TORNAR

Igualada acull l’assemblea del Fòrum de Joves Electes de l’Associació Catalana de Municipis

David Font, alcalde de Gironella, escollit nou president en una trobada que ha reunit més de cinquanta regidors i consellers de menys de 35 anys arribats d’arreu de Catalunya

politica
Dimarts, 14 febrer 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’edifici Ig-nova d’Igualada va acollir el passat divendres 10 de febrer, l’assemblea del Fòrum de Joves Electes de l’Associació Catalana de Municipis (ACM). Hi van assistir una cinquantena de regidors i consellers que pertanyen a ens locals o comarcals associats, tots ells menors de trenta-cinc anys. El republicà Joan Requesens, regidor de Joventut i Cooperació, va representar l’Ajuntament d’Igualada.

Durant la trobada es va escollir el nou president i es van aprovar els nous estatuts i el canvi de nom del fòrum, que fins ara s’anomenava Fòrum de Joves Regidors. Així doncs, David Font, alcalde de Gironella, substitueix en el càrrec Miquel Buch, que ara mateix presideix l’ACM.

Font va presentar un equip de catorze persones per a la junta directiva, amb regidors de diferents parts del país i amb diferent representativitat política. El nou president del Fòrum ha marcat una sèrie d’objectius, entre els quals hi ha l’ajuda a la disminució de la taxa d’atur juvenil amb recursos formatius i seminaris per a joves electes.

La inauguració de l’acte va anar a càrrec del l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i el Secretari General de L’ACM, Marc Pifarré. La clausura la van fer Miquel Buch i Antoni Reig, director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya. Marc Castells va expressar la seva satisfacció perquè l’acte s’hagués pogut dur a terme a Igualada, una ciutat de la qual en va recordar el seu esperit emprenedor i el seu passat industrial. Marc Pifarré, de la seva banda, va parlar de la situació de privilegi que viu l’organisme, on quaranta de quaranta-un consells comarcals, les quatre diputacions i dinou de cada vint municipis en són membres.

Durant l’acte, a més, el director d’Estratègia Local i consultor especialitzat en estratègia, gestió, sistemes d’informació i estudis d’opinió, Jordi Oliveres, va fer una ponència centrada en les capacitats de lideratge.

Al Fòrum hi van assistir, entre altres, joves regidors de municipis com Cabrils, Berga, Arbúcies, Arnés, Martorell, Malgrat de Mar, Cardona, Barcelona, el Masnou, Sant Pol de Mar, Sant Joan Despí, Sant Esteve Ses Rovires, La Seu d’Urgell, Rubí, Alcarràs, Seva, Orís o Argentona.

L’objectiu del Fòrum de Joves Electes va ser la representació dels interessos dels joves regidors i consellers davant d’altres instàncies polítiques i administratives. S’encarrega també de fomentar i elaborar estudis sobre temes relacionats amb les preocupacions dels joves electes i la política juvenil.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.