TORNAR

Igualada Som-hi afirma que "és una decepció la manca de mesures socials" de la visita de Torra

La coalició demana la creació d’una tarja per comprar al comerç local amb descomptes

politica
Divendres, 29 maig 2020. 14:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El partit que agrupa PSC, Comuns i Igualada Oberta mostra la seva "decepció" per les mesures anunciades per la màxima autoritat del país en la seva visita a la Conca d'Òdena. Reivindiquen el seu pla amb 35 mesures.

La formació creada fa un any i mig per a les eleccions municipals critica que "el President de la Generalitat, Quim Torra, no ha anunciat absolutament cap mesura social en la seva visita a Igualada." Afegeixen que "no entenem que Marc Castells no hagi reclamat una aposta social al president ni que aquest hagi proposat mesures socials que es necessiten amb urgència a Igualada i la Conca."

El portaveu, Jordi Cuadras, afirma que "hem vist amb decepció la visita de Torra per la falta de mesures socials i per la inconcreció dels anuncis fets. La situació és prou greu i preocupant com per ser molt més seriosos a l'hora de fer anuncis. No es pot donar l'esquena als problemes socials que hi ha ni als que hi haurà. Tenim moltes dades preocupants i un exemple que demostra el moment preocupant que vivim és que s'han doblat els usuaris del banc de d'aliments d'Igualada. Estem veient només la punta de l'iceberg de la situació social greu que viuen moltes famílies i cal una aposta urgent i això hem de reclamar, com a ciutat, a Quim Torra i a totes les administracions superiors."

Segons Cuadras "fa setmanes que alertem que calen mesures de xoc socials i modificar el Pressupost de l'Ajuntament per donar-hi resposta. L'estiu és aquí i cal plantejar una agenda d'estiu ambiciosa per donar una àmplia oferta d'activitats tots els mesos d'estiu, contractar més monitors que els altres anys i oferir més espais que els altres anys amb l'obertura de les escoles i els seus patis, que són propietat de l'Ajuntament, perquè puguin acollir els casals amb totes les mesures de distància i seguretat. Els infants necessiten aquest acompanyament." Igualada Som-hi recorda el seu pla de 35 mesures socials i esperen que es mantinguin les beques menjador durant tot l'estiu per garantir l'àpat de tots els infants que abans d'aquesta crisi ja es trobaven en una situació de vulnerabilitat.

La formació també insta a que s'acalreixi la concreció de les mesures d'ajut al comerç -1,5 milions- i proposen crear una targeta "local per promoure el petit comerç i restaurants local. A partir d'un fons aportat per l'administració pública, el comerciant pot fer descomptes als compradors. La part descomptada l'aportaria aquest fons i es mantindria a la targeta del client per a fer una altra compra local. El comprador la podrà utilitzar per fer una altra compra i així successivament tot entrant en una roda en la qual es fomentin les compres locals."

Més informació sobre el COVID19


2 Comentaris

K

Kim

Igualada

31 de maig 2020.08:51h

Respondre

Demagògia, demagògia. demagògia ...

R

Ramon Verges Vidal

Igualada

30 de maig 2020.20:05h

Respondre

El que aurien de fer tots els partits es anar units i sol-lucionar el problema de Corona Virus que ja es prou gros, i quant estigui sol-lucionat que es barallin tant com vilguin que aixo si que ho... Llegir més saben fer.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.