TORNAR

Igualada és exemple de bones pràctiques a Madrid pel nou carril bici

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha explicat els projectes del nou carri bici, l’Anella Verda, la Via Blava i la recuperació d’aigua freàtica, convidat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP)

politica
Dimarts, 26 setembre 2023. 10:55. Redacció AnoiaDiari.
PUBLICITAT

Marc Castells, l'alcalde d'Igualada, ha sigut convidat al XIII Ple anual de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) per explicar el nou carril bici que sestà construint i que unirà la Plaça Castells i la zona esportiva de Les Comes, com a exemple de bones pràctiques i d'hàbits saludables a les ciutats. El ple s'ha celebrat al Palau de congressos IFEMA de Madrid.

Castells ha explicat els projectes d'entorn i vida saludable que ha implementat a Igualada, com són l'Anella Verda, el projecte de la Via Blava i el nou carril bici d'Igualada, que travessarà i unirà la ciutat de sud a nord, amb una llargada de 2,5 quilòmetres. Aquesta darrera obra, que ampliarà els carrils bici a la ciutat, connectarà 5 zones escolars, 2 zones comercials, 1 zona industrial i 1 zona esportiva, i està subvencionada amb 700.000,00 euros en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea – Next Generation EU.

L'alcalde ha defensat la necessitat de tenir ciutats amb hàbits de vida saludable i un "és tenir una mobilitat sostenible, com la que afavorirà el nou carril bici" però també ho són "els 14 quilòmetres d'Anella Verda que voregen la nostra ciutat i en els quals circulen a peu o en bicicleta diàriament un gran nombre de ciutadans".

També ampliar les zones verdes de la ciutat ha estat un dels eixos per a millorar la qualitat de vida dels ciutadans i en aquest sentit "disposem de 928.000 m2 de zones verdes, que tenen el Parc Central com a gran espai, amb 42.000 m2".

L'aigua és un altre dels eixos que Castells ha valorat: "Som una ciutat responsable amb els recursos hídrics amb diferents projectes com la nova connexió amb l'embassament de la Llosa del Cavall, que assegura l'aigua de boca i evita extreure tanta aigua d'un aqüífer; l'estalvi d'aigua per "telegestió" del rec de les zones verdes o un nou pla freàtic que recuperarà aigües freàtiques per a regar i netejar".

En darrer lloc, l'alcalde d'Igualada ha explicat el projecte Via Blava "que connectarà la ciutat amb el mar, amb una via de 65 quilòmetres que transcorrerà i unirà 16 municipis".

Castells, acompanyat del regidor de Mobilitat, Miquel Vives, ha participat en l'acte convidat per la FEMP a l'Espai de Bones Pràctiques, on ha compartit escenari amb alcaldes i representants d'altres municipis de l'Estat espanyol com Las Rozas, Alcorcón, Còrdova o Saragossa.


2 Comentaris

E

Eduard Ruiz

Igualada

28 de setembre 2023.08:55h

Respondre

Segurament que les conclusions serien mol diferents si l’àmbit d’estudi fos comarcal, a on els indicadors de competitivitat de L’ANOIA no son tant optimistes, o la CONCA D’ÒDENA,... Llegir més a on les rendes més baixes per habitant es concentren en el pobles de l’entorn d’Igualada.

El que per a mi no hi ha dubte és que: LA INDÚSTRIA REDUEIX LA DESIGUALTAT,

i que cal remuntar el DECLIVE INDUSTRIAL, llevat de honroses excepcions, d’IGUALADA en particular, la denominada “Detroit catalana”.

I un dels instrument és POUM (Pla d’Ordenació Urbana Municipal) d’Igualada.

L’actual POUM de Igualada data dels 1986 (més de 37 anys !!!), i des de llavors han canviat molt les circumstàcies econòmique i socials. Només cal donar-se un volt pel Rec i altres carrers amb edificis d’antigues fàbriques avui en desús.

Tindria de ser un instrument, per remuntar el DECLIVI INDUSTRIAL de l’Anoia, amb una indústria innovadora, eficient, sostenible, creadora de ocupació de qualitat. en benefici de la gran majoria de la població (particularment el més vulnerables social i econòmicament.

Tant debò les diferents formacions i grups polítics, govern i oposició, siguin capaços de practicar el DIÀLEG, PACTE i CONSENS en temes tant cabdals, pel present i futur.

Masa demanar, somiar ?. S’ha incia un nou cicle de 4 anys, i els mesos corren. Veurem el balanç que resulta ....

E

Eduard Ruiz

Igualada

27 de setembre 2023.09:08h

Respondre

I de l’APROVACIÓ de un nou POUM (Pla d’Ordenació Urbana Municipal) d’Igualada, QUÈ ??

Recordem que el POUM és l’instrument de planejament urbanístic bàsic per a l’ordenació... Llegir més integral del integral del territori d’un o diversos municipis comprèn necessàriament:

1. La classificació del sòl que vincula tot el del territori planejat amb un destí urbanístic bàsic així com amb el corresponent règim jurídic.

2. La definició dels elements fonamentals de l’estructura general de l’ordenació urbanística del territori planejat, és a dir les vies de comunicació principals, ús residencial o d’activitat econòmica, els equipaments i serveis comunitaris més rellevants i les zones verdes o lliures, etc.

3. La fixació del programa per al desenvolupament i execució de les corresponents previsions, així com el període mínim de vigència del mateix pla.


L’actual POUM d’Igualada data dels 1986 (més de 37 anys !!!), i des de llavors han canviat molt les circumstàcies econòmique i socials. Només cal donar-se un volt pel Rec i altres carrers amb edificis d’antigues fàbriques avui en desús.

Tindria de ser un instrument, per remuntar el DECLIVI INDUSTRIAL de l’Anoia, amb una indústria innovadora, eficient, sostenible, creadora de ocupació de qualitat. en benefici de la gran majoria de la població (particularment el més vulnerables social i econòmicament.

Tant debò les diferents formacions i grups polítics, govern i oposició, siguin capaços de practicar el DIÀLEG, PACTE i CONSENS en temes tant cabdals, pel present i futur.

Masa demanar, somiar ?. S’ha incia un nou cicle de 4 anys, i els mesos corren. Veurem el balanç que resulta ....

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.