moral de certes persones que veuen que es fa quelcom, encara que vingui de la societat civil i una cosa mogui l’altre. Vaig veure per la televisió una iaia que deia que aquesta votació era l’última que faria abans de morir i certament em va colpir. No podem matar la il·lusió pel simple fet de ser pragmàtics i fins aquí només hem parlat del fet de votar i no podem oblidar el dret de fer-ho, que és el mes important, pots considerar si es útil o no, però no pots obviar que tenen aquest dret, que alguns socialistes i els seus adlàters del PP a l’hora de defensar unitats Nacionals que no venen a compte, diuen que es il·legal. Si ho fos ja haurien prohibit el d’Arenys cosa que no van poder fer, per tant Socialistes i peperos, menys amenaces i més democràcia, que la Carta Magna Europea ens permet fer tots els referèndums que vulguem, sense que l’Estat Espanyol ens ho pugui prohibir, doncs es da rang superior a la constitució Espanyola.
Respecte l’associació de veïns del Barri de Montserrat (tots els meus respectes per la gent del Barri), només puc dir que els music pagats i aquests ho són, toquen les cançons que els hi mana l’amo, sinó no cobren, per tant ni cas. D’altra banda se’ls hi pot preguntar quants dels nous vinguts, magrebins i subsaharians que ocupen una bona part del barri, tenen entre els seus associats i des de quan de temps no han fet eleccions per la presidència, vocalíes i secretaria d’aquesta associació, que vol ser tan democràtica. A vegades que per poder parlar, s’ha de començar a donar exemple des de casa.
Us adjunto una picabaralla que vaig tenir amb el president de l’esmentada associació perquè veieu com les gasten.
Molt cordialment.
Josep M.

L

Lluis

Sta. Margarida de Montbui

28 de setembre 2009.18:16h

Respondre

I doncs, a que esperem? Tots a adherir-nos a la plataforma!!!

E

Eduard

Igualada

27 de setembre 2009.20:37h

Respondre

Sí Joan, les actuacions de certa persona em recorden temps, per sort, passats.

J

Joan

Anoia

27 de setembre 2009.09:15h

Respondre

Lo del barri de Montserrat és lógic. Cal recordar la polèmica de les zones blaves, l’empresa que les gestiona, qui hi treballa i com va aconsseguir el lloc.

Cal recordar, també, que aquesta... Llegir més persona va amenaçar en posar el barri en contra de qui s’oposés a l’Entesa.

Els favors s’han de tornar.

E

Eduard

Igualada

26 de setembre 2009.17:26h

Respondre

Si el barri de Montserrat es vol independitzar de la resta d’Igualada (com amenaça la comissió de veïns del barri en una carta al periòdic l’Enllaç del dia 24/09/09) que ho faci; potser,... Llegir més fins i tot, ens farien un favor.

R

Ricard

La Pobla de Claramunt

26 de setembre 2009.16:44h

Respondre

Tremenda la cacicada antidemocràtica que han dut a terme a Igualada el PscOE-PP-ICV,evitant que el poble pugui utilitzar el principi bàsic de la democràcia,la seva veu a través del... Llegir més vot.Igualadins,aneu prenent nota de qui us mana...

R

Robert

SM de Montbui

26 de setembre 2009.14:39h

Respondre

Crec que l’Ester fa referència al barri de Montserrat, que ha escrit una carta contra la consulta...

a

agusti

igualada

25 de setembre 2009.19:24h

Respondre

Marc. Paradigma d’independestista el gran Josep pla.

m

marc

25 de setembre 2009.18:35h

Respondre

Un unionista, si és demòcrata, no té cap inconvenient en fer una consulta, encara que no combregui amb l’independentisme. El problema dels unionistes del psoE, com l’alcalde de la nostra... Llegir més ciutat, és que no volen la democràcia ni la llibertat per por que les tesis independentistes guanyin. El pscpsoE és en conseqüencia un partit autoritari i reaccionari en allò que no li agrada. Un no pot ser democrata si sols ho és quan li convé. El centre i el seny estàn amb els independentistes, no amb els radicals unionistes.

M

Marta

igualada

25 de setembre 2009.17:38h

Respondre

Ni un sol vot més pel PSC=PSOE ANTIDEMOCRÀTIC que no vol que la ciutadania decideixi el seu futur. Ni un sol més. A la meva família, des dels avis als néts, ja no us tornarà a votar NINGÚ.

J

Joan V.

Igualada

25 de setembre 2009.16:48h

Respondre

Hola Ester V, i per descomptat a tota la resta

Pots donar més dades d’això que utilitzen algunes associacions de veïns?

En conec una de ben aprop, així com els veïnatge. No crec que si... Llegir més l’associació fes campanya, canviaria gaires mentalitats. Els que per convicció o edat els fa por ”un canvi tan radical” com pot ser el SI, votaran que NO o no hi aniran (ho poso en futur i no en condicional perquè la consulta es farà).

A la majoria de nous immigrants ”ni els va ni els ve”, i si pensem en determinats barris amb majoria de ”vells immigrants”, doncs potser ens trobarem gent com aquella noia de Logronyo que a Arenys deia que estava a favor del SÍ, però molts d’ells son i seran espanyols encara que, quan vagin a veure la família al poble, vegin allà tenen uns avantatges pagats amb els impostos d’aquí.

Finalment, als que per mots motius tenen clar el SÍ, ja els poden venir amb contes a la vora del foc, que en tenen unes ganes que ja s’estan votant a sobre.

Per cert, tots aquells que opinin que s’ha de votar que NO, que hi vagin també, la societat ja està polaritzada i ningú no ha de tenir por d’expressar lliurement la seva opinió, i menys en votacions secretes.

m

marc

igd

25 de setembre 2009.01:55h

Respondre

Els nacionalistes espanyols de l’Entesa comencen a tenir por.
Com deia el gran Josep Pla: ”res s’assembla més a un espanyol de dretes (PP) que un espanyol d’esquerres (PSOE-PSC, ICV)”.

D

Dolors

25 de setembre 2009.01:34h

Respondre

PSC i IC-V la vostra ”democràcia” està podrida per què negueu el dret a l’autodeterminació, a la democràcia participativa, a escoltar l’opinió de les ciutadanes...

endavant amb les... Llegir més consultes!
Encara que sigui un acte simbòlic, els simbols són importants i ens els hem de fabricar nosaltres

E

Ester V

Igualada

24 de setembre 2009.23:47h

Respondre

Els socialistes a Igualada ja han engegat la campanya contra la consulta. Tenen POR a escoltar els ciutadans i comencen a BOICOTEJAR la consulta utilitzant alguna associació de veïns.

J

Jep

Igualada

24 de setembre 2009.23:37h

Respondre

jo votaré. endavant amb la consulta. ara és la nostra.

S

Sergi

Igualada

24 de setembre 2009.22:50h

Respondre

No ens podem conformar amb al caràcter simbòlic del resultats d’aquestes consultes. El sentiment de sobirania que se’n deriva, s’ha de traslladar políticament al Parlament de Catalunya, per... Llegir més aquest motiu necessitem que hi hagi un moviment social transversal que reagrupi aquest sentiment nacional i totes les sensibilitats que participen en aquestes mobilitzacions socials, per tal de presentar una alternativa política inequívocament independentista, que tingui com a prioritat la independència de Catalunya, no com a objectiu final, sinó com a eina per aconseguir un major progrés i benestar social. El nostre país reclama un nou partit que suposi una veritable alternativa, seriosa, madura, responsable i democràtica que defensi obertament i sense complexes la independència de Catalunya i les nostres aspiracions d’esdevenir un Estat propi en una Europa lliure. Ens han decebut masses vegades i necessitem una nova il•lusió per creure que la independència del nostre país no és una utopia i que només depèn de la voluntat de la majoria dels catalans. L’esperit d’Arenys no pot quedar en no res. Només en depèn de nosaltres.

L

Lola

Igualada

24 de setembre 2009.21:59h

Respondre

Peret, tenim un concepte diferent sobre que és la democràcia.

p

peret

24 de setembre 2009.17:58h

Respondre

Lola: Què vol dir sense defensa de totes les opcions quan parles d’Arenys? com si l’Unionisme no portés molts anys podent-se defensar. Lo de república bananera ho hauràs d’explicar... Llegir més millor. Que hagi sortit un tan alt percentatge de sís havent participat tanta gent, simplement suggereix de que en som molts més dels que ells volen i diuen.

J

Jordi

24 de setembre 2009.16:55h

Respondre

El grup del Facebook ’Volem una consulta sobre la independència a Igualada’ està a punt d’arribar a les 700 adhesions! www.facebook.com/home.php#/group.php?gid=273569075710

i

ignasi vich

igualada

24 de setembre 2009.15:24h

Respondre

Si us puc ajudar, teniu el meu correu

endavant!!

m

marc

igd

24 de setembre 2009.13:01h

Respondre

Visca la democràcia participativa (encara que a alguns no els hi agradi gaire) i visca la terra. Ho sento pels nacionalistes espanyols de l’Entesa i el PP.

L

Lola

Igualada

24 de setembre 2009.12:42h

Respondre

Referendum vacuna.

Aquests ”referendums” venen a actuar com una vacuna. S’inocul.la un virus ”capat” per que el cos fabriqui anticossos i eviti l’infecció pels virus potents.

Amb... Llegir més aquestes paxangues, quedem cofois tots plegats, però, alertem el ”sistema immunitari” (estat, centralisme...) per que fabriqui ”anticossos” (lleis, forts corrents d’opinió, boicots...) contra el dret a decidir real.

Fins i tot, són antidemocràtics, de republica bananera (95% a favor, vot als 16 anys, cens imaginari, sense defensa de totes les opcions, etc.)

Catalunya no es mereix això.

A

Anna

24 de setembre 2009.11:44h

Respondre

Jo votaré!

d

daniel luco

igualada

24 de setembre 2009.11:23h

Respondre

Tant de bo puguem anar a votar ben aviat un referèndum proclamat pel parlament de Catalunya sobre la independència, a vegades encara miro per casa un llibre que em devia comprar els anys 80 que... Llegir més deia: serà l’any 1992 l’any de la independència de catalunya?

quina barra han tingut tots aquests anys els que ens manen i ens han manat....

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.